A jövő városa

Energiatakarékos, modern, közösségi és fenntartható. Ezek a szavak jellemzik legjobban a Metrodom legújabb lakóházait, amelyek nemcsak a ma, de a jövő igényeit is figyelembe véve épülnek.

Az egyre növekedő energiaárak, a növekvő négyzetméterárak egy olyan jövőt vetítenek elénk, amelyben a lakásvásárlók picike lakásokban igyekeznek minőségi életet élni, amely azonban korlátainál fogva szinte lehetetlennek bizonyul.

A Metrodom elkötelezett a minőségi életterek nyújtásában mind az energiahatékonyságot, az építési színvonalat, mind pedig a fejlesztő által biztosított hozzáadott értéket tekintve.

A mai világ egyik legégetőbb szociális problémája, hogy kevés időnk és lehetőségünk jut a privát szféra megteremtésére, a szabadidő minőségi eltöltésére, és egy energiahatékony, fenntartható életmód kialakítására. A rohanó világ megköveteli, hogy minél többen magunk mögött hagyjuk a vidéki élet nyújtotta békés kertvárosi létet.

De miért kellene lemondanunk a nagyobb élettérről és a természet közelségéről a városban? A jövő trendjeit figyelemmel kísérő és körültekintő tervezéssel a nagy városokban sem lehetetlen ezt megvalósítani.

A Metrodom által fejlesztett lakóparkok az emberek életszínvonalának növelését helyezik a középpontba azáltal, hogy megteremtik a megfelelő egyensúlyt az egyéni és közösségi funkciók között.

A Metrodom Green nemcsak zöld megoldásaival, de közösségi terek változatos spektrumával is kitűnik a lakóházak sorában.

ZÖLD VÁROSOK

A klímaválság napjaink egyik legégetőbb problémája, amiről úton-útfélen hallunk, mégis kevés konkrét, a gyakorlati életben is jól működő megoldást látunk magunk körül az ökológiai lábnyomunk csökkentésére.

A zöld szemléletű várostervezés nagyban elősegíthetné az energiafogyasztás és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését.

De milyen is egy ilyen zöld város? Egyszerre szerethető, élhető és fenntartható. Hatékony rendszerként működik, ahol a természet nemcsak díszt, néhány szép növényt, vagy stílusos parkot jelent, hanem működőképes, meghatározó része az élettérnek. Ahol a közösségi megosztású városi szolgáltatások kevésbé pazarlóak, így csökkentve a közös ökológiai lábnyomot. A kulcsszó az optimalizáció, vagyis az erőforrások elpazarlásának megszüntetése.

SHARING IS CARING

Nincs olyan ember, aki ne találkozott volna a fenntarthatóság kérdéskörével, hiszen napjainkban ez olyan téma, amiről előszeretettel beszélünk.

Fontossága nem lehet kérdés, azonban a gyakorlatban, főleg a nagyvárosokban keveset teszünk annak érdekében, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat.

A valóban működő fenntarthatósági törekvések között a különböző közösségi megosztáson alapuló módszerek terjedtek el a leginkább. Gondoljunk csak a carsharing rendszerekre, a közösségi kertekre, vagy a shared economy évtizedes gyakorlatára.

A képlet egyszerű: minél többet osztozunk, annál kisebb az ökológiai lábnyomunk.

Közösségi funkcókat használva jelentős mértékű energiát spórolunk meg, nem csak a bolygónk, de saját magunk számára is. Ezek a trendek a fiatalabb generációk körében már bekerültek a köztudatba és a mindennapjaik részeivé váltak, mely életmódot a Metrodom által épített lakóparkok számos szolgáltatással támogatják. Mára már bizonyított, hogy ezekkel a megosztás elvén alapuló rendszerekkel óriási lépést teszünk a fenntarthatóság, és a környezettudatosság irányába.

Miért ne hozhatnánk közelebb ezt a filozófiát és építhetnénk be az életterünkbe? Hiszen, ha nem ragaszkodunk mindenből a sajáthoz, hanem hajlandóak vagyunk osztozni, úgy nem csak a környezetünkért tehetünk egy hatalmas lépést, de mindez a saját kényelmünkhöz és kiadásaink csökkentéséhez is hozzájárulhat! Együtt sokkal többre vagyunk képesek és a legjobb megoldások már itt vannak.

HOGYAN VALÓSUL MEG A GYAKORLATBAN?

A Metrodom Green lakóparkban minden lakó megtalálja az igényeihez legjobban passzoló közösségi területeket, amelyek extra életteret biztosítanak a lakások négyzetméterein felül.

A lakópark mikromobilitási pontjain a közösségi közlekedés több formáját is elérhetjük már rögtön a kapun kilépve, így választhatunk a GreenGo autómegosztó rendszer vagy épp más közlekedési eszközök között. Szinte feleslegessé válik a saját jármű fenntartása a városi közlekedéshez.

A home office előnyeit már nem csak azok élvezhetik, akiknek a lakásában van lehetőség iroda vagy dolgozószoba kialakítására. A Metrodom Green önálló coworking irodával épül, amely ezt a lehetőséget mindenki számára elérhetővé teszi.

A lakópark csomagpontja kényelmessé teszi az online vásárlást is, hiszen magas szabadságfokot biztosít számunkra, ha nem is tartózkodunk otthon, akkor is vár minket csomagunk a hazatérésünkkor.

A saját fitness terem és szauna lehetőséget biztosít a mozogni vágyók számára, hogy ezt a szolgáltatást könnyen, kényelmesen és extra havi költségek nélkül élvezhessék.

A családosok számára modern játékokkal felszerelt játszótér nyújtja a kikapcsolódás lehetőségét.

Emellett a közösségi grill- és tetőterasz, valamint közösségi nappali és babaszoba is várja a lakókat, ahol a nagyobb létszámú összejöveteleket is meg lehet tartani, amire adott esetben lakásunk már nem nyújtana lehetőséget.

Túlzás nélkül állítható, hogy a Metrodom Green egészen új szintre emeli a lakók kényelmének színvonalát, hiszen jóformán minden életszakaszban és az élet minden területén kínál extra megoldásokat.

ZÖLD LÉPÉSEK A FENNTARTHATÓBB BUDAPESTÉRT

Ma is lehetséges Budapest belvárosához közel is biztosítani fenntartható megoldásokkal a békés, zöld környezetet és a kiemelkedő kényelmi szolgáltatásokat. A IX. kerületben felépülő, 510 lakásos Metrodom Greenben egyszerre találkozhatnak a közösségi és városi élmények és a környezetbarát megoldások.

“A prémium kategóriás épület és lakások nem csak minőségükben és megjelenésükben lesznek rendhagyóak, de a jövőbe mutató műszaki megoldások miatt az átadás után évtizedekkel is kielégítik majd a kor aktuális igényeit.” – mondja Kricsfalussy Tamás, a Metrodom értékesítési vezetője.

A Metrodom Green lakópark szisztémája a természetközeliség és a környezettudatosság elvein alapul. Ezért, a lakások közötti folyosók terei sokkal tágasabbak és világosabbak lesznek az átlagnál, a folyosók végén pedig üvegezett nyílások is lesznek annak érdekében, hogy sok természetes fény jusson az egyes szintekre, és a belső terekbe.

A családias kertek hangulatát a lakópark zöld ligetre emlékeztető zöld homlokzata és a gazdag növényzet teremti meg, mely nem csak az esztétikum, hanem a környezet és a levegő tisztulásának szempontjából is lényeges.

Az 50% feletti zöldterületi arány, a zöld homlokzat, a negyed hektáros belső park, a vízgyűjtő rendszer, a napelemek, a minden egyes autóbeállóhoz kiépített saját elektromos töltőállomás mind-mind a fenntartható életstílust támogatják. A lakópark a zöld megoldások mellett pedig számtalan közösségi szolgáltatással reagál a jövőbemutató igényekre: közösségi használatú napozó- és grill terasz, nappali, fitness terem, coworking iroda, vagy épp a mikromobilitási pontok és GreenGo állomás teszik kényelmessé és egyszerűvé rohanó életünket.

Energiatakarékos és okos fogyasztási rendszer

A Metrodom innovatív gondolkodásának egyik leglátványosabb eredménye, az épületbe és a lakásokba integrált okosotthon rendszer, amely a fűtést, a hűtést, a világítást, a videókaputelefont és az elektromos alumíniumredőnyöket is vezérli.

A Metrodom Dual Eco hűtési és fűtési rendszerében már a megújuló energiáé és az elektromos áramé a főszerep, a földgáz csak kiegészítő szerepet játszik. A tetőre telepített napelemeknek köszönhetően, a lakópark maga is energiatermelőként kapcsolódik be az elektromos hálózatba, fedezve a közös területek energiaszükségletének egy részét.

A lakásokban lévő mennyezeti hűtés és fűtés az egyik legkorszerűbb és legtakarékosabb megoldás, amely feleslegessé teszi a hagyományos fűtőtesteket és légkondicionáló berendezéseket. Mindezeknek köszönhetően a társasház, illetve a lakások energiafogyasztása nem csak papíron kedvező, de a költségek a valóságban is látványosan barátságosabbak, más új építésű ingatlanokkal összevetve.

„AA” azaz „közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknél jobb” energetikai besorolással rendelkezve, a Metrodom Green bizonyítja a jövő érdekében tett energiahatékonysági törekvéseit. A lakópark innovációs megoldásait erősíti a tetőre telepített napelemrendszer, amely a ház közösségi fogyasztásának energiaellátását fedezi.

A Metrodom Green lakópark 2022-ben elnyerte az European Property Awards fenntarthatósági díját a kategóriájában, ezzel tanúskodva kimagasló minőségéről és kiválóságáról.

Az átgondolt tervezés és extra szolgáltatások együttesen teszik a Metrodom Green lakóparkot a prémium otthont keresők kedvencévé. A jövőnk most épül és nem kérdés, hogy zöld lesz.

További részletekért látogasson el a www.metrodom.hu weboldalra.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

Családostól és hosszabb időre jöhetnének vendégmunkások két hazai gigaprojektre is

Családostól és hosszabb időre jöhetnének vendégmunkások két hazai gigaprojektre is

A törvénymódosító javaslat már az Országgyűlés asztalán fekszik.

© 2024 (v2.202102)