Milyen legyen a hangsúlyos fal? Rengeteg ötletet hozunk, amit bármelyik helyiégben alkalmazhatsz!

Egy nagy üres fal mindig problémát jelent egy szobában, de ha nem tudjuk, hogyan dobjunk fel egy unalmas helyiséget, akkor is jó ötlet lehet csak egy falat megváltoztatni. Mai cikkünkben unalmas falak kiemelésére, hangsúlyos fal kialakítására hozunk a festésen túl egyéb nagyszerű ötleteket.

Fával burkolva

Egy fal kiemelésére remek ötlet, ha azt valamilyen faburkolattal borítjuk. Ez a helyiség stílusától függően lehet újrahasznosított fa, ha a rusztikus stílust kedveljük, vagy bármilyen faburkolat, akár a padlóburkolattal sem muszáj megállunk a padlónál tovább vihetjük az egyik falra, ami például hálószobákban az ágy mögött nagyszerűen mutat.

A fából készült falburkolat ráadásul halszálka mintában felrakva is nagyszerű.

Egy beépített polccal

Egy fal kihangsúlyozására jó ötlet lehet az is, ha beépítjük polccal, mellesleg így tárolóhelyet is nyerünk, ha másnak nem, hát a dísztárgyaknak. A beépített polc még jobban mutat, ha a belsejét valamilyen elütő színnel festjük vagy tapétázzuk.

Ennek az ürömi családi háznak a nappalijába is egy beépített polcot választottak, aminek a függőleges oldalait gipszkartonból építették és fa polclapokat helyeztek bele, különlegességét az adja, hogy felülről beépített világítással világították meg. A kanapé mögötti falat pedig egy nagy íves tükörrel tették érdekesebbé.

Tűzött kárpittal

A tűzött kárpitozott bútorok az utóbbi években nagy népszerűségre tettek szert. Ez nyilvánvalóan annak is köszönhető, hogy hihetetlenül puhák, ugyanakkor elegáns megjelenést kölcsönöznek. Különösen sokan szeretik, ha az ágy fejtámlája készül tűzött kárpitozással, de ha a hálószobában egy egész falat borítunk ilyen kárpittal, akkor már fejtámlára sincs feltétlenül szükség, kivéve persze, ha egy annyira gyönyörű, stílusában is hozzáillő ágyat választunk, mint ami a képen is látható.

LED világítással

Egy fal kiemelésének az egyik legszokványosabb módja természetesen az, ha letapétázzuk, azonban ezt is érdekesebbé tehetjük, ha körben LED világítással megvilágítjuk, ahogyan ebben a szegedi lakásban is tették.

Táblafestékkel

Nagyon népszerű természetesen a táblafesték is, amelynek legnagyobb előnye, hogy itt a mintát gyakorlatilag bármikor könnyedén megváltoztathatjuk. Különösen jól mutat a konyhában, de természetesen bárhol használhatjuk.

Mennyezeti burkolólapokkal

A polisztirol mennyezeti burkolólapokat nagyon sokféle mintával lehet kapni, és senki nem mondta, hogy nem burkolhatunk vele akár egy függőleges falat is. Persze igazán izgalmas akkor lesz, ha többféle mintát vegyítünk, és ilyen szuperül sikerül lefestenünk, ahogy az alábbi képen is látható.

Lábad előtt az egész világ…

Egész pontosan a falon remekül mutat egy világtérkép akár a gyerekszobában is, az antik verziókat pedig nappalikba, dolgozószobákba ajánljuk.

Hatszögletű járólappal

Ahogyan fa padlóburkolattal, úgy kerámia járólappal is remekül ki lehet emelni egy falat. Ez különösen jól mutat például amerikai konyhás nappalikban, ahol a konyharész járólap, de a nappali már fa padlóburkolatot kapott, és a kettő határa a hatszögletű lapoknak köszönhetően összemosódik. Ilyenkor nyugodtan menjünk tovább a lapok felragasztásával a falon is a konyhában. Ez a megoldás egyébként fürdőszobákban is jól mutat, és nemcsak hatszögletű, de bármilyen a hagyományostó eltérő formájú csempékkel.

Egyszerűen csak egy nagy festménnyel

A hangsúlyos falakon remekül mutatnak a nagy, egész falat beborító posztertapéták vagy egyszerűen csak egy nagy festmény, ahogyan ebben az V. kerületi lakásban is látható.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ahol a legfinomabb málna terem

Ahol a legfinomabb málna terem

Jártak már Kosdon? Ez a kedves, 2500 fős község Váctól 7 kilométerre fekszik, a Naszály-hegy lábánál.

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

Lefejezi Orbán Viktor a budapesti Fideszt?

A hirek szerint megelégelte a sikertelenséget a pártelnök-miniszterelnök, teljes sorcsere jöhet a fővárosi közgyűlésben.

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Ez gyorsan ment: Magyar Péter pártja néhány óra alatt begyűjtötte a szükséges ajánlásokat (videóval)

Megvan a szükséges 20 ezer aláírás, szombat reggeltől szombat délig kellett csak gyűjteni.

Balog Zoltán egyre nagyobb bajban - eljárás is indult ellene

Balog Zoltán egyre nagyobb bajban - eljárás is indult ellene

A Református Egyházon belül indul eljárás a püspök eltávolítására.

© 2024 (v2.202102)