Költözzön újba, költözzön gyorsan!

Gyorsan kell költözzön az új lakásába? Akik a legjobb, modern, minőségi, kis rezsivel, ám annál bőkezűbb állami támogatásokkal elérhető új lakásokat keresik, azok számára egyetlen igazi kihívás van: a költözésre sokszor éveket kell várni. De miért nem keres olyan új otthont Budapesten, amely hamarosan beköltözhető? Mi most éppen ilyen, XIII. kerületi lakásokat mutatunk Önnek!

Sok esetben a család bővülése, egy fiatal fővárosi főiskola vagy egyetemi felvétele, fiatal házasok összeköltözési igénye miatt túl nagy kompromisszumra kényszerülnek akkor is, ha van némi önerő a vásárlásra. Mert hát a használt házak lakó-összetétele, egyes környékek általános képe, valamint a felújítandó lakások elképesztően megdrágult és igen lassú rendbetétele mind-mind arra terelik az igényes fővárosi keresőket, hogy új otthonba költözzenek. De mit csináljon az a fiatal, vagy fiatal család, akik nem 2023-ban vagy 2024-ben, hanem heteken, legfeljebb hónapokon belül kell, hogy költözzenek?

Nekik igyekszünk most tippeket adni. A 13. kerületben ugyanis olyan új lakóparkokra bukkantunk, amelyek hamarosan, vagy legkésőbb ez év végéig beköltözhető új lakásokat kínálnak. Sokan azt gondolják, hogy az új otthonok előnyei kimerülnek abban, hogy jobb elosztásúak, nagyobb rájuk a támogatás, jóval kisebb a rezsijük, vagy éppen nagyságrendekkel szebb a környezet.

Ha a felújítás mai költségeit, időigényét, a CSOK esetén visszaigényelhető áfát és illetéket, és a kínált minőséget is mérlegre tesszük, akkor bizony egy új otthon ma legalább annyira jó választás, mint egy használt, ha nem sokkal jobb.

Íme például a XIII. kerület Országbíró utca 50-54. szám alatt felépült Metropolitan Garden, amely már meg is kapta a használatbavételi engedélyét, és e modern lakóparkban már mindössze egy lakás érhető el. Az épületben összesen 105 darab, tágas terasszal rendelkező lakás került kialakításra.

A LIVING által garantált minőségi színvonalnak megfelelően, valamint a kialakított közösségi- és smart megoldáscsomagoknak köszönhetően a Metropolitan Garden a XIII. kerület egyik legmagasabb színvonalú lakóprojektje.

És akkor egy másik, hamarosan beköltözhető példa. A XIII. Szabolcs utca 23-25. szám alatt a befejezéshez közeledő Park West első ütemét még idén átadja a LIVING. A pezsgő XIII. kerület szívében elhelyezkedő három ütemben épülő lakóparkban összesen mintegy 700 lakás épül fel.

A legnagyobb számban 40-50 m2-es lakásokat tartalmazó Park West elsősorban az aktív életformát kedvelők részére kínál ideális otthonokat. A tervezésnél elsődleges szempont volt a hatékony alaprajz, a benapozás vizsgálat és a környezettudatos megoldások kialakítása.

A napfényes otthonok többsége dél-keleti, illetve dél-nyugati, nyugati tájolású belső kertre néző lakások, a legfelső szintekről pedig Budára néző panoráma élvezhető. Minden lakáshoz tartozik terasz, minden lakás esetén elérhető mélygarázsban biztosított parkoló és ritkaságszámba menő módon, emeleti tárolók is rendelkezésre állnak.

 

További előnyök

Nézzük azért még az új otthonok további előnyeit! Például azt, hogy az évek során jóval kevesebbet fizetünk rezsire és felújításokra; ráadásul a régebbi otthonok nem kínálnak olyan extrákat, mint az újak. Azaz a távolról vezérelhető fűtés-hűtés és egyéb okos otthon funkciók, valamint úgynevezett közösségi szolgáltatások is akadnak.

Melyek is ez utóbbiak?

– Közösségi nappali
Abban az esetben, ha kisebb programokat, akár üzleti találkozókat szeretne lebonyolítani lakásán kívül anélkül, hogy elhagyná az épületet, a közösségi nappaliban erre lehetősége lesz.

– Business Corner
Kivel ne esett volna meg, hogy vasárnap délután sürgősen ki kellett nyomtatnia egy üzleti anyagot vagy egy hivatalos dokumentumot? A lakópark „miniirodájában” a mindennapos irodai munkát támogató eszközök (nyomtató, szkenner stb.) segítségével a lakók otthonról is kényelmesen, kapkodás nélkül teljesíthetik ezeket az eseti feladatokat.

– Könyvtár
Az olvasni vágyókat saját könyvtár várja az épületen belül, melynek állományát maguk is gyarapíthatják olyan könyvekkel, amelyeket szívesen kölcsönöznének mások is.

– Közösségi BBQ hely
A nyári napokon nincs jobb a kerti sütés-főzésnél, a Le Jardin kerti környezete pedig másra sem termett. A kertipartikhoz kiépített helyet biztosítunk, hogy akár hétköznapokon, akár a hétvégén kényelmes körülmények között hódolhasson BBQ szenvedélyének.

– Fűszerkert
Egy jó étel alapja a fűszerezésben rejlik, de megeshet, hogy nincs megfelelő hozzávalónk. Ez mostantól nem jelenthet problémát, a lakóparkban kialakított fűszerkertben számos zöldfűszer közül válogathat.

– Közösségi autó
A városban egyre nagyobb fejtörést okoz a közlekedés, és még inkább a parkolás. A Le Jardin lakói prémium autómegosztó szolgáltatást is igénybe vehetnek, ha sürgősen szükségük van járműre. Így a tulajdonosi terhektől mentesen élvezhetik a vezetési élményt akkor és addig, ameddig szeretnék.

– Fészer
A lakók számára kialakított szerszámoskamrában a legfontosabb eszközök és berendezések mind megtalálhatóak, ha kisebb műszaki munkát vagy szerelést akarnak elvégezni otthonukban.

– Csomagpont
A társasházban kialakított 0–24 órás csomagpontnak köszönhetően otthon sem kell lenniük ahhoz, hogy rendelt csomagjukat átvegyék.

A cikk a lakóparkok beruházója és értékesítője, a LIVING támogatásával készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

© 2024 (v2.202102)