Budapest legújabb lakóparkjai, kiváló infrastruktúrával? Mutatjuk!

Nem meglepő manapság újonnan épülő lakóparkokkal találkozni Budapesten, kiválogattunk most azonban néhányat, amelyek amellett, hogy modern exkluzivitást nyújtanak, kiváló infrastruktúrával rendelkeznek!

Balance Garden

A Balance Garden Budapest X. kerületében, az Üllői úttal párhuzamos csendes mellékutcában épült fel. A társasházban 7 emeleten 298 lakás került kialakításra, továbbá a földszinten a parkosított belső zöld területre néző kilátással és közvetlen kertkapcsolattal 23 lakás kap helyet, ahol minden korosztály számára megfelelő szabadidős tevékenységek végzésére alkalmas eszközök is megtalálhatóak lesznek.

A ház különlegessége, hogy a harmadik emeletnél két tetőkert is készült az átkötő részek tetején, valamint az épületek tetejére is zöldtetőt terveztek, mely alacsony gondozásigényű. A társasházak lifttel ellátott előcsarnokai elegáns, tágas kialakításúak, megteremtve a hangulatos, otthonos légkört és a nyugodt hazaérkezést.

A parkolást a földszinten 41 felszíni parkoló, valamint a társasház -1 szintjén kialakított, 258 férőhelyes mélygarázs biztosítja, közülük számos e-töltő kialakítására alkalmas kábelezéssel kerül megépítésre. A lakóparkban nagy hangsúlyt fektettek az energetikára, ezért az alacsony energiafogyasztás és a takarékos üzemeltetés megvalósítására törekedtek, ezenkívül minden lakás hideg és meleg burkolattal ellátott. A hűtő-fűtő klímák, amelyet minden lakásban megtalálunk, kedvező áron tudják a lakás hőmérsékletét egyedileg szabályozni.

A Balance Garden megközelíthetőség és közlekedési infrastruktúra tekintetében is ideális, a lakók a közeli metrómegálló miatt könnyedén elérik a lüktető belvárost, ugyanakkor csendes, pihentető otthonaikban nyugalomra találnak. A buszok- és villamosmegállók is sétatávolságra találhatók, emellett a közelben egyaránt megtalálhatók oktatási intézmények, valamint egészségügyi létesítmények is.

Elite Park

Az Elite Park Budapest XI. kerületében, Újbuda megújuló városrészében épülő, összesen 464 lakásos társasházfejlesztés. A ház a zöldövezet és lakóterek fúziója, melyek egységet alkotva válnak igazi otthonos, biztonságos környezetté. A leendő tulajdonosok a 30 m2-es stúdiólakásoktól kezdve a 120 m2-es, több hálószobás ingatlanig választhatnak új otthont. Az Elite Park lakásai erkéllyel vagy terasszal rendelkeznek majd, emellett a telek nagyobb részében zöld felületek is kerülnek kialakításra. Ezekben a kertekben közösségi kikapcsolódásra, sportolásra alkalmas felszereléseket telepítünk, a kisebb korosztály számára pedig játszótérrel színesítjük azt.

A lakópark üde színfoltja lesz a városrésznek különleges, színes homlokzataival, melyek színvilága és hangulata igazodik a környék dinamizmusához. A parkolást a földszinti részen 21 beállási lehetőséggel ellátott felszíni parkoló, valamint a társasház alatt kialakított egyszintes mélygarázs biztosítja, ahol 456 parkolóhely lesz elérhető, közülük 50 e-töltő kialakítására alkalmas módon kerül megépítésre.

A társasház ingatlanjaiban a fűtést és a melegvizet a távhő szolgáltatja lakásonként saját mérőórával ellátva. Az összes lakás klímaberendezéssel, valamint távirányítóval üzemeltethető, motoros redőnnyel ellátott nyílászárókkal lesz felszerelve.

Az Elite Park megközelíthetőség és közlekedési infrastruktúra tekintetében ideális helyen van, a Rákóczi vagy a Petőfi hídon keresztül könnyedén elérhető a Belváros. A tömegközlekedést előnyben részesítők a fonódó villamospálya részeként az 1-es villamost, illetve számos buszjáratot választhatnak mind a Belváros, mind a kerület egyéb részeinek megközelítésére. A kerület kifejezetten bővelkedik felsőoktatási intézményekben, melyek kerékpárral, gyalogosan vagy busszal is könnyen megközelíthetők. A közelben számos szolgáltatás elérhető, valamint az Etele Pláza is 5 percre található.

Zöldmező lakópark

A Zöldmező Lakópark Budapest XVI. kerületében, a főváros egyik kedvelt, zöldövezeti, kertvárosias városrészében épül. A fejlesztési terület egy kiterjedt zöldterülettel körülvett lakóövezetben helyezkedik el, ami kedvező lehet akár a kisgyermekes családok számára is.

Az 5 szintes társasház két épületből áll, melyekben összesen 128 lakás kerül kialakításra. A ház kínálatában megtalálható lesz a 31 m²-es garzontól kezdve a 83 m²-es 3 szobás lakásokig, ami lehetőséget ad családosok vagy családalapítás előtt álló fiatal párok számára is. A lakások elektromos redőnnyel és klímával felszereltek. Az ingatlanok jelentős többsége erkélyes vagy teraszos, ezzel szemben a földszinti kertkapcsolatos lakásokhoz pedig kizárólagos használatú kertrész tartozik, ami lehetőséget nyújt szabadidős tevékenységekre is. Az „L” alakú épület egy csendes, parkosított belső kerttel rendelkezik, a parkolást pedig felszíni és mélygarázsban lévő beállók biztosítják majd. A társasházban a garázsok mellett tárolók is vásárolhatók, amik lehetőséget nyújtanak a ritkán használt holmik tárolására.

A manapság kialakult helyzetben az ingatlanok terén is nagyon fontos az energiatakarékos átgondoltság, így ezeknek a lakásoknak a tervezése alkalmával is az alacsony energiafogyasztás és a takarékos üzemeltetés megvalósítására törekedtek, mindemellett a lakások hűtő-fűtő klímával és elektromos redőnyökkel lettek felszerelve.

Az infrastruktúra ezen a környéken igen kedvező, ugyanis többek között itt halad el a 131-es, 46-os, 146-os busz is, valamint a közelben megtalálható több Kávéház vagy akár kozmetika is, mindemellett a lakóparktól pár perc sétára található a János utcai Lidl, a Pólus Center pedig mindössze 2,5 km. Az M0-ás autópálya és az M3-as bevezető alig pár perces autóút.

Nap utca 22 társasház

A Corvin negyed egyik legcsendesebb utcájában, a Nap utcában helyezkedik el ez a kiváló hőszigetelésű és gazdaságosan fenntartható új társasház. A házban mindössze 38 lakás található, ami kedvező lehet azok számára, akik szeretik a barátságos és kellemes lakókörnyezetet. A kis lakásszámú társasházak barátságosabb, kellemesebb lakókörnyezetet biztosítanak és ezt az érzést fokozza az előírtnál nagyobb zöldfelület kialakítása.

A beruházó nagy hangsúlyt fektet a minőségi fenntartható és környezettudatos otthonok kialakítására, az egyedi hőszivattyús hűtés-fűtés megoldásnak, illetve fokozott hőszigetelésnek köszönhetően a lakások energiaigénye minimális. Az épület megfelel a közel nulla energiaigényű épületek követelményeinek.

Az épületben készül egy elektromos rollertároló is, külön töltőállomással, ami utal az egész házban jelen lévő mai modern környezettudatosságra. A házban található ingatlanok mindegyike kiváló lehet befektetők számára, ugyanis a belváros mindig is keresett célpontja volt a bérlőként lakást kereső magyar és külföldi diákok, fiatal párok, belvárosi életet kedvelő családok és a pályakezdők számára. A bérleti piac átalakulóban van, de ez a szegmens továbbra is felkapott maradt. Elhelyezkedése okán pedig fiatal párok vagy egyetemisták számára lehet kiváló. A közelben több egyetem is található, a SOTE mindössze 10 perc sétányira van. A 3-as metróvonal, a 4-6-os villamos, illetve a Corvin Pláza közelsége pedig garancia a kiváló infrastruktúrára és a kényelemre. A lüktető belváros, illetve a Corvin-sétány közelsége pedig számos kikapcsolódási lehetőséget kínál! Ha szereted a belváros adta kényelmet, de inkább meghúzódnál egy zöldebb, csendesebb otthonban, ez a lehetőség csak rád vár.

Triad Homes KÖKI

A Triad Homes Budapest belvárosától dél-keletre, az élénk Kispest területén belül, egy csendes lakóövezetben kapott helyet. Az épület kialakítása ötvözi a modern formavilágok és az itt élők igényeit azáltal, hogy az esztétikai értéket összekapcsolja a környező szolgáltatásokkal, ezzel igazán élhetővé téve a lakókörnyezetet.

A lakóparkban 6 emeleten 136 lakás kapott helyet, ezekben pedig 1-4 szoba található, megadva ezzel a lehetőséget minden korosztály számára. A lakóparkban kifejezetten odafigyeltek a letisztult designra valamint a világos terek fontosságára ugyanis kialakításra kerültek nagy üvegfelületek, amelyek bőséges természetes fényt biztosítanak. A napfényes és tágas hálószobák, zöld területre néző hatalmas teraszai hangulatosabbá varázsolják a rohanós mindennapokat. A színvonalas üvegkorlátos erkély kialakítása párosítva az épületet körül ölelő zöld környezettel a természet közelségét hozzák el otthonába. Plusz pont, hogy a tulajdonos választhatja ki az igényes, minőségi kerámia padlót valamint a  falburkolatot a fürdőszobákban és WC helyiségekben. A modern erkélyek, tágas szobák, és nagy nyitott terű nappalik mind hozzájárulnak a mindennapi élet megkönnyítéséhez.

Az épülethez kapcsolódó parkolóhelyek és tárolók, az alagsorban és a földszinten is kialakításra kerültek. A lakópark energiaellátásáról is érdemes néhány szót ejteni, ugyanis az átgondolt tervezés miatt modern fűtési rendszert sikerült kialakítaniuk, mivel a kényelmes hőérzetet a padlófűtés biztosítja, ezen kívül pedig a műanyag nyílászárók korszerű hőszigetelt üveggel lettek kialakítva.

Az épület közlekedési szempontból egyedülálló elhelyezkedése (a Köki Terminál közelében) igazán könnyen megközelíthetővé teszi azt. A városközpont 12 perc alatt érhető el metróval, míg a repülőtérre eljutás mindösszesen 20 percet vesz igénybe autóbusszal. Ezen felül, a közelben számos kikapcsolódási lehetőség, magánrendelők, szépségszalonok és éttermek is szép számban megtalálhatóak.

 

 

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)