Egyetem közelében mindig jó üzlet lakást venni, különösen, ha az energiatakarékos!

Az ingatlanvásárlás még mindig az egyik legjobb befektetési lehetőség, de kétségtelen, hogy a felsőoktatási intézmények közelében elhelyezkedő ingatlanok a legértékállóbbak, és az értékállóságot csak fokozza, ha a lakásnak rendkívül kedvező a rezsije, esetleg még megújuló energiát is használ és független a gázszolgáltatótól. Mai cikkünkben is ilyen, áprilisban már költözhető lakásokat hozunk, méghozzá a méltán közkedvelt Palotanegyedből.

Annak, aki befektetési céllal keres lakást, egyértelmű, hogy az egyetemek közelében érdemes keresgélnie, de aki saját célra vásárolna, annak is mindenképpen megéri egyetem közelében lakást vásárolni, hiszen egy ingatlan minden esetben befektetés, és ha hosszú távon benne szeretnénk élni, akkor sem mindegy, hogy évek múlva milyen áron tudjuk majd értékesíteni. Márpedig a felsőoktatási intézmények közelében elhelyezkedő lakások mindig értékállóak lesznek.

Épp ezért mindenkinek jó ötlet lehet a Palotanegyedben megvalósuló, Green Home Baross társasházban lakást venni, hiszen az itt épülő, zömében stúdiólakások és 2 szobás kislakások remek lehetőséget kínálnak nemcsak befektetőknek, de első lakásukat kereső fiataloknak és az egyetemisták szüleinek is, akik bérlés helyett inkább vásárlásban gondolkodnának, hiszen az Óbudai Egyetem, BME, Semmelweis Egyetem, Corvinus Egyetem, ELTE campusai is a közelben találhatóak.

A beruházásban a kis lakások mellett természetesen néhány nagyobb, 3 szobás családi otthon is helyet kap, és a környék családosok számára is ideális, hiszen innen pár perc a József krt., ahol a 4-es, 6-os villamosokra szállhatunk fel és szintén néhány perc séta a Kálvin tér, ahonnan az M3, M4-es metrókkal utazhatunk tovább. Illetve óvodák, bölcsődék és a méltán híres Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium is itt található, a Múzeumkertben és a Károlyi-kertben pedig játszótér és zöldövezet várja a családokat. A bevásárlás pedig könnyen elintézhető, hiszen a Corvin Plaza és az Allee Plaza is a közelben van, csakúgy, mint az egészségügyi intézmények és több hangulatos kávézó, pékség és étterem.

A frekventált elhelyezkedés ellenére a lakások rendkívül csendesek, ugyanis az egykori, Hild József tervei alapján épült, Kubinek-házat a beruházó gyönyörűen felújította, a Green Home Baross pedig ennek az épületnek az udvarán kap helyet belső zöld kerttel, a földszinten kertkapcsolatos lakásokkal, és a legtöbb lakás a belső udvarra néző erkéllyel is rendelkezik majd.

Ami pedig különösen érkékállóvá teszi ezeket a lakásokat az a hőszivattyús fűtés, ami első osztályú hőszigeteléssel és kiváló minőségű nyílászárókkal egészül ki. A felületfűtésnek köszönhetően pedig a rendszernek elég 30-35°C-os vizet keringetnie, szemben a radiátoros fűtés 60-70°C-os vizével, ami nemcsak energiatakarékos, hanem a port sem kavarja fel, ami jó hír az allergiásoknak is, és a lakások hűtése is felületi hőleadón keresztül van megoldva.

Az Ökoházak cégcsoport 2008 óta épít geotermikus energiával fűtött Öko Társasházakat, így más fejlesztőknél lényegesen nagyobb tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, és a visszajelzések egyértelműen pozitívak. A hőszivattyús fűtésnek köszönhetően ráadásul a gáz sem kerül bevezetésre a lakásokban, így a gázszolgáltatótól is teljesen függetlenné válhatnak, akik itt vásárolnak lakást. Plusz előny, hogy a Green Home Baross már 95%-os készültségben van, áprilisban kerül átadásra, így a költözéssel, vagy a kiadással sem kell hónapokat várni.

A cikk megjelenését a Green Home Baross fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

Zelenszkij újra tisztogatásra kényszerül, a Kreml meg van győződve róla, hogy amerikai-ukrán támadás érte a Krím-félszigetet. Háborús összefoglaló. 

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével beszélgetett újságírónk, Vég Márton.

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Állítólag a Fidesz ECR-hez való csatlakozása is téma lesz.

© 2024 (v2.202102)