Új élet a felkapott Rákos patak mentén

Az új tanév kezdetet, új élet-kezdetet jelent sokaknak. Egyre többen gondolkodnak el ilyenkor azon is, hogy a felnövekvő gyerek(ek) hol kezdhetik majd az életüket, felsőbb fokú tanulmányaikat. Aki megteheti, annak most nagyon is érdemes egy új lakásban gondolkodni, akkor is, ha csak kicsit később lesz aktuális a dolog. Miért? Azért, hogy megtakarításait ne eméssze fel az erősödő infláció!

A legjobbak közt keresgél? Bebiztosítaná magát a várható áremelések ellen? Most 10 százalékos foglaló befizetéssel vásárolhat új lakást Pest egyik legjobban fejlődő részén, a XIII. kerületben, a Rákos-patak közelében, remek tömegközlekedéssel. Egyfelől pihentető környezetben élhet, dolgozhat, vagy adhatja ki a felnövekvő gyermeknek vásárolt lakását (addig is: befektetését), ráadásul, ha most leköti otthonát, bebiztosíthatja pénzét a várható infláció ellen, akár saját célra, akár befeketési szándékkal vásárol.

Ráadásul, ha már az ember Pesten keresgél, akkor kifejezetten jó lenne olyan helyen élni, ahol közel vannak a parkok, zöldfelületek, mi több: sportolási, kikapcsolódási lehetőségek. Mi most éppen egy ilyen helyre bukkantunk a XIII. kerületben, közel a Rákos patakhoz, ahol most egy új lakópark két üteme is épül, amely most jó árakkal és az emlegetett, igen kedvező fizetési ütemezéssel, 10 százalék befizetésével érhető el. Mi több a fennmaradó 90 százalékos vételár-részletet majd csak átadáskor kell kifizetni. Az I. ütem lakásai 2022 második negyedévére, a II. ütem otthonai pedig 2023 első negyedévére készülnek.
Nem árt azonban tudni, hogy az új lakások árai a készültségi foknak megfelelően valamelyest emelkedni fognak, aki tehát gyorsan dönt, az jelentős összeget takaríthat meg angyalföldi új lakása lekötése során.

A járvány újabb hulláma fenyeget, ám a városlakók a zöldbe vágynak. Itt, a Rákos patak közelében sok-sok, igen színvonalas, új lakóépület nőtt ki a földből az elmúlt években. A XIII. kerület ezen, kifejezetten zöld, kertvárosias részén, parkok, nagy zöldfelületek közelében épül az emlegetett UPTOWN nevű lakóház, amely a természet közelségét és az aktív életmódot kedvelők igazi célpontja.

A házak megjelenése is fiatalos, de megtalálják itt számításukat az idősebb, de fiatalos gondolkodású vásárlók is. Közel esik a házakhoz a Vasas sportközpont, az említett Rákos patak (sok-sok kilométeres futó-, illetve sétáló-bringázó szabadidő-park a kis folyócska két oldalán). Sőt, a Városliget sincsen ide messze, megannyi, zöldben végezhető mozgási-kikapcsolódási lehetőséget adva.
Ezen túl természetesen a környező utcák is kertvárosias, családias hangulatot árasztanak miközben a belvárosi szolgáltatásokról sem kell lemondani, mert Pest szíve sincsen innen messze. Tehát a dugókkal terhelt, szinte élhetetlen belvárostól csak pár villamosmegállónyira, mégis zöld környezetben.


Az UPTOWN nevű új lakóházak a Béke úthoz közel épülnek, így iskolák, egészségügyi intézmények, szórakoztató- és sportlétesítmények, valamint bevásárlóhelyek vannak szép számmal a környéken. A Rákos patak környéke sok kis zöld utcával, meghitt miliővel csábít. A patak mellett hosszú-hosszú kilométereken át, egészen a XVII. kerületi Naplás tóig kiépült egy kivilágított sétány és bicikliút. Számos, szépen megépített pihenővel, játszóterekkel, utcai sportot támogató eszközökkel. A patak mentén nagyobb pihenő pontok is vannak, ahol igényes, modern mosdók, büfék vannak. Tehát a kis- és nagyobb gyermekesek, a futók, a bringások és a sétálni vágyók számára egyaránt egy kis földi „paradicsom” ez.

Tehát az UPTOWN így igazán zöld, sportos helyen épül, ahol végre miénk lehet az az életstílus, amire mindig is vágytunk.

A két hipermodern, 84+96 lakásos társasházak hőszivattyút használnak, amely a téli fűtés nagyban segíti és a környezet védelméért is sokat tesz, aki ilyen helyen lakik. A lakóparkban pedig a 34–91 négyzetméteres, egy-négy szobás lakások közt a fiatal, a friss családos, a közép korú és az idősebb korosztály is megtalálhatja a legjobb, legideálisabb megoldást. Az épület várható energiabesorolása „BB”.

A modern épület nem hivalkodik, remekül belesimul majd a szép környezetbe, az emberléptékű környékbe. Itt ráadásul – az épülő háztól nem messze – három nagy élelmiszerüzlet (Penny Market, Aldi, CBA), posta, rendelők, éttermek és – mint emlegettük – rengeteg sportolási lehetőség található. Pár lépés a Fáy utcai Oxién Wellness, a Vasas említett hatalmas sportközpontja, az Angyalföldi Sportközpont. Nem sokkal messzebb: bő tíz perc sétára pedig ott vannak a Népfürdő utcai és a Bodor utcai focipályák, valamint az vízi sportok kedvelőnek az új Duna Aréna és a Dagály Fürdő a rengeteg medencéjével.

Nézzük meg az is, hol tartott pár nappal ezelőtt a kivitelezés. A beruházó tájékoztatása szerint az első ütemben zajlik az épület vasbeton szerkezetének kivitelezése, már a 6. emeletnél járnak. Szinte a teljes szerkezet elkészült mostanra. Közben halad a falazás, a pince földszint 2. emelet külső és válaszfalai elkészültek, augusztus végén már a 3. emeletet kezdték el falazni. Az elektromos alvállalkozó pedig megkezdte az alapcsövezést, a gépészek is felvonultak. Hamarosan kezdik az aljzatbetonozást és a vakolást az alsó szinteken. Mi több, a II. ütem kivitelezése is elkezdődött augusztusban. Elindult a földmunka, dolgoznak a gépek, hozzávetőleg szeptember második felére lesz készen a munkagödör.

A cikk az Uptown lakóházak fejlesztőjének, az Avico Group támogatásával készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Üzemanyagárak: megoldás helyett gumicsontot kaptunk Nagy Mártontól

Üzemanyagárak: megoldás helyett gumicsontot kaptunk Nagy Mártontól

A kormány nem megoldást, hanem csak további feszültséget generált az üzemanyagok piacán.

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

© 2024 (v2.202102)