Ilyen egy hatalmas családi ház Balatonfüred nyugodt környékén

A Balaton partján fekvő települések egyre több embert vonzanak, akik nem csak nyaralónak keresnek ingatlant, hanem állandó otthonnak is. A magyar tenger északi partjának fővárosaként is ismert Balatonfüred remek lehetőségekkel kecsegtet. Mai cikkünkben erről a csodás, lankás dombok közt fekvő településről mutatunk egy gyönyörű családi házat, ami kétgenerációs háznak, panziónak és apartmannak is tökéletes, ráadásul nyugodt környéken helyezkedik el.

A 350 négyzetméteres ingatlan kitűnő lokációjú, mivel mindössze 10 perc sétatávolságra található a vasútállomástól és a buszpályaudvartól, de a helyi buszmegálló is csupán 3 perc alatt elérhető gyalogosan. A közelben élelmiszerbolt, cukrászda és kávézó is fellelhető, autóval pedig 2 perc alatt megközelíthető két nagy szupermarket is. Balatonfüred a pezsgő életéről ismert, megannyi rendezvénynek ad otthont, de ennek ellenére mégis egy csendes és nyugodt utcában fekszik ez az eladásra kínált épület, mely a vízparttól körülbelül másfél kilométerre található.

A 6 szobás ingatlan 2000 és 2005 között épült, véglegesen pedig 2008-ban készült el. A kétszintes családi házat a jelenlegi tulajdonosok nyaralónak használták, nem állandó lakhatásra. Az alapterülete 11 x 14 méter, a földszinten ebből 38 négyzetmétert a garázs tesz ki, ezáltal a hasznos alapterület 270 négyzetméter. A ház egészét 6 lakószoba, 2 nappali, 2 konyha, 3 fürdőszoba toalettel és 2 külön mellékhelység alkotja. Az emeleten található kazánházzal egybeépített fürdőszoba nincs befejezve, ami azonban kisebb ráfordítással megoldható. Abban az esetben, ha Ön amerikai konyhás nappalira vágyik, akkor jó hír, hogy a földszinti konyha egyszerűen egybenyitható a nappalival.

A garázs alatt egy ugyanakkora nagyságú pince található, ami létrás lejárattal közelíthető meg. A tetőtér feletti padlás tárolóhelynek is használható, azonban az építésügyi szabályok miatt lakótérnek nem építhető be, valamint az építési magasság miatt tetőablakot sem lehet beépíteni. A ház két szintje külön választható egy ajtóval a feljáróban, de a közművek az épületben nincsenek elválasztva. Az épülethez előkert, és néhány méter széles hátsó kert tartozik.

Az ingatlan földszintjén a szobák parketta, míg a többi helyiség járólap burkolatot kapott. Az emeleten a vizes helyiségek szintén járólappal, a többi pedig PVC-vel burkolt. Ugyanezen a szinten 4 klíma található, ebből a szobákban és az előtérben 1-1 darab van. Az egész ház radiátoros fűtésű, az alsó szinten pedig a járólap alatt padlófűtés található. Az udvari vízóra aknában több szomszédos ház vízórája is elhelyezésre került, amihez nekik a jelenlegi tulajdonosok szolgalmi jogot biztosítottak.

Sok építési munkát a lakók végeztek el, a mélyépítési munkálatokat azonban mélyépítő cégre bízták. A családi ház kívül-belül felújításra szorul, a kazánt és esetlegesen a tetőfóliát is cserélni kell. Az ingatlanról 2020-ban hivatalos értékbecslés és állapotfelmérés készült, melyet komoly érdeklődő meg is tekinthet. Ennek alkalmával minden információt megkap a tulajdonostól a ház műszaki állapotával kapcsolatban, ide értve a beépített, de még be nem fejezett munkálatokat is, mint amilyen a tűzjelző és az UTP-hálózat.

A tulajdonosok egyelőre nem tudnak megállapodni az értékesítésről, de a hirdető, mint 1/4 tulajdonos, mindent megtesz ennek a jogi helyzetnek a tisztázására. Ha nem sikerül megegyezni, akkor az ingatlan a vészhelyzet lejártával árverésre kerül.

A cikk az ingatlan értékesítőjének megbízásából készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Breaking: megszavazta az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást!

Véget ért a hosszas huzavona, megszavazta az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját.

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Novák Katalin nem akart megszólalni még egyszer utoljára, elfogadták a lemondását

Az Országgyűlés elfogadta a köztársasági elnök nyilatkozatát. 

Halmozzák a rekordokat a nyugdíjpénztárak, de van egy kis bibi

Halmozzák a rekordokat a nyugdíjpénztárak, de van egy kis bibi

Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés - ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A tagság viszont egyre csak öregszik.

Még van hová fejlődni – sötét jelentés érkezett Magyarországról

Még van hová fejlődni – sötét jelentés érkezett Magyarországról

Az emberkereskedelem elleni fellépés terén lesz még dolga a hatóságoknak.

© 2024 (v2.202102)