Elbújós házak hazánk legkisebb városaiból

Meglepőnek tűnhet, de akad néhány olyan kisváros hazánkban, ami lakosságszám alapján elvileg nem is lehetne város. Igazi kis elbújós helyek ezek, ahol nagyítóval kell keresni az eladó ingatlanokat, hiszen a lakosok összetartó közössége, nem is szívesen költözne el ezekről a helyekről. Ezúttal hazánk legkisebb városaiból hoztuk el a legszebb ingatlanokat.

Visegrád a királyi város

Talán senki sem lepődik meg azon, ha azt mondjuk, hogy az ország egyik legkisebb városa Visegrád, sorrendben egyébként a negyedik. Hogy miért kapott városi rangot azon pedig egyáltalán nem is érdemes csodálkozni, hiszen a maga idejében, alapításakor igenis nagy városnak számított a királyi székhely, és bár később elveszítette városi rangját, a turizmus fejlődésének köszönhetően 2000-ben visszakapta azt.

Mai válogatásunk első ingatlanát is innen hoztuk, az álomszép, panorámás családi ház 2000-ben épült, és Gizellatelepen található. Az épület 200 nm-es, 5 szobás, teraszairól a Dunára és a Visegrádi várra nyílik kilátás.

Pálháza: a legkisebb

A legkisebb város azonban a Borsod megyei Pálháza. Gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el, ahol kisvasúttal lehet körbejárni az erdei tájat. a kisvasút végállomásától mindössze 300 méterre bukkantunk erre a nappali + 7 szobás családi házra, mely többgenerációs családnak is ideális. Az ingatlan 1994-ben épült, 2002-ben felújították, egy 28 nm-es terasszal és egy 19 nm-es tornáccal is rendelkezik, csak esztétikai felújítást igényel.

Az Őrség központja Őriszentpéter

Őriszentpéter a második legkisebb városunk, az Őrségben betöltött központi szerepe miatt kapta meg a városi rangot. Igazi mesebeli kis település, sajnos jelenleg egyetlen eladó lakóház sem akad itt, építési telket azonban találhat, aki itt képzeli el új otthonát.

A gyógyfürdőjéről híres Igal

A Somogy megyei Igal már a középkorban mezőváros volt, bár városi rangját később elvesztette. A település 1964-ben, fürdője megnyitásakor indult rohamos fejlődésnek, 2001-ben gyógyfürdő, 2016-ban pedig gyógyhely minősítést kapott. Városi rangját 2009-ben kapta, így ma Magyarország harmadik legkisebb városa.

 

Itt találtuk ezt az ikerházat, melynek mindkét fele egyben eladó, akár össze is nyitható. A jó állapotú, csak esztétikai felújításra szoruló ingatlan két generációnak, vagy kiadásra is tökéletes.


Még egy kis lakás Visegrádról

Mint említettük, a negyedik legkisebb városunk Visegrád, itt találtuk ezt a rendkívül hangulatos kislakást, ami közvetlenül a Vár aljában, egy hatlakásos társasházban helyezkedik el. A 2 szobás lakást az 1900-ban épült ház eredeti hangulatának megőrzésével újították fel, a társasház közös udvarán egy melléképület is tartozik hozzá.

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Magyarázatok egy kolosszális veszteségre

Bod Péter Ákos: Magyarázatok egy kolosszális veszteségre

A jegybank szerint meg nem nevezett korábbi MNB-elnökök félrevezető állításokat fogalmaztak meg a jegybank veszteségéről és annak finanszírozásáról. 

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Csendes nap volt a szerda az orosz-ukrán háborúban – esti hírösszefoglalónkban a háború 847. napja.

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

A fővárosban járva az újraszámlálás utáni helyzetről érdeklődtünk az utca emberénél.

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

© 2024 (v2.202102)