Remek ajánlat Angyalföld zöldövezetében

Tavaszi akciók révén már egy 43-47 négyzetméteres, Angyalföld zöld részén nagy teraszos lakás esetén is legalább 6-7 millió forintos árelőnyhöz juthatunk. Itt a XIII. kerület Rákos-patak melletti, újonnan átépülő részén. A remek helyszín most kitűnő ár-érték aránnyal párosul. Mutatjuk milyen modern házra leltünk.

A főváros pesti oldalán felhúzott új lakások mintegy fele a XIII. kerületben épült az elmúlt években, és mind a mai napig messze ez a kerület a legnépszerűbb, még akkor is, ha egész Budapest lakásépítéseit nézzük. Érdekesség, hogy a 121 ezer lakosú XIII. kerület közel sem csak Angyalföld városrészből áll, mégis a pesti köznyelv sokszor – pontatlanul tehát – szinonimaként használja a XIII. kerület és az Angyalföld elnevezéseket. Az persze tény, hogy Angyalföld a kerület legnagyobb és legnépszerűbb városrésze és a kerület központja, a Béke tér is ebben a városrészben van.

Leegyszerűsítve pedig a Béke út környéke a lakásoké, míg a nem túl messzi Váci út az irodáké.

Most a Béke út Rákos patakhoz közeli területén jártunk, amely a kerület igazi zöldövezeti, madárcsicsergős része és itt épül többek közt egy Uptown nevű társasház a neves Avico beruházásában.

Rögtön szembetűnik, hogy a Rákos patak XIII. kerületi környéke tényleg nem a zsúfolt belvárosra emlékeztet és mégis a közlekedési kapcsolatok nagyon jók, mind autóval, mind a „dugómentesített” kötött pályás villamossal mintegy 5 perc alatt elérhető a városi önkormányzatnak és az ikonikus angyalföldi templomnak (a Szent László-templomnak) is helyszínt adó Béke tér. Szűk negyedórányi sétatávolságra van a Váci úti Tesco és a környező rengeteg irodaház, valamint villamossal is mindössze 17 percnyire van a Lehel tér a piaccal, a metrómegállóval. Autóval az Árpád hídi új városközpont 6 perc, a Lehel téri csarnok pedig csak 8-9 perc.

Miközben tehát jól elérhetők a kerületi, sőt a budapesti nagy csomópontok, intézmények és bevásárlási lehetőségek, addig az emlegetett Uptown ház mégis a nyugalmas zöldövezetben épül. Az év nagy részében a környéket valóban zöld borítja, sőt a téli hónapokban is visszaköszön a kellemes, nyugalmas, idilli kertvárosias hangulat.

Kiemelten fontos, hogy a Rákos-patak környékén, a patak partján hosszú-hosszú kilométereken át, egészen a XVII. kerületi Naplás tóig pár esztendeje kiépült egy kivilágított sétány, futó-hely és bicikliút. Természetesen kiépített pihenőkkel, gyermek és felnőtt játszóterekkel. E zöld öv mentén igényes, modern közterületi mosdókkal, néhol modern hamburgerező-büfék is találhatók. Így hát a sportos, fiatalos életmódot kedvelők – kocogók, biciklisek, sétálók, aktív, természetet kedvelő gyerekes családok – talán legkedveltebb környéke lett ez nem csak Angyalföldön, de Zuglóban, Rákospalotán és Rákosszentmihályon is.

Nem véletlen, hogy az említett lakóházat fejlesztő Avico éppen az alábbi szöveggel népszerűsíti az Uptownt: zöld, sportos helyen épül, ahol végre a tiéd lehet az az életstílus, amire mindig is vágytál! A fentiek tükrében az sem meglepő, hogy a Rákos-patak mellett sportpályát, uszodát és fitnesz centrumokat is találunk.

Az épület maga is jól áll, az építkezés tavaly ősszel indult, de igen ütemesen halad: a földszint feletti födém elmaradt részét május legelején betonozták, illetve a szerkezetkész épület körül a földvisszatöltés hamarosan, legkésőbb 2022. május közepéig készen lesz. Az építkezésen csak úgy emlegetik ezt a szakaszt, hogy „kijöttek a földből”. Május közepén, azaz a napokban tervezik elindítani a pinceszinti tárolók falazását, tehát indul a házon a kőművesmunka is. Azaz a műszaki átadás várhatóan – az eredeti ütemtervnek megfelelően – már jövő év tavaszán megtörténhet.

Szerencsére az átadáshoz azért már közeledve sem szálltak el az árak: a 34 és 91 négyzetméter közti lakások kínálatában idén tavasszal még érvényes az egyet fizet, hármat kap akció. Természetesen nem három lakást kapunk egy áráért (milyen jó is lenne…), hanem arról van szó, hogy mind a tároló, mind az autóbeálló rendkívül kedvezményes áron jár számos lakáshoz, már akár a 43-47 négyzetméteres kétszobás otthonok esetén is. Ez pedig több millió forintos árelőnyt jelent!

Nem is szólva a 10-90%-os fizeti ütemezésről, amely kifejezetten előnyös akár a készpénzes, akár a hitelből vásárlóknak. És természetesen, aki bármilyen CSOK kedvezménnyel vásárol, az az 5 százalékos áfát is teljes egészében visszaigényelheti és vagyonszerzési illetéket sem kell fizetnie. Az előbbi egy másfél-két szobás lakás esetén 2,5 millió forintot, az illeték-mentesség pedig további mintegy 2 millió plusz-forintot jelent, hogyha a vásárlónak nem volt korábban eladott lakása. Ezeket az ingyenes tárolóval és parkolóhellyel kiegészítve már 6-8 millió forintos árelőnyről beszélünk még az 50 négyzetméter alatti, ám egész 2 szobás, tágas, nagy teraszos és emeleti lakások esetén is, amelyek 50,9 millió forinttól elérhetőek. Ez pedig – a fenti kedvezményekkel is élve – elképesztően jó árat jelentenek a mai piacon, ezen a remek helyszínen.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a minden mai igényt kielégítő, modern, 84 lakásos társasház megújuló energiaforrást, hőszivattyút használ, amely a téli fűtés költségét jelentősen csökkenti! A lakóparkban egy-négy szobás lakások közt a fiatal, a friss családos, a közép korú és az idősebb korosztály is megtalálhatja a legjobb, legideálisabb megoldást.

A modern és elegáns forma dacára az új épület külalakja nem hivalkodik, igazán kellemesen simul be a zöld környezetbe, az emberléptékű környékbe. És ahogy már utaltunk rá, sétatávolságra minden elképzelhető, a mindennapokhoz szükséges intézmény megtalálható.


Néhány lépésre az épülő háztól három nagy élelmiszerüzlet is van: egy Penny Market, egy Aldi, valamint egy CBA. De a közelben van postahivatal, több orvosi rendelő, éttermek és – amint már szó esett róla – számtalan sportolási lehetőség található a közelben. Pár perc séta a Fáy utcai Oxién Wellness, a Vasas hatalmas sportközpontja, az Angyalföldi Sportközpont és az Újpalotai úti Sporttelep. Bő tíz perc sétára, vagy 5-6 percnyi kerékpárútra található a Népfürdő utcai és a Bodor utcai focipálya, valamint a pár éve felújított Dagály Fürdő és az új Duna Aréna.

A Cikk az Uptown lakópark fejlesztőjének, az Avico Group támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja

A Szombathelyi Haladás nem kapta meg NB II-es licencét, hiába volt sokáig a NER közelében.

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Tudja ki Magyarország tíz legnagyobb adózója? Varga Mihály elárulta

Eláruljuk, közülük öt egy-egy bank.

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

Elengedett milliárdok, megduplázódott bevétel – ez volt az Újpest FC 2023-as éve

A tulajdonosváltással át fog alakulni a finanszírozási szerkezet is a Megyeri úton.

© 2024 (v2.202102)