Zöldre néző, csodás polgári lakás alacsony rezsivel!

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik egyszerre vágynak klasszikus, polgári lakásra, és nyugodt, rehabilitált, gyorsan fejlődő környékre. A régi, nagy belmagasságú lakások többsége a Nagykörút mentén vagy a környező utcákban helyezkedik el, ez pedig megnehezíti azok dolgát, akik szeretnének kicsit csendesebb környezetben élni. Ráadásul a legtöbbnek a rezsije is igen magas. Mi azonban most egy igazi kincset találtunk.

Ezért különleges ez a 61 négyzetméteres, Ferencváros rehabilitált részén található, Viola utcai lakás: a szorosan értelmezett belváros nyüzsgésétől kicsit távolabb fekszik, ám környékén mégis minden néhány lépés távolságban megtalálható, keressünk akár élelmiszerboltokat, kávézókat vagy éttermeket, közösségi parkot vagy bringaszervízt, szépségszalont, iskolát, ovit, bölcsit – vagy éppen egyetemet.

A 15 lakásos társasházat 2010-ben teljesen felújították, és a külső-belső újjászületés során a hatalmas belső udvarból is zöld oázist varázsoltak, a parkosítás idején helyet kapott benne egy kis játszótér is. És ide néz a hirdetett lakáshoz tartozó kis kiülős teraszrész is, ahol egy hideg limonádéval vagy épp egy forró teával ücsöröghet, beszélgethet vagy dolgozhat az itt lakó.

A közelmúltban teljesen felújított lakás kialakítása praktikus: két, külön nyíló utcai szoba, nagy ablakokkal. A magasföldszinti elhelyezkedés biztonságérzetet ad, a hatalmas nyílászárók pedig rengeteg fényt engednek be a szobákba. A tágas, különálló konyha sok háziszakács kedvence, egyszerűen rácsukhatjuk az ajtót a rumlira, ha megérkeztek a vendégek. Az előtér-étkező egy kinyitható asztallal akár nagyobb társaság számára is teret adhat. Ha pedig valaki mégis inkább a nyitottabb tereket kedveli, elgondolkodhat akár a konyha-előtér-étkező egybenyitásán is.

A lakáshoz tartozik egy tároló helyiség, és a pincében egy nagyméretű zárható pincerész is használható. A cirkófűtéses lakás udvar felőli nyílászáróit rácsok védik, az utcafronti – magasabban lévő – ablakokon redőny van. A nagy belmagasságának köszönhetően igény esetén fekvő galéria is kialakítható, ha pedig még egy hálószoba kellene, a nagyobb szoba ketté is osztható.

A nagy belmagasság ellenére pedig egyáltalán nem magas a kis lakás rezsije, ugyanis fűtését gáz-cirkó biztosítja radiátoros hőleadókkal, így gáz- és villanyfogyasztása is a meghatározott limit alatt volt az elmúlt évben. 

A lakóház tiszta, rendezett, csendes lakókkal. A környék jól ellátott, a tömegközlekedés is közel van. Az 51-es villamos 2 percre, 4-6-os villamos és a 3-as metró 6-8 perces sétával elérhető. A Mester utca közelsége miatt az orvosi ellátás is megoldott. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A köztársasági elnök Auswitzban emlékezett az áldozatokra

A köztársasági elnök Auswitzban emlékezett az áldozatokra

Sulyok Tamás felkereste a haláltábor múzeumát, ahol lerótta kegyeletét.

A Magyar Vízilabda Szövetség további négy évre Madaras Norbertet választotta meg elnöknek

A Magyar Vízilabda Szövetség további négy évre Madaras Norbertet választotta meg elnöknek

Az elmúlt két évben a sportág élére álló olimpiai bajnok bemutatta a magyar vízilabda jövőjét 2032-ig meghatározó sportágfejlesztési stratégiát.

Idén erre költ egymilliárd forintot Budapest közösségi költségvetésében

Idén erre költ egymilliárd forintot Budapest közösségi költségvetésében

13 új projekt valósul meg, köztük esőkertek, konténerházak és margitszigeti csomagmegőrzők.

Extrém módon is próbálták megzabolázni a hurrikánokat, nem sikerült

Extrém módon is próbálták megzabolázni a hurrikánokat, nem sikerült

A globális felmelegedés okozta környezeti hatások a hurrikánok erejét is befolyásolják.

© 2024 (v2.202102)