Élj kertvárosias helyen, patak parthoz és magas fákhoz közel – a hőség is enyhébb lesz

A kertváros lakói kevesebbet szenvednek a melegben, hiszen a nagy zöldfelületek, a sok fa kellemesebb klímát is jelent egyben. Költözz Te is ilyen remek helyre Angyalföldön. Egy ilyen lehetőséget mutatunk most, ahol akár 10 százalék befizetésével lekötheted új otthonodat.

Ilyenkor nem csak a légkondicionálónak örülhetünk, hanem annak is, ha sok-sok zöld van a közelünkben. Esetenként akár 5-10 fokkal is melegebb lehet a belvárosi, vagy belvárosias beépítettségű helyeken, hiszen ott jobban átforrósodik az aszfalt és a sok épület is csak úgy ontja magából a meleget, miközben az árnyat adó fa és bokor is kevesebb. Sőt, kevesebben tudják, de a növények rengeteg vizet párologtatnak, így a nagyobb növénytakaró nem csak több árnyékot ad, de valamelyest kellemesebb, kissé hűvösebb mikroklímát ad.

Mindez pedig egy olyan további előny, ami a zöldfelületben gazdag területek mellett szól. Éppen ezért most egy ilyen remek környékről, a Rákos-patak mellől hoztunk példát, mégpedig a vadonatúj Uptown lakóparkot, amelynek immár a második ütemét kezdik építeni pár héten belül. Mi több, a napokban indult el a második ütem lakásainak az értékesítése is. Érdemes tudni, hogy az első ütem 84 lakása mellé így most további 92 lakás épül; de a lényeg, hogy már az értékesítés elindításakor is érvényes a 10-90%-os fizetési ütemezés. Azaz a vételár mindössze egytizedének befizetésével most a várható infláció ellen is „bebetonozhatja” az új otthonának az árát.

No, de mit is érdemes tudni erről a lakóparkról? Emlegettük, hogy egy igazi, üde zöld részen, a Rákos-patak mentén épül egy meghitt, elegáns, kertvárosi környéken, mégis jó közlekedésnél. Lényeges, hogy az Angyalföldön, Zuglóban és Mátyásföldön is keresztülfolyó Rákos-patak környéke ma már közel sem elhagyott, nem rendezetlen. A patak mellett hosszú-hosszú kilométereken át, egészen a XVII. kerületi Naplás tóig kiépült egy kivilágított sétány és bicikliút. Több helyen gyermek és felnőtt játszóterekkel; sőt, több nagyobb pihenő ponton igényes, modern mosdókkal, néhol büfékkel. Tehát a sportos életmódot kedvelők és a szabadtéri kikapcsolódásokat kedvelők egyik felkapott területe lett.

Budapest XIII. kerületében, a Rákos-patak közelében, e pihentető, mégis fiatalos, lendületes környezetben található tehát az Avico Group legújabb lakóprojektje is. Arrafelé, ahol épülnek is nagy számban az új házak

A hangsúly tehát az aktív életmódon van, hiszen a Rákos-patak mellett sportpályát, uszodát és fitnesz centrumokat is találunk az immár épülő UPTOWN ház közelében.

Az összes mai igényt kielégítő, modern, 84 lakásos társasház tehát már javában épül, és annak 92 lakásos, augusztusban induló második üteme is megújuló energiaforrást, hőszivattyút használ, amely a téli fűtés nagyban segíti és kevesebb rezsit kell fizetni. A lakóparkban 26–115 négyzetméteres, egy-négy szobás lakások közt a fiatal, a friss családos, a közép korú és az idősebb korosztály is megtalálhatja a legjobb, legideálisabb megoldást.

A modern és elegáns forma dacára a két új épület nem hivalkodik, mégis jól belesimulnak a sok zöld által dominált környezetbe, e remek környékbe. Ebben a környezetben ráadásul minden szükséges intézmény megtalálható. Pár lépésre az épülő háztól több jelentős élelmiszerüzlet van, többek közt Penny Market, Aldi, és CBA. De van a közelben posta is, valamint rendelők és éttermek. Nem is beszélve a sok-sok sportolási lehetőségről: igen közel van ide a Fáy utcai Oxygén Wellness, valamint a Vasas hatalmas sportközpontja, az Angyalföldi Sportközpont.

Csak valamelyest távolabb, bő tíz perc sétára pedig ott vannak a Népfürdő utcai és a Bodor utcai focipályák, valamint az vízi sportok kedvelőnek az új Duna Aréna és a Dagály Fürdő a rengeteg medencéjével.

A Cikk az Uptown lakópark fejlesztőjének, az Avico Group támogatásával készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Majdnem csúcsot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Nem sok hiányzott, hogy a síszezonban megint csúcsot döntsön az Ausztriában dolgozó magyarok száma, és ahhoz sem kell sok, hogy utolérjük a németeket.

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Meglepődik, ha megtudja, hol éri meg leginkább egy lakást felújítani

Az ingatlan.com és a money.hu közös elemzése.

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

Papíron gazdagabbak lettünk, de Ön is így érzi?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett. 

Orbán Viktor az éjjel hozzányúlt a rezsipénzünkhöz

Orbán Viktor az éjjel hozzányúlt a rezsipénzünkhöz

A miniszterelnök Lantos Csaba energiaügyi miniszterrel befizetteti a gáz- és villanyszámlát.

© 2024 (v2.202102)