Ilyen egy hatalmas családi ház Balatonfüred nyugodt környékén

A Balaton partján fekvő települések egyre több embert vonzanak, akik nem csak nyaralónak keresnek ingatlant, hanem állandó otthonnak is. A magyar tenger északi partjának fővárosaként is ismert Balatonfüred remek lehetőségekkel kecsegtet. Mai cikkünkben erről a csodás, lankás dombok közt fekvő településről mutatunk egy gyönyörű családi házat, ami kétgenerációs háznak, panziónak és apartmannak is tökéletes, ráadásul nyugodt környéken helyezkedik el.

A 350 négyzetméteres ingatlan kitűnő lokációjú, mivel mindössze 10 perc sétatávolságra található a vasútállomástól és a buszpályaudvartól, de a helyi buszmegálló is csupán 3 perc alatt elérhető gyalogosan. A közelben élelmiszerbolt, cukrászda és kávézó is fellelhető, autóval pedig 2 perc alatt megközelíthető két nagy szupermarket is. Balatonfüred a pezsgő életéről ismert, megannyi rendezvénynek ad otthont, de ennek ellenére mégis egy csendes és nyugodt utcában fekszik ez az eladásra kínált épület, mely a vízparttól körülbelül másfél kilométerre található.

A 6 szobás ingatlan 2000 és 2005 között épült, véglegesen pedig 2008-ban készült el. A kétszintes családi házat a jelenlegi tulajdonosok nyaralónak használták, nem állandó lakhatásra. Az alapterülete 11 x 14 méter, a földszinten ebből 38 négyzetmétert a garázs tesz ki, ezáltal a hasznos alapterület 270 négyzetméter. A ház egészét 6 lakószoba, 2 nappali, 2 konyha, 3 fürdőszoba toalettel és 2 külön mellékhelység alkotja. Az emeleten található kazánházzal egybeépített fürdőszoba nincs befejezve, ami azonban kisebb ráfordítással megoldható. Abban az esetben, ha Ön amerikai konyhás nappalira vágyik, akkor jó hír, hogy a földszinti konyha egyszerűen egybenyitható a nappalival.

A garázs alatt egy ugyanakkora nagyságú pince található, ami létrás lejárattal közelíthető meg. A tetőtér feletti padlás tárolóhelynek is használható, azonban az építésügyi szabályok miatt lakótérnek nem építhető be, valamint az építési magasság miatt tetőablakot sem lehet beépíteni. A ház két szintje külön választható egy ajtóval a feljáróban, de a közművek az épületben nincsenek elválasztva. Az épülethez előkert, és néhány méter széles hátsó kert tartozik.

Az ingatlan földszintjén a szobák parketta, míg a többi helyiség járólap burkolatot kapott. Az emeleten a vizes helyiségek szintén járólappal, a többi pedig PVC-vel burkolt. Ugyanezen a szinten 4 klíma található, ebből a szobákban és az előtérben 1-1 darab van. Az egész ház radiátoros fűtésű, az alsó szinten pedig a járólap alatt padlófűtés található. Az udvari vízóra aknában több szomszédos ház vízórája is elhelyezésre került, amihez nekik a jelenlegi tulajdonosok szolgalmi jogot biztosítottak.

Sok építési munkát a lakók végeztek el, a mélyépítési munkálatokat azonban mélyépítő cégre bízták. A családi ház kívül-belül felújításra szorul, a kazánt és esetlegesen a tetőfóliát is cserélni kell. Az ingatlanról 2020-ban hivatalos értékbecslés és állapotfelmérés készült, melyet komoly érdeklődő meg is tekinthet. Ennek alkalmával minden információt megkap a tulajdonostól a ház műszaki állapotával kapcsolatban, ide értve a beépített, de még be nem fejezett munkálatokat is, mint amilyen a tűzjelző és az UTP-hálózat.

A tulajdonosok egyelőre nem tudnak megállapodni az értékesítésről, de a hirdető, mint 1/4 tulajdonos, mindent megtesz ennek a jogi helyzetnek a tisztázására. Ha nem sikerül megegyezni, akkor az ingatlan a vészhelyzet lejártával árverésre kerül.

A cikk az ingatlan értékesítőjének megbízásából készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ezt se hittük volna: a hiány miatt az egekben az orosz üzemanyagárak

Ezt se hittük volna: a hiány miatt az egekben az orosz üzemanyagárak

Egyre inkább érezni az ukrán dróntámadások hatását. Moszkvában nyugati tankok jártak. Háborús híreink csütörtök reggelre.

Egész Európát lenyomja a Fidesz, ha Magyar Péter és az ellenzék lejáratásáról van szó

Egész Európát lenyomja a Fidesz, ha Magyar Péter és az ellenzék lejáratásáról van szó

Egész Európa legdrágább politikai hirdetéseinek listáját letarolta a magyar kormánypárt és a hozzá köthető szervezetek.

A román miniszterelnök már nem is Magyarországra lőne

A román miniszterelnök már nem is Magyarországra lőne

Az már nem elegendő cél, hogy a magyaroknál jobban keressenek a románok.

A fideszes nagyurak régóta fenik a fogukat erre a megyeszékhelyre

A fideszes nagyurak régóta fenik a fogukat erre a megyeszékhelyre

Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga. Sorozatunkban az önkormányzati választások legérdekesebb párharcait mutatjuk be.

© 2024 (v2.202102)