“Kék terápia” otthon – közvetlen vízparti lakások Dél-Budán

Régóta ismert tény, hogy a természet közelsége, különösen az erdei séták jót tesznek az ember mentális egészségének. Azt viszont a közelmúltban bizonyították be, hogy a kék-terápia, vagyis a természetes vizek ugyanilyen gyógyító hatással vannak ránk – sőt, Angliában már receptre írják fel a vízparti élményt az orvosok. 

Ehhez persze nem kell sok diploma, elég ha valaki csak közepesen jó megfigyelő: akár folyó, akár tó vagy tenger az a kék, ha víz közelében vagyunk, máris jobb lesz a kedvünk. A városi embernek sajnos korlátozottak a lehetőségei, akár kék, akár zöld terápiára vágyik – kivéve, ha olyan szerencsés, hogy az otthona ilyen csodás környezetben van.

Ezúttal egy új beruházásra bukkantunk Dél-Budán, a XI. és a XXII kerület határán épül a közvetlen vízparti Kék-Duna Rezidencia lakóparkja, ami egyszerre biztosítja a mentális egészségünkhöz szükséges vízparti környezetet, és a remek közlekedést. A Fibula utcai beruházás a Rákóczi hídtól, a Foka-öböltől, és a Campona bevásárlóközponttól is karnyújtásnyira van – így boltok, üzletek, intézmények, és a belváros is könnyen elérhető innen.

Gyönyörű kilátás, hatalmas üvegfelületek – mibe fog ez minden hónapban kerülni? – teszi fel a kérdést a 21. századi állampolgár. A válasz ez esetben az, hogy nem sokba, mert az AA++ minősítésű épületekben a rezsi is a mentális egészségünket szolgálja, a hőszivattyús hűtés-fűtés és a tetőre telepíthető napcellás erőmű a legkedvezőbb energetikai besorolást eredményezi. 

Az épülő lakóparkban szinte minden lakás közvetlen dunai panorámával és terasszal rendelkezik, a méretek pedig igen tág határok között választhatók: a legkisebbek 46 négyzetméteresek és két szobásak, a legnagyobbak pedig a 133 négyzetméteres ötszobásak. 

A 276 lakásos lakópark szolgáltatásai is a mai igényekre válaszolnak: portaszolgálat, családi napközi, közösségi terek, konditerem is várja majd a lakókat. Az autókat teremgarázsban, egyéb tárgyaikat pedig zártható tárolókban tarthatják majd a leendő tulajdonosok. Az épületek, felvonók, parkolók kialakításakor figyeltek az akadálymentességre, így minden funkció elérhető kerekesszékkel is. 

A cikk megjelenését a Kék Duna Rezidencia fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kik állják a Párizsi Olimpia költségeit?

Kik állják a Párizsi Olimpia költségeit?

Érvényesül-e a „játékok finanszírozzák magukat” elv?

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Mintegy 600 tonnányi öntvényből készülnek el a majdani reaktortartályt alkotó részegységek a Roszatom szentpétervári gyárában.

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

A nemzetközi geopolitikai folyamatok az energiapiacra is komoly hatást gyakoroltak az elmúlt években. Miként reagált és készül ezekre a magyar piac.

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Aláírták a dalszínház új kollektív szerződését.

© 2024 (v2.202102)