Csodálatos Mátra – ezeket lesse meg, ha saját síházra vágyik

A Mátra csodálatos környezetét valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hazánk egyik legnépszerűbb kiránduló-túrázó vidéke ez. A mátrai falvakban nem véletlenül találunk annyi remek szállodát és panziót, a jó levegőre vágyó városi emberek szívesen látogatnak ide, és a Mátraszentimrei sípálya megnyitása óta a környék már télen is a legnépszerűbb célpontok közé tartozik.

Mit tehet az, aki itt szeretne egy saját kis hegyi házikót? Mutatjuk a választékot!

Egy sóhajtásnyira a sípályától, a Kék Túra útvonalán

Nem kell túl sokat gondolkozni annak a vásárlónak, aki vendégházként is üzemeltetné hegyvidéki ingatlanát, ez a Mátraszentimrei ház már eddig is panzióként működött, így a 245 négyzetméteres lak kialakítása is ezt tükrözi. Van itt moziterem, infraszauna, méretes fedett kerti sütögető kemencével, grillezővel és bográcsozóval, valamint egy különálló kis kerti lak, saját fürdőszobával. 

Mátra

Az Országos Kék Túra útvonalán elhelyezkedő ház a Mátraszentimrei sítereptől is csupán egy sóhajtásnyira van, így télen-nyáron egyaránt van mit csinálni az ide látogatóknak. A méretes telken elhelyezkedő nagy ház ára is tükrözi az adottságokat, 187 millió forintért hirdetik. 

Nagy telek, nagy lehetőségek Mátraderecskén

Ez a Mátraderecske külterületén elhelyezkedő, a falutól és Recsktől egyaránt 300 méternyire lévő nagyon csinos házikó remek lehetőségeket tartogat a vállalkozó kedvű új tulajdonos számára. Bár nem konkrétan a sípálya mellett fekszik, a néhány kilométer távolság elhanyagolható, így bár pályaszállásnak nem nevezhető, a célnak tökéletesen megfelel.

A hatalmas, 2500 négyzetméteres telket gyönyörű zöld sövény határolja, a 22 gyümölcsfa és a zöldségeskert pedig tavasztól őszig szolgálja az itt lakókat/nyaralókat. A 120 négyzetméteres házban nappali plusz három háló van, emellett viszont egy 80 négyzetméteres melléképület is rendelkezésre áll, ahol további lakrészt alakítottak ki. 

Van vele munka, de csoda lehet belőle

Mátraverebély központjában, szép, csendes mellékutcában találjuk ezt a 110 négyzetméteres házikót. Hirdetési ára még a 10 millió forintot sem éri el, pedig összközműves, és nagyon szép telken helyezkedik el. A település környékén a Mátrában szokásos módon bőven van programehetőség, a Szent-György forrás és a Szakadás árok egyaránt népszerű kirándulócélpontok. 

A házzal lesz bőven tennivaló, ráfér egy alapos felújítás, ha viszont valaki nekilát, a munkálatok végén egy nagyon helyes Mátrai lakkal gyarapodik majd. Ebből a tornácos kis Kádár kockából jó ötletekkel rengeteget ki lehet hozni. 

Közel a Mofetta, gyógyvízkedvelők figyelem

Érdekes adottságokkal rendelkezik ez a felújítottként hirdetett, de a képek alapján még tovább újítandó, klasszikus tornácos ház, amit Mátraderecskén a Mofetta (Széndioxidos Gyógygázfürdő) közelében találunk. A nagy kertes házikó télen-nyáron jó programokat kínál, és jelenleg egy nappali és két háló található benne.

A viszonylag baráti irányáron elvihető ingatlanban feketeöves felújítók találhatják meg a számításaikat, a jelenlegi alaprajz bővelkedik kihívásokban: a hosszú tornácról és egymásból sorban nyíló szobák ma már kevésbé kedveltek, ami érthető, ha egy-egy éjszakai fürdőszobai kiruccanásra gondolunk. De némi átépítéssel-modernizálással akár zseniális családi nyaraló, akár télen-nyáron üzemelő kis vendégház is lehetne belőle.

Még egy rejtett kincs Mátraballán

A sípályától egy icipicit távolabb, de azért még mindig bőven elérhető közelségben találjuk az apró Mátraballát. A faluban pedig ezt a felújításra szoruló 86 négyzetméteres házat, amelyet egy több, mint 800 négyzetméteres telek ölel körbe.

A kőalapon épült, vályogfalazatú házra minden bizonnyal az irányár sokszorosát kell majd költeni, mire elkészül. A legtöbben valószínűleg rálegyintenének, hogy kinek van kedve ezzel foglalkozni, de biztosan eljön majd az a vevő, aki meglátja ebben a házban az igazit, és kihozza a hattyút a most még nem annyira szép kiskacsából. Ugye önök is látják, hogy ennek az épületnek lelke van? 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

Hétből egy magyar külföldön keres állást, a fő ok a pénz

Hétből egy magyar külföldön keres állást, a fő ok a pénz

Globálisan a dolgozók 23 százaléka keres külföldön állást, ez az arány a magyarok körében 15 százalék.

© 2024 (v2.202102)