“Kék terápia” otthon – közvetlen vízparti lakások Dél-Budán

Régóta ismert tény, hogy a természet közelsége, különösen az erdei séták jót tesznek az ember mentális egészségének. Azt viszont a közelmúltban bizonyították be, hogy a kék-terápia, vagyis a természetes vizek ugyanilyen gyógyító hatással vannak ránk – sőt, Angliában már receptre írják fel a vízparti élményt az orvosok. 

Ehhez persze nem kell sok diploma, elég ha valaki csak közepesen jó megfigyelő: akár folyó, akár tó vagy tenger az a kék, ha víz közelében vagyunk, máris jobb lesz a kedvünk. A városi embernek sajnos korlátozottak a lehetőségei, akár kék, akár zöld terápiára vágyik – kivéve, ha olyan szerencsés, hogy az otthona ilyen csodás környezetben van.

Ezúttal egy új beruházásra bukkantunk Dél-Budán, a XI. és a XXII kerület határán épül a közvetlen vízparti Kék-Duna Rezidencia lakóparkja, ami egyszerre biztosítja a mentális egészségünkhöz szükséges vízparti környezetet, és a remek közlekedést. A Fibula utcai beruházás a Rákóczi hídtól, a Foka-öböltől, és a Campona bevásárlóközponttól is karnyújtásnyira van – így boltok, üzletek, intézmények, és a belváros is könnyen elérhető innen.

Gyönyörű kilátás, hatalmas üvegfelületek – mibe fog ez minden hónapban kerülni? – teszi fel a kérdést a 21. századi állampolgár. A válasz ez esetben az, hogy nem sokba, mert az AA++ minősítésű épületekben a rezsi is a mentális egészségünket szolgálja, a hőszivattyús hűtés-fűtés és a tetőre telepíthető napcellás erőmű a legkedvezőbb energetikai besorolást eredményezi. 

Az épülő lakóparkban szinte minden lakás közvetlen dunai panorámával és terasszal rendelkezik, a méretek pedig igen tág határok között választhatók: a legkisebbek 46 négyzetméteresek és két szobásak, a legnagyobbak pedig a 133 négyzetméteres ötszobásak. 

A 276 lakásos lakópark szolgáltatásai is a mai igényekre válaszolnak: portaszolgálat, családi napközi, közösségi terek, konditerem is várja majd a lakókat. Az autókat teremgarázsban, egyéb tárgyaikat pedig zártható tárolókban tarthatják majd a leendő tulajdonosok. Az épületek, felvonók, parkolók kialakításakor figyeltek az akadálymentességre, így minden funkció elérhető kerekesszékkel is. 

A cikk megjelenését a Kék Duna Rezidencia fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

A szombati nap történései - dióhéjban.

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Lesz-e a jövőben árcsökkenés az új lakásoknál? És mi van, ha építeni szeretnénk? Meddig tart a lakáspiac mélyrepülése? Ezekre válaszolnak szakértőink.

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Csak a privátbanki ügyfelek éves százmilliárdokat nyerhetnek a drasztikus új kamatadó-rendelet után.

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

62 termékkel indul július 1-jén az állami árfigyelő rendszer.

© 2023 (v2.202102)