Budapesti lakóparkok a korszerűség és az energiatakarékosság jegyében

Napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap, hogy olyan otthonban éljük a mindennapokat, ahol az egyre növekvő rezsiköltségek miatt nem kell, hogy fájjon a fejünk. Szerencsére Budapesten egyre több lakópark is arra specializálódik, hogy a megújuló energiaforrásokat felhasználva alakítsák ki a fűtés-hűtés rendszert és minél energiatakarékosabb műszaki megoldásokat építsenek be a lakásokba. Alább olyan öt budapesti lakóparkot gyűjtöttünk össze, ahol a környezettudatosság mellett fontos szempont volt még a zöld környezet, a jó infrastruktúra és a korszerűség is.

Modernitás, minőség és egyediség várja azokat, akik a 13. kerületben felépült Lomb Corner lakópark lakásai közül választanak maguknak otthont. A 9 emeletes épület külsőleg és a belső kialakítást tekintve is a színvonalas kivitelezés jellemzi. Az energiatakarékos megoldásokat a korszerű gépészeti megoldások tükrözik. Az emeleti teraszok kialakítása, a prémium minőségű nyílászárók, a vastagon szigetelt falak és a beépített rejtett redőnyök a hőszigetelésben fontosak. Az elektromos rendszer illetve a hőszivattyús fűtési rendszer kialakításánál is a környezettudatosság került a középpontba. A lakások a nyári forróságban kellemes klímájúak, a téli időszakban pedig meleget biztosít a rendszer úgy, hogy nem kell a magas rezsiárak miatt aggódnunk. Itt bárki megtalálhatja saját igényeinek megfelelő otthont, a kisebb 30 m2-es garzontól kezdve, a nagycsaládosok számára is kényelmes 130 m2-es lakások közül tudnak válogatni az ingatlant keresők. A belső udvaron a zöld környezetet a praktikusan kialakított belső kert garantálja. Itt élni igazi privilégium!

A Palotanegyed egyik különleges pontján található a Hild József által tervezett Kubinek háznak is nevezett, teljesen felújított lakóház, mely műemléki státuszt is kapott. Az e mögötti udvaron épült fel a Green Home Baross társasház, ezáltal a romantikus régmúlt és a korszerűség szinte egy helyen megtalálható. Az itt felépült társasház 53 lakással és 2 üzlethelyiséggel várja az ingatlankeresőket. A legmodernebb levegő-víz hőszivattyús fűtés került beépítésre a társasházba és a használati melegvíz ellátás is megújuló energiával történik, ennek köszönhetően az energetikai besorolása megkapta az AA++ kategóriát, ami az épület értékállóságát tekintve is lényeges. Rövid- és hosszútávú befektetésként is nagyszerű választás lehet, hiszen az elhelyezkedésének köszönhetően a turisták közkedvelt helyszíne a környék.  A lakások méretüket tekintve változatosak, a kis alapterületű garzonoktól a 3 hálószobás lakásig megtalálhatók ingatlanok, amiket minden új lakó saját igényei szerint rendezhet be.

A Harmony Terrace XIII. kerületi, Angyalföldi út 18. szám alatt megvalósuló 98 lakásos, 8 szintes társasház. A lakóépületben 1-4 szobás lakások találhatóak, 30 m2-től 106 m2-ig, ezáltal bárki meg tudja találni az igényeinek leginkább megfelelő otthont. Egy korszerű, urbanista lakóház megépítése volt a cél a projekt megvalósítása során, amely a természettel összhangban van. Hatalmas üvegfelületek biztosítják a természetes napfényt egész nap illetve a teraszok, az első emeleti és földszinti udvarok valamint a tetőterasz is úgy lettek kialakítva, hogy minél stílusosabb és barátságosabb környezetben érezzék magukat az itt lakók.  Fenntarthatóság szempontjából kiváló a társasház, hiszen a legkorszerűbb épületgépészeti megoldásokat alkalmazták az építkezések során. Az elektromos és fűtési rendszer is előremutató erőforrások felhasználásával működik, a szellőzőrendszerekben felgyülemlő energia visszanyerése pedig hőcserélőkkel történik. Emellett az épületben víztakarékos hálózat épül ki, amely a vízhasználatot optimalizálja és hasznosítja a tetőkre érkező csapadékot.

A Dagály Ökoház, a geotermikus társasházak egyike, ami egy 1137 m2-es telken épül meg 35 lakással, 1 üzlethelyiséggel, parkolóhelyekkel és tárolókkal. Az ingatlan keresők bőven tudnak itt válogatni a változatos méretű lakások közül. Az egész projekt a környezettudatosságot helyezte a középpontba, ezért a fűtést, a hűtést és a meleg vízellátást is a geotermikus rendszer biztosítja. Ez pedig azt jelenti, hogy a társasház energetikai besorolása az AA++ kategóriába tartozik, emellett pedig a lakások allergiamentesek és rendkívül értékállóak. Az épület elhelyezkedése tökéletes, a 13. kerület egyik legfrekventáltabb helyén található, emiatt a turisták számára is vonzó lehet. Eképpen akár befektetésként is érdemes itt több lakásba pénzt fektetni, hiszen megtérülő lehet akár rövid- vagy hosszútávon. Tömegközlekedéssel könnyűszerrel el tudunk jutni a város több pontjára innen.

A CS70 Green Home az egyik legújabb a geotermikus társasházak között, a 892 m2-es telken 41 lakással, 2 üzlethelyiséggel, parkolóhelyekkel és tárolókkal épül. A benne kialakított lakások alapterületüket tekintve változatosak, fiatal pályakezdők vagy nagycsaládosok is meg tudják találni itt a számításaikat. Akik szeretik a belvárosi nyüzsgést, azok itt igazán otthon fogják érezni magukat. Az elhelyezkedés és a környék infrastruktúrája is kiváló így akár befektetésként is tökéletesen tud működni. A fűtést, a hűtést és a használati meleg vízellátást is a geotermikus rendszer garantálja, ezáltal a fogyasztási költségek folyamatosan alacsonyan maradnak. A társasház lakásainak energetikai minőségi besorolása AA+ kategóriába esik, ami szintén növeli az ingatlanok értékét. Itt az egyre magasodó gázáraktól sem kell tartani, ugyanis egyik lakásba sem történt gázbekötés. Itt a magas színvonalú életvitel biztosított bármely lakás mellet is dönt!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A ProWein 2023 új fejezetet nyit a kiállítás történetében

A ProWein 2023 új fejezetet nyit a kiállítás történetében

A világ legnagyobb bor- és szeszesital-kínálata hagyományosan Düsseldorfban, Németországban mutatkozik be.

Már most baj van: semmit sem ér Orbán Viktorék nyugdíjemelése

Már most baj van: semmit sem ér Orbán Viktorék nyugdíjemelése

Még ha nem is szándékosan, de a jelek szerint spórolt az Orbán-kormány a nyugdíjemelésen.

Elképesztő hiányt mutat a magyar államháztartás

Elképesztő hiányt mutat a magyar államháztartás

November végéig az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 3466,4 milliárd forintos hiánnyal zárt.

Miért van az egekben az infláció?

Miért van az egekben az infláció?

Az erősödő árnyomást tükrözi, hogy a maginfláció is igen meredeken, 24 százalékra ugrott.

© 2022 (v2.202102)