Résen kell lennie, ha jó helyen, jó árú új lakást keres az idén!

Rohamosan fogynak a befejezéshez közeledő új építésű lakások, így aki lakást keres, és abban a csúcsminőséget keresi a pesti oldalon, annak bizony fel kell készülnie arra, hogy mire elhatározásra jut vagy éppen megszerzi a szükséges hitelt, a kiszemelt lakás vagy elkel, vagy drágább lesz. Most mutatunk egy angyalföldi tippet, ahol mind rövidesen (ez év végéig) költözhető, mind jövőre elkészülő lakásokat érdemes most tavasszal, még egyelőre remek ár-érték arányban lekötni.

Aki háziasszony vagy más okból rendszeresen vásárol a boltban, az pontosan látja, hogy mennyire elszabadultak az árak. Elég ha a gyümölcsök, zöldségek polcain körülnézünk… Hasonló árugrás ráadásul az építőanyagok piacán már közel egy éve tart, nem is csak az utóbbi hónapokban gyorsult fel, mint az élelmiszereknél. Éppen ezért., aki új lakást szeretne és meg is teheti, annak most még egy utolsó esély kínálkozik 2022 tavaszán arra, hogy olyan új, fővárosi lakást keressen magának, ahol az építőanyag árak „elszállása” még nem, vagy alig érezteti hatását. Azaz akik mostanság keresnek modern, új lakást, azoknak tehát nem árt igyekezniük.

 

Ilyen új építésű projekteket keresve találtunk rá egy menő angyalföldi környéken az Avico Group kivételezésében megvalósuló Uptown lakóházakra. E kitűnő, zöld, kifejezetten kertvárosias helyen, patak parthoz és sok-sok fához, növényhez közeli, modern háza a Rákos-patak partjához közel, jó közlekedésnél, remek áron érhető most el.

Amennyiben Ön is érzi a tavasz hívását és életvitel-szerűen is kiszabadulna végre a városból, a szürke házfalak közül, ám nem szeretne a belvárosból túlzottan messze kiköltözni, annak itt, a Rákos-patak környékén nagyon „jó helye lesz”, hiszen, már-már vidékies ez a környék, miközben a nagyváros ezernyi kényelme közel esik ide.

 

Pár percre ide ugyanis sportolási, bevásárlási lehetőségek tucatjai, intézmények a közeli Béke téren, valamint plázák, hipermarketek és piacok is elérhető távolságban vannak. Csak néhány példa: gyalog 5 percen belül az épülő háztól sok fontos bolt akad: van itt Penny Market, Aldi, és CBA. Nem messze pedig van posta, rendelők és éttermek. Ezen túl a gyermekkel költözők vagy gyermeket tervezők életét a környéken számos iskola, óvoda, bölcsőde könnyíti meg.

A pályakezdő fiatalok vagy karrierjüket Angyalföldön építők számára pedig a Váci úti irodák közelsége lehet mérvadó. Persze aki befektetésben, kiadásban gondolkodik, annak is elképesztő előnyt jelent a Váci út közelsége, ahol talán a fővárosban a legtöbben keresnek minőségi, nívós kiadó lakásokat, albérleteket.

Az Uptown névre keresztelt lakópark tehát két ütemben épül, Az első ütem 84 lakása mellett már tavaly nyár óta a további 92 lakást tartalmazó második ütem is épül. A lakásokat a vételár mindössze egytizedének befizetésével le lehet most kötni mindkét ütemben.

A társasházak és lakásaik – ebben a nívós kategóriában már természetesnek mondható módon – megújuló energiaforrást, hőszivattyút használ, amely a téli fűtés nagyban segíti és kevesebb rezsit kell fizetni; éppen ezért a kedvezményes zöldhitel is igénybe vehető vásárláshoz.

A lakóparkban 34–104 négyzetméteres, egy-négy szobás lakások közt a fiatal, a friss családos, a közép korú és az idősebb korosztály is megtalálhatja a legjobb, legideálisabb megoldást ebben az elegáns, friss épületegyüttesben.

 

Nézzük meg, hogyan állnak az építési munkák. Az első ütemben – ahol már csak néhány lakás van eladó, így érdemes sos körülnézni! – már a belső festések, burkolások zajlanak. A tavasz is ránk köszöntött, így elkezdek dolgozni április elején a kertészek is. Elkezdődött a szerelvényezés, a radiátorokat, gépészeti szerelvényeket, elektromos kapcsolókat és dugaljakat szerelik be az alsó szintektől felfele.

A színezés az utcai homlokzaton tulajdonképpen készen van, az állványzatot egy részről már el is bontották. A teraszok vízszigetelésével jól haladtak, így az április végére bizonyosan készen lesz. Ezen túl el is kezdték burkolni a teraszokat az alsó szinteken.

A jövőre elkészülő második ütemnél a vasbeton szerkezet kivitelezését április közepére gyakorlatilag befejezték. Elkezdtek glettelni az első emeleten. A nyílászárók a 2. emeletig készen vannak, a jövő héten szerelik a 3. emeletet. Eközben a falazás már a harmadik emeleten járt, húsvét után el is készült. Az aljzatbeton és a vakolás az első szintig készen van. A gépészeti és elektromos alapszerelés jelenleg már a 2. emeleten zajlik.

Az cikk az Uptown lakópark fejlesztője, az Avico Group támogatásával készült.


© 2024 (v2.202102)