Csak egy kis zöldhitel és szinte azonnal költözhetsz Pesten!

Itt az ideje belvároshoz közeli, zöldhitel felvételére alkalmas, minőségi, kész otthont nézni, mert nagyon kelendőek! Egy most elkészült, már a használatbavételi engedélyt váró ház lakásai például nagyon népszerűek, az utóbbi hónapokban rengetegen vettek itt korszerű, olcsón fenntartható, csodálatos új otthonokat.

Egy otthonnak sok-sok feltételnek kell egyszerre megfelelnie. Legyen közel a város belső részéhez, hogy a fiatalok, a családok vagy éppen a fiatalos, agilis idősebbek számára minden szolgáltatás, intézmény egy karnyújtásnyira legyen. Ugyanakkor legyen olyan, ahol a felújítással nem kell törődni és a növekvő energiaárak ellenére a rezsiért sem kell aggódni. És természetesen legyen megvásárolható zöld hitelből, hiszen a többi lakáshitel egyre versenyképtelenebb, drágább.

Ilyen megoldásokat keresgélve bukkantunk rá Ferencvárosban egy vadonatúj, már elkészült(!) – csupán a használatbavételi-engedélyt váró lakóépületre a Márton utca és a Gát utca kereszteződésénél. A modern kor követelményeinek megfelelő energetikai besorolású, tehát – ahogyan már kiemeltük – az olcsó zöld hitel felvételére mindenképpen alkalmas társasház felfelé lóg ki a sorból. Nem csak kiváló elhelyezkedése (erről még lesz szó), hanem igényes kivételezése, továbbá igényes környezete révén.

Aki ide költözik, az nem csak egy szemet gyönyörködtető modern épület kitűnő lakását, hanem remek környezetet is kap a vásárlása mellé. Így például szépen rendezett járdákat, modern, szemet gyönyörködtető zöldterületeket alakítottak ki a járdák mellett, padokkal. Hangulatos fogadótér, azaz lobbi is lesz a szép épületben – ami ritkaságszámba megy manapság, továbbá igen modern lett a belső játszótér.

Nagyon fontos tudni, hogy a szuper-kedvezményes, fix kamatú zöld hitelre alkalmas új lakások többsége nem mostanság, csak majd ez év végén, jövő év tavaszán-nyarán lesz költözhető.

Ám aki azonnal, vagy heteken belül szeretne költözni, annak a fent jelzett GAMA Residence igen ideális választás! Mert nem csupán elképesztően modern hanem jó árú lakásokat kínál Ferencváros belsőbb részén.

Talán nem mindenki tudja, de a „pimaszul olcsó” zöld hitel feltételei még tovább szigorodtak a minap: a változatlanul megkövetelt BB kategória mellett az ingatlan elsődleges energiafelhasználásának felső korlátja a jelenlegi 90 kWh/m2/év helyett 80 kWh/m2/év értékre csökken.

Az NHP Zöld Otthon Program 2021. októberi indulása óta több mint 135 milliárd forintnyi hitelszerződés jött létre, illetve a benyújtott hitelkérelmek volumene elérte a program 200 milliárd forintos keretösszegét, ezért a Bankszövetség a zöldhitel program folytatását kérte a jegybanktól, s meg is született a döntés: a keretösszeget 100 milliárd forinttal emelték. Szigorodnak ugyanakkor a finanszírozható ingatlanokra vonatkozó energetikai elvárások annak érdekében, hogy még zöldebb otthonokat ösztönözzön a program.

Nagyon szűk ma a választék olyan új otthonokból, amelyek nagyon rövid időn belül elkészülnek, mégis jogosultak a jegybanki kezdeményezésre bevezetett, legfeljebb fix 2,5 százalékos, akár 70 millió forintig felvehető zöldhitelre.

A Ferencvárosban ezúttal tehát egy olyan házra bukkantunk, a GAMA Residence “személyében”, amelyben a lakások még áprilisban megkaphatják a használatbavételi engedélyt, hiszen az épület műszaki átadása február elején történt. Érdemes sietni azért, is, mert a zöld hitelért jelenleg „sorok állnak”, már kevesebb, mint egy tucat lakás köthető le a GAMA Residece-ben.

Itt nyilvánvalóan – a zöld hitel mellett – érdemes kihasználni a zöld hitel adta plusz lehetőségeket! A gyerekek esetén járó CSOK és illetékkedvezmény, valamint az 5 százalékos áfa visszaigényelhetősége már csak további „talált pénz”.

Ez az új, modern, mégsem rideg, hanem lendületes, fiatalos lakóház, a GAMA Residence a Ferencváros talán legjobb részén, közel a Semmelweis Klinikák metrómegállóhoz és a Nagyvárad téri Orvosi és Nemzetvédelmi egyetemekhez, mégis csendes, belvárosias helyen, minőségi, modern anyagokból épül. De a lényeg: itt tehát egyfelől igénybe vehető a zöld hitel, másfelől a beköltözés is közel van.

Ráadásként számos harsány-zöld, igazi tavaszi hangokat és illatokat jelentenek a környék parkjai, akár sétára-kocogásra, akár gyermekkel. Az ősfás, hangulatos Kerekerdő Park, a belvárosi, nyüzsgőbb, éttermekkel tarkított, igen hangulatos Ferenc tér, a tágas Haller Park vagy éppen az igazán romantikus tóval csalogató Orczy-kert. Így hát sok a játszótér és a szabadtéri sportolási lehetőség. De a Duna-part sincsen messze: itt is lehet sétálni, kocogni, kerekezni. Ezen túl ott van a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Boráros tér, a Bálna és sok nagy irodaház is. Sőt, ugyancsak közel van a Népliget és a Füvészkert is.

A GAMA Residence tehát szinte minden földi jóhoz közel van, miközben hipermodern, energiatakarékos és mégis jó árú, lényegében rövidesen költözhető lakásokkal várja a vevőket.

A cikk a GAMA Residence társasház értékesítőjének támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)