Környezettudatosság és energiahatékonyság már a Rózsadomb mellett is!

Az ATENOR óbudai irodafejlesztésében, a Rózsadomb mellett elhelyezkedő RoseVille irodaházban 2023-ban vehetik át a bérlők a legmagasabb minőségben kiépített irodaterületet, mely a fenntarthatóság és emberközpontúság jegyében született. A Veeva Systems Hungary, a Veeva Systems Inc. magyar leányvállalata pedig elsőként döntött úgy, hogy ide költözteti budapesti központját.

A környezettudatosság és az energiahatékonyság mára az irodapiacon is központi kérdéssé vált, a bérbeadhatóságot is nagyban befolyásolja, hogy az adott irodaépület milyen energetikai besorolással rendelkezik. Hasonlóképpen fontos igény, hogy a magasan képzett, diverz, akár megváltozott képességű munkaerőt megtartani képes, a város szövetébe jól illeszkedő, vonzó épületek készüljenek. Hogyan néz majd ki a jövő irodaépülete? Miképpen tud megvalósulni benne a zöld szemlélet és az emberközpontúság? Az ATENOR új irodafejlesztése, az impozáns környezetben, a Rózsadomb mellett elhelyezkedő RoseVille irodaház megválaszolja ezeket a kérdéseket. Az óbudai ékszerdoboz már meg is találta első bérlőjét, a Veeva Systemst, amely szintén elkötelezett a XXI. századi értékek, a fenntarthatóság, az emberi- és munkavállaló jogok mellett.

A RoseVille irodaház fejlesztője, az ATENOR nagy tapasztalattal bír az ingatlanfejlesztésben. A közel 100 éves múltú, brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzett, nemzetközi cég mára az 1,3 millió négyzetmétert is meghaladó portfóliója vegyes felhasználású, irodai- és lakóprojektekből áll, melyet 10 európai országban élvezhetnek felhasználóik. A fejlesztő küldetése a városi emberek életminőségének javítása, amelyhez szervesen hozzátartozik, hogy a lehető legmodernebb építési technológiákkal álmodják és valósítják meg épületeiket a fenntarthatóság jegyében, és társadalmi felelősségvállalás mentén támogatják a gazdasági fejlődést, a vállalkozói tevékenységeket, a kultúrát és az innovációt.

 

Ha irodát, vagy raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon!
Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot!

 

Nemcsak az ATENOR, de az óbudai városrésznek is új és izgalmas eleme, a 15.500 négyzetméteres, „A+” kategóriájú RoseVille irodaház négy emelettel, nagyvonalú teraszokkal, hatalmas belső kerttel, és mélygarázzsal. Elegáns, letisztult homlokzati elemek, publikus zöld felületek, átriumok jellemzik a neves Artonic Design Építész Stúdió tervei alapján készült épületet, amely nemcsak külső jegyeiben előremutató. A londoni European Property Awardson is díjazott fejlesztés műszaki tulajdonságaiban is kiemelkedő – a gépészeti megoldások és az anyaghasználat a legmagasabb energetikai és környezetvédelmi sztenderdeknek felelnek meg –, BREEAM Excellent minősítéssel rendelkezik, amely egy, már Magyarországon is népszerű fenntarthatóépület-minősítési rendszer. A hőszivattyús rendszernek köszönhetően az épület több mint 30% megújuló fűtési energia-használatra képes, továbbá újrahasznosítják a talaj- és esővizet. Az Access4You Gold minősítés – mely azt osztályozza, hogy az adott épület milyen mértékben hozzáférhető a speciális igényű, megváltozott munkaképességű felhasználók számára – is jól példázza, hogy egy valóban emberközpontú munkahely jött létre.

 

Nem meglepő, hogy ezek a tulajdonságok hamar meghozták a nyitótranzakciót: az irodaépület első bérlője a Veeva Systems, akik a legkorszerűbb felhőalapú szolgáltatásokat építik ki gyógyszeripari és orvosi műszergyártó cégek számára. Az amerikai vállalat világszerte 15 országban van jelen, a budapesti iroda pedig stratégiai jelentőségű számukra:

Ángel Mieites, a Veeva Systems európai régióért felelős Workplace & Facilities Senior igazgatója a következő gondolatokat osztotta meg: „Örömmel jelentjük be, hogy a Veeva Systems áthelyezi új magyarországi és kelet európai központját az ATENOR által fejlesztett RoseVille-be. Az ingatlanfejlesztő hozzáállásából és profizmusából az első pillanattól fogva éreztük és nagyra értékeljük a bérlők iránti elhivatottságukat. Ez az elhivatottság, az ATENOR műszaki felkészültsége, az épület szolgáltatási színvonala és a projekt lokációja biztosít minket afelől, hogy megtaláltuk a Veeva ideális új budapesti otthonát, ahol egy olyan irodát álmodunk meg, ami készen áll a „Work Anywhere” mottóra épülő új munkavégzési stílusunk támogatására, és ami kitűnő táptalaja régiós növekedésünknek. Büszkeséggel tölt el, hogy a RoseVille család tagjai lehetünk, és meggyőződésem, hogy a budapesti irodánk portfóliónk egyik legszebb eleme lesz.”

 

Ha irodát, vagy raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon!
Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot!

 

A Veeva Systems elkötelezett az elfogadás kultúrájának előremozdításában, az előítéletekről mentes vállalati kultúra kialakításában. A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának előmozdítása érdekében is kiemelten fontos számukra, hogy az irodaépületük is könnyen megközelíthető, emberközpontú legyen, és támogassa a munkavállalók fizikai- és mentális egészségét, jólétét. A RoseVille-ben mindez teljesül, hisz az irodaépület nyugodt környezetben, mégis a főváros különböző szolgáltatásaival gazdagon ellátott pontján épült. A belső kert, a játékos tetőablakok és a tágas egybefüggő terek elegendő helyet biztosítanak a kiegyensúlyozott munkavégzéshez, a mélygarázs, a biciklitárolók, a munkavállalók számára kialakított zuhanyzók mind-mind a dolgozók kényelmét szolgálják.

„A fenntarthatóság napjaink egyik legégetőbb problémája, amely világszerte hatással van a vállatok működésére. Az ESG-szempontok szintén megkerülhetetlenné váltak, az energiahatékonyság pedig az egyik top prioritássá lépett elő az ingatlanpiacon. Ma már nem az a cél, hogy egy irodaépület a lehető legtöbb cég, legtöbb munkavállalóját és munkához szükséges eszközét tömörítse egy helyre, sokkal inkább olyan épületek, a város vérkeringésébe szervesen illeszkedő közösségi terek kialakítása, amelyekkel hosszú évtizedekre tervezhetünk, amelyek fenntartásához korszerű megújuló energiát használhatunk, amelyek nemcsak falakat, de zöld területeket is képeznek – adnak, nem pedig elvesznek. A jövő irodája környezetbarát, emberi léptékű, befogadó és együtt lélegzik a várossal, a jövő irodája a RoseVille-lel már fel is épült.” – nyilatkozta Borbély Zoltán, az ATENOR magyarországi ügyvezető igazgatója.

 

A tranzakció során a bérlőt az Offie képviselte, míg az ATENOR bérbeadói képviselője a Cushman & Wakefield volt.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Csendes nap volt a szerda az orosz-ukrán háborúban – esti hírösszefoglalónkban a háború 847. napja.

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

A fővárosban járva az újraszámlálás utáni helyzetről érdeklődtünk az utca emberénél.

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Cikkünk megjelenése után nem sokkal kezdődik a Magyarország-Németország csoportmeccs.

© 2024 (v2.202102)