Mindegy, hogy eladna vagy venne, ez a siker titka!

Hogyan válasszunk ingatlan- és hitelközvetítőt?

Ingatlanügyeink életünk legnagyobb pénzügyi döntései közé tartoznak, legyen szó akár vételről, akár eladásról. Különösen, hogy a kettő leggyakrabban egyszerre szokott történni, így fontos, hogy mindkét ügylet esetében egy biztos partner álljon mellettünk. A siker legnagyobb titka, hogy merjünk segítséget kérni, de nem mindegy, hogyan választunk ingatlanközvetítőt, mint ahogy az is fontos szempont, hogy hitelfelvétel esetén hogyan választunk hitelszakértőt vagy bankot. Mai cikkünkben bemutatjuk, mire kell kiemelten figyelni.

Milyen a jó ingatlanközvetítő?

A jó ingatlanközvetítő legfontosabb ismérve, hogy maximálisan az érdekeinket képviseli az ingatlanügylet minden vonatkozásában. Nemcsak segít megtalálni a megfelelő eladó ingatlant, vagy gyorsan, jól fizető vevőt találni eladó ingatlanunkra, de végig is kísér az adásvétel teljes folyamatán úgy, hogy minden felmerülő problémára segít megtalálni a megoldást. Előre azonban nem tudhatjuk, hogy ki az, akiben megbízhatunk, így jöjjön most néhány fontos szempont a választáshoz.

A jó ingatlanközvetítő valamely nagy hálózat tagja

Ha ingatlanközvetítőt keresünk, érdemes egy nagy, országos lefedettségű hálózat tagjai közt keresgélnünk. Miért fontos ez? Mert egy nagy hálózatnak, mint amilyen például az OTP Ingatlanpont, hatékonyan felépített működése és hatalmas adatbázisa van az ország egész területén. Eladóként ez azért jó, mert a mi ingatlanunk is ebbe az országos adatbázisba kerül majd be, ahol lényegesen több embert tudunk elérni. Míg vevőként azért előnyös, mert ebben a nagy adatbázisban nagyobb eséllyel találjuk meg álmaink otthonát, az OTP Ingatlanpontnál ráadásul számtalan olyan ingatlant is találhatunk, amelyet kizárólag az OTP Ingatlanpont hirdet, így másutt nem is találkoznánk velük. Ráadásul a kínálatukból választók számára az ingatlanvásárláshoz az OTP Bank hiteltermékei kedvezményekkel érhetők el.

A jó ingatlanközvetítő stabil háttérrel rendelkező cégnél dolgozik

Az OTP Bank több évtizedes múltra tekint vissza Magyarországon, így a 11 éve működő OTP Ingatlanpont stabil háttérrel rendelkezik, ingatlanközvetítői kizárólag digitálisan, átlátható módon végzik az ügyletek adminisztrációját. KAPCSOLATIPONT online ügyfélfiókjuk révén ügyfeleik bármikor online visszakereshetik az ingatlanügyleteikhez kapcsolódó dokumentumokat.

A jó ingatlanközvetítő megfelelő szakértelemmel rendelkezik

Az OTP Ingatlanpontnál kiváló képzést kapnak az ingatlanközvetítők, tapasztalt közvetítőik támogatása mellett dolgoznak az ingatlanpiacon, a hálózaton és a bankcsoporton belüli együttműködésnek köszönhetően hatékonyan találnak megoldást az ügyfelek igényeire, valamint folyamatos továbbképzéseken oktatják nekik a legfejlettebb eladási technikákat. Az OTP Csoport háttere révén a piaci folyamatok ismeretéhez kapcsolódó elemzések és digitális eszközök (úgymint online értékbecslő) lehetővé teszik, hogy mindig naprakészek legyenek.

A jó ingatlanközvetítő a teljes folyamaton végigkísér

Az OTP Ingatlanpont szakemberei a teljes folyamaton végigkísérik ügyfeleiket a megbízási szerződés megkötésétől egészen az adásvételi szerződés aláírásáig, maximálisan képviselve érdekeiket. A sikeres adásvételhez nélkülözhetetlen szolgáltatások kapcsán is segítséget nyújtanak, legyen szó energiatanúsítvány beszerzéséről, szakértők vagy szakemberek biztosításáról, hitelközvetítésről, állami támogatások igénybevételéről.

A jó ingatlanközvetítő a hitelügyintézésben is segít, amennyiben nem áll rendelkezésünkre a teljes összeg

Az OTP Ingatlanpont egyik legnagyobb előnye, hogy az OTP Csoport tagjaként biztos banki háttérrel, tapasztalattal is rendelkezik. Így a leghatékonyabb segítséget tudja nyújtani ügyfeleinek a hitelfelvétel vagy akár otthonteremtési támogatások ügyintézése során. Ezenkívül számtalan kedvezményben is részesülhetnek a hitel felvételnél azok, akik az OTP Ingatlanponttal kötnek szerződést, így például kamat- és díjkedvezmények is elérhetők számukra, méghozzá mindez akár gyorsított ügyintézéssel, személyesen, igény esetén az ügyfél otthonában, banki nyitvatartási időn túl is.

A cikk megjelenését az OTP Ingatlanpont Kft. támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Magyarország egyik leggazdagabb embere árulja Andrássy úti ingatlanát

Magyarország egyik leggazdagabb embere árulja Andrássy úti ingatlanát

Eladó Gattyán György egykori luxusáruházának épülete az Andrássy úton.

Agrárium: egy jó és egy kevésbé jó hír jött

Agrárium: egy jó és egy kevésbé jó hír jött

Az OTP Bank Agrárgazdasági Értékesítési Igazgatóságának sajtóreggelijén az is elhangzott, hogy a következő években jelentős agrár hitelállománynövekedés várható.

Van, amit nagyon nem jól csinálunk a munkahelyünkön

Van, amit nagyon nem jól csinálunk a munkahelyünkön

Az Eisberg által végzett Színes Tálak Kutatása szerint nem adjuk meg az elég időt a munkahelyi ebédnek.

© 2024 (v2.202102)