Budapesti lakóparkok a korszerűség és az energiatakarékosság jegyében

Napjainkban egyre nagyobb jelentőséget kap, hogy olyan otthonban éljük a mindennapokat, ahol az egyre növekvő rezsiköltségek miatt nem kell, hogy fájjon a fejünk. Szerencsére Budapesten egyre több lakópark is arra specializálódik, hogy a megújuló energiaforrásokat felhasználva alakítsák ki a fűtés-hűtés rendszert és minél energiatakarékosabb műszaki megoldásokat építsenek be a lakásokba. Alább olyan öt budapesti lakóparkot gyűjtöttünk össze, ahol a környezettudatosság mellett fontos szempont volt még a zöld környezet, a jó infrastruktúra és a korszerűség is.

Modernitás, minőség és egyediség várja azokat, akik a 13. kerületben felépült Lomb Corner lakópark lakásai közül választanak maguknak otthont. A 9 emeletes épület külsőleg és a belső kialakítást tekintve is a színvonalas kivitelezés jellemzi. Az energiatakarékos megoldásokat a korszerű gépészeti megoldások tükrözik. Az emeleti teraszok kialakítása, a prémium minőségű nyílászárók, a vastagon szigetelt falak és a beépített rejtett redőnyök a hőszigetelésben fontosak. Az elektromos rendszer illetve a hőszivattyús fűtési rendszer kialakításánál is a környezettudatosság került a középpontba. A lakások a nyári forróságban kellemes klímájúak, a téli időszakban pedig meleget biztosít a rendszer úgy, hogy nem kell a magas rezsiárak miatt aggódnunk. Itt bárki megtalálhatja saját igényeinek megfelelő otthont, a kisebb 30 m2-es garzontól kezdve, a nagycsaládosok számára is kényelmes 130 m2-es lakások közül tudnak válogatni az ingatlant keresők. A belső udvaron a zöld környezetet a praktikusan kialakított belső kert garantálja. Itt élni igazi privilégium!

A Palotanegyed egyik különleges pontján található a Hild József által tervezett Kubinek háznak is nevezett, teljesen felújított lakóház, mely műemléki státuszt is kapott. Az e mögötti udvaron épült fel a Green Home Baross társasház, ezáltal a romantikus régmúlt és a korszerűség szinte egy helyen megtalálható. Az itt felépült társasház 53 lakással és 2 üzlethelyiséggel várja az ingatlankeresőket. A legmodernebb levegő-víz hőszivattyús fűtés került beépítésre a társasházba és a használati melegvíz ellátás is megújuló energiával történik, ennek köszönhetően az energetikai besorolása megkapta az AA++ kategóriát, ami az épület értékállóságát tekintve is lényeges. Rövid- és hosszútávú befektetésként is nagyszerű választás lehet, hiszen az elhelyezkedésének köszönhetően a turisták közkedvelt helyszíne a környék.  A lakások méretüket tekintve változatosak, a kis alapterületű garzonoktól a 3 hálószobás lakásig megtalálhatók ingatlanok, amiket minden új lakó saját igényei szerint rendezhet be.

A Harmony Terrace XIII. kerületi, Angyalföldi út 18. szám alatt megvalósuló 98 lakásos, 8 szintes társasház. A lakóépületben 1-4 szobás lakások találhatóak, 30 m2-től 106 m2-ig, ezáltal bárki meg tudja találni az igényeinek leginkább megfelelő otthont. Egy korszerű, urbanista lakóház megépítése volt a cél a projekt megvalósítása során, amely a természettel összhangban van. Hatalmas üvegfelületek biztosítják a természetes napfényt egész nap illetve a teraszok, az első emeleti és földszinti udvarok valamint a tetőterasz is úgy lettek kialakítva, hogy minél stílusosabb és barátságosabb környezetben érezzék magukat az itt lakók.  Fenntarthatóság szempontjából kiváló a társasház, hiszen a legkorszerűbb épületgépészeti megoldásokat alkalmazták az építkezések során. Az elektromos és fűtési rendszer is előremutató erőforrások felhasználásával működik, a szellőzőrendszerekben felgyülemlő energia visszanyerése pedig hőcserélőkkel történik. Emellett az épületben víztakarékos hálózat épül ki, amely a vízhasználatot optimalizálja és hasznosítja a tetőkre érkező csapadékot.

A Dagály Ökoház, a geotermikus társasházak egyike, ami egy 1137 m2-es telken épül meg 35 lakással, 1 üzlethelyiséggel, parkolóhelyekkel és tárolókkal. Az ingatlan keresők bőven tudnak itt válogatni a változatos méretű lakások közül. Az egész projekt a környezettudatosságot helyezte a középpontba, ezért a fűtést, a hűtést és a meleg vízellátást is a geotermikus rendszer biztosítja. Ez pedig azt jelenti, hogy a társasház energetikai besorolása az AA++ kategóriába tartozik, emellett pedig a lakások allergiamentesek és rendkívül értékállóak. Az épület elhelyezkedése tökéletes, a 13. kerület egyik legfrekventáltabb helyén található, emiatt a turisták számára is vonzó lehet. Eképpen akár befektetésként is érdemes itt több lakásba pénzt fektetni, hiszen megtérülő lehet akár rövid- vagy hosszútávon. Tömegközlekedéssel könnyűszerrel el tudunk jutni a város több pontjára innen.

A CS70 Green Home az egyik legújabb a geotermikus társasházak között, a 892 m2-es telken 41 lakással, 2 üzlethelyiséggel, parkolóhelyekkel és tárolókkal épül. A benne kialakított lakások alapterületüket tekintve változatosak, fiatal pályakezdők vagy nagycsaládosok is meg tudják találni itt a számításaikat. Akik szeretik a belvárosi nyüzsgést, azok itt igazán otthon fogják érezni magukat. Az elhelyezkedés és a környék infrastruktúrája is kiváló így akár befektetésként is tökéletesen tud működni. A fűtést, a hűtést és a használati meleg vízellátást is a geotermikus rendszer garantálja, ezáltal a fogyasztási költségek folyamatosan alacsonyan maradnak. A társasház lakásainak energetikai minőségi besorolása AA+ kategóriába esik, ami szintén növeli az ingatlanok értékét. Itt az egyre magasodó gázáraktól sem kell tartani, ugyanis egyik lakásba sem történt gázbekötés. Itt a magas színvonalú életvitel biztosított bármely lakás mellet is dönt!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Jön az új magyar sztrádamatrica

Jön az új magyar sztrádamatrica

A sima személyautókra 5150 forintért lehet megvenni hétfőtől az egynapos sztrádamatricát.

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Húsvéti nagytakarítás: tényleg mindenható az ecet? Érdemes óvatosan bánni vele!

Számos dologra tényleg jó, de azért nem mindenre.  

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

Budapesti Dubaj: újabb lépést tett a kormány

A parlament elér kerül a budapesti Dubaj megépítéséről szóló jogszabály.

© 2024 (v2.202102)