Élj Dunára örökpanorámás, nívódíjas házban!

A Dunához közeli ingatlanok igencsak felértékelődtek az utóbbi időben Budapesten, hiszen mindenki a természet közelségét keresi a nagyváros nyüzsgésében. Kevés azonban az olyan beruházás, amely valóban a Duna partján helyezkedik el, ráadásul varázslatos örökpanorámát is biztosít a folyóra. A Foka-öböl partján azonban egy olyan nívódíjas beruházás készült el nemrég, ami ennél bizony jóval többet is nyújt.

A Foka-öbölről elmondható, hogy a Duna-parti területek közül is az egyik legnépszerűbb Budapesten, hiszen a XIII. kerületben, Vizafogón található, ami a főváros egyik infrastrukturálisan legjobban ellátott része, ahol tényleg minden a közelben megtalálható. Innen könnyen megközelíthető a Váci úti irodafolyosó és az M3-as metró vonala, ami által a város távolabbi pontjai is könnyen elérhetővé válnak. Közelben van a Duna Plaza és egészségügyi-, oktatási intézmények is megtalálhatók a környéken. Ha pedig valaki zöldövezetre vágyik, az rögtön megtalálja helyben, de a Margit-sziget és a Városliget sem esik innen messze.

A Danubio lakópark a Foka-öböl legelőnyösebb elhelyezkedésű telkén épült fel, így a Duna főága, az öböl és a Rákos-patak határolják három oldalról, negyedik oldalán pedig zöldövezet található. Az épületet ráadásul úgy tervezték, hogy a lehető legtöbb lakása örökpanorámával rendelkezzen a Dunára, az öbölre vagy a budai hegyekre.

Ez azonban még nem minden, a Danubio ugyanis egy valóban 21. századi lakópark, ahol az energiatakarékosság nem merül ki annyiban, hogy a külső hőszigetelésnek, a hőszigetelt nyílászáróknak és a fűtésrendszernek köszönhetően elérik a minimálisan előírt BB energetikai besorolást. Itt ennél jóval többről van szó. A Danubio tervezésénél ugyanis mindent elkövettek azért, hogy a lehető legnagyobb energia megtakarítást érjék el, így már a tájolásnál, az épület formájának tervezésekor az egymás feletti szintek elcsúsztatásával egy olyan dinamikus tömeget hoztak létre, ami nyáron természetes napvédelmet jelent, míg télen szoláris energia nyereséget biztosít a lakások számára, így mind a hűtéshez, mind a fűtéshez kevesebb energia szükséges.

Ezzel a koncepcióval a megjelenésével luxushajókra emlékeztető beruházás számtalan díjat bezsebelt. Többek között a Többlakásos Lakóingatlan Építészet kategóriában az európai mezőnybe jutott és két nevezett kategóriában is Magyarország legjobbja lett, illetve ez az első olyan lakóingatlan fejlesztés Magyarországon, amelynek tervei megfeleltek a független Brit Építési Kutatóintézet környezettudatos épületminősítési rendszere által támasztott szigorú fenntarthatósági követelményeknek.

Hogy mit tud mindezeken felül még a Danubio? Exkluzív kivitelezésével lakói számára a páratlan luxust nyújtja, amit nem csak a kiváló elhelyezkedés, de a prémium minőségű beépített anyagok is biztosítanak. Érdemes azonban sietni, ugyanis már csak mindössze 13 szabad lakás maradt ebben a kivételes beruházásban.

A cikk megjelenését a Danubio lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Varga Mihály beállt Nagy Márton mögé

Varga Mihály beállt Nagy Márton mögé

Varga Mihály pénzügyminiszter 3-4 százalék közé várja a gazdasági növekedést 2023-ban.

Félezer ember ül Ukrajnában háborús bűnökért

Félezer ember ül Ukrajnában háborús bűnökért

Vlagyimir Putyin Alekszej Navalnij temetése előtti napon megtartotta évértékelőjét, az Európai Unió nagy többséggel megszavazta, hogy ő a felelős az ellenzéki vezető haláláért. Háborús összefoglaló.

Újabb kínai autóipari nagyberuházás tart Magyarországra

Újabb kínai autóipari nagyberuházás tart Magyarországra

Meg nem erősített hírek szerint egy vagy több újabb autóipari beruházás érkezik Magyarországra.

Ki más, mint Varga Mihály avatta fel a kicsit megdrágult Sámándobot

Ki más, mint Varga Mihály avatta fel a kicsit megdrágult Sámándobot

Drágább lett a tervezettnél, de régi terv valósult meg Karcagon, Varga Mihály pénzügyminiszter szülővárosában. 

© 2024 (v2.202102)