A jövő városa

Energiatakarékos, modern, közösségi és fenntartható. Ezek a szavak jellemzik legjobban a Metrodom legújabb lakóházait, amelyek nemcsak a ma, de a jövő igényeit is figyelembe véve épülnek.

Az egyre növekedő energiaárak, a növekvő négyzetméterárak egy olyan jövőt vetítenek elénk, amelyben a lakásvásárlók picike lakásokban igyekeznek minőségi életet élni, amely azonban korlátainál fogva szinte lehetetlennek bizonyul.

A Metrodom elkötelezett a minőségi életterek nyújtásában mind az energiahatékonyságot, az építési színvonalat, mind pedig a fejlesztő által biztosított hozzáadott értéket tekintve.

A mai világ egyik legégetőbb szociális problémája, hogy kevés időnk és lehetőségünk jut a privát szféra megteremtésére, a szabadidő minőségi eltöltésére, és egy energiahatékony, fenntartható életmód kialakítására. A rohanó világ megköveteli, hogy minél többen magunk mögött hagyjuk a vidéki élet nyújtotta békés kertvárosi létet.

De miért kellene lemondanunk a nagyobb élettérről és a természet közelségéről a városban? A jövő trendjeit figyelemmel kísérő és körültekintő tervezéssel a nagy városokban sem lehetetlen ezt megvalósítani.

A Metrodom által fejlesztett lakóparkok az emberek életszínvonalának növelését helyezik a középpontba azáltal, hogy megteremtik a megfelelő egyensúlyt az egyéni és közösségi funkciók között.

A Metrodom Green nemcsak zöld megoldásaival, de közösségi terek változatos spektrumával is kitűnik a lakóházak sorában.

ZÖLD VÁROSOK

A klímaválság napjaink egyik legégetőbb problémája, amiről úton-útfélen hallunk, mégis kevés konkrét, a gyakorlati életben is jól működő megoldást látunk magunk körül az ökológiai lábnyomunk csökkentésére.

A zöld szemléletű várostervezés nagyban elősegíthetné az energiafogyasztás és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését.

De milyen is egy ilyen zöld város? Egyszerre szerethető, élhető és fenntartható. Hatékony rendszerként működik, ahol a természet nemcsak díszt, néhány szép növényt, vagy stílusos parkot jelent, hanem működőképes, meghatározó része az élettérnek. Ahol a közösségi megosztású városi szolgáltatások kevésbé pazarlóak, így csökkentve a közös ökológiai lábnyomot. A kulcsszó az optimalizáció, vagyis az erőforrások elpazarlásának megszüntetése.

SHARING IS CARING

Nincs olyan ember, aki ne találkozott volna a fenntarthatóság kérdéskörével, hiszen napjainkban ez olyan téma, amiről előszeretettel beszélünk.

Fontossága nem lehet kérdés, azonban a gyakorlatban, főleg a nagyvárosokban keveset teszünk annak érdekében, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat.

A valóban működő fenntarthatósági törekvések között a különböző közösségi megosztáson alapuló módszerek terjedtek el a leginkább. Gondoljunk csak a carsharing rendszerekre, a közösségi kertekre, vagy a shared economy évtizedes gyakorlatára.

A képlet egyszerű: minél többet osztozunk, annál kisebb az ökológiai lábnyomunk.

Közösségi funkcókat használva jelentős mértékű energiát spórolunk meg, nem csak a bolygónk, de saját magunk számára is. Ezek a trendek a fiatalabb generációk körében már bekerültek a köztudatba és a mindennapjaik részeivé váltak, mely életmódot a Metrodom által épített lakóparkok számos szolgáltatással támogatják. Mára már bizonyított, hogy ezekkel a megosztás elvén alapuló rendszerekkel óriási lépést teszünk a fenntarthatóság, és a környezettudatosság irányába.

Miért ne hozhatnánk közelebb ezt a filozófiát és építhetnénk be az életterünkbe? Hiszen, ha nem ragaszkodunk mindenből a sajáthoz, hanem hajlandóak vagyunk osztozni, úgy nem csak a környezetünkért tehetünk egy hatalmas lépést, de mindez a saját kényelmünkhöz és kiadásaink csökkentéséhez is hozzájárulhat! Együtt sokkal többre vagyunk képesek és a legjobb megoldások már itt vannak.

HOGYAN VALÓSUL MEG A GYAKORLATBAN?

A Metrodom Green lakóparkban minden lakó megtalálja az igényeihez legjobban passzoló közösségi területeket, amelyek extra életteret biztosítanak a lakások négyzetméterein felül.

A lakópark mikromobilitási pontjain a közösségi közlekedés több formáját is elérhetjük már rögtön a kapun kilépve, így választhatunk a GreenGo autómegosztó rendszer vagy épp más közlekedési eszközök között. Szinte feleslegessé válik a saját jármű fenntartása a városi közlekedéshez.

A home office előnyeit már nem csak azok élvezhetik, akiknek a lakásában van lehetőség iroda vagy dolgozószoba kialakítására. A Metrodom Green önálló coworking irodával épül, amely ezt a lehetőséget mindenki számára elérhetővé teszi.

A lakópark csomagpontja kényelmessé teszi az online vásárlást is, hiszen magas szabadságfokot biztosít számunkra, ha nem is tartózkodunk otthon, akkor is vár minket csomagunk a hazatérésünkkor.

A saját fitness terem és szauna lehetőséget biztosít a mozogni vágyók számára, hogy ezt a szolgáltatást könnyen, kényelmesen és extra havi költségek nélkül élvezhessék.

A családosok számára modern játékokkal felszerelt játszótér nyújtja a kikapcsolódás lehetőségét.

Emellett a közösségi grill- és tetőterasz, valamint közösségi nappali és babaszoba is várja a lakókat, ahol a nagyobb létszámú összejöveteleket is meg lehet tartani, amire adott esetben lakásunk már nem nyújtana lehetőséget.

Túlzás nélkül állítható, hogy a Metrodom Green egészen új szintre emeli a lakók kényelmének színvonalát, hiszen jóformán minden életszakaszban és az élet minden területén kínál extra megoldásokat.

ZÖLD LÉPÉSEK A FENNTARTHATÓBB BUDAPESTÉRT

Ma is lehetséges Budapest belvárosához közel is biztosítani fenntartható megoldásokkal a békés, zöld környezetet és a kiemelkedő kényelmi szolgáltatásokat. A IX. kerületben felépülő, 510 lakásos Metrodom Greenben egyszerre találkozhatnak a közösségi és városi élmények és a környezetbarát megoldások.

“A prémium kategóriás épület és lakások nem csak minőségükben és megjelenésükben lesznek rendhagyóak, de a jövőbe mutató műszaki megoldások miatt az átadás után évtizedekkel is kielégítik majd a kor aktuális igényeit.” – mondja Kricsfalussy Tamás, a Metrodom értékesítési vezetője.

A Metrodom Green lakópark szisztémája a természetközeliség és a környezettudatosság elvein alapul. Ezért, a lakások közötti folyosók terei sokkal tágasabbak és világosabbak lesznek az átlagnál, a folyosók végén pedig üvegezett nyílások is lesznek annak érdekében, hogy sok természetes fény jusson az egyes szintekre, és a belső terekbe.

A családias kertek hangulatát a lakópark zöld ligetre emlékeztető zöld homlokzata és a gazdag növényzet teremti meg, mely nem csak az esztétikum, hanem a környezet és a levegő tisztulásának szempontjából is lényeges.

Az 50% feletti zöldterületi arány, a zöld homlokzat, a negyed hektáros belső park, a vízgyűjtő rendszer, a napelemek, a minden egyes autóbeállóhoz kiépített saját elektromos töltőállomás mind-mind a fenntartható életstílust támogatják. A lakópark a zöld megoldások mellett pedig számtalan közösségi szolgáltatással reagál a jövőbemutató igényekre: közösségi használatú napozó- és grill terasz, nappali, fitness terem, coworking iroda, vagy épp a mikromobilitási pontok és GreenGo állomás teszik kényelmessé és egyszerűvé rohanó életünket.

Energiatakarékos és okos fogyasztási rendszer

A Metrodom innovatív gondolkodásának egyik leglátványosabb eredménye, az épületbe és a lakásokba integrált okosotthon rendszer, amely a fűtést, a hűtést, a világítást, a videókaputelefont és az elektromos alumíniumredőnyöket is vezérli.

A Metrodom Dual Eco hűtési és fűtési rendszerében már a megújuló energiáé és az elektromos áramé a főszerep, a földgáz csak kiegészítő szerepet játszik. A tetőre telepített napelemeknek köszönhetően, a lakópark maga is energiatermelőként kapcsolódik be az elektromos hálózatba, fedezve a közös területek energiaszükségletének egy részét.

A lakásokban lévő mennyezeti hűtés és fűtés az egyik legkorszerűbb és legtakarékosabb megoldás, amely feleslegessé teszi a hagyományos fűtőtesteket és légkondicionáló berendezéseket. Mindezeknek köszönhetően a társasház, illetve a lakások energiafogyasztása nem csak papíron kedvező, de a költségek a valóságban is látványosan barátságosabbak, más új építésű ingatlanokkal összevetve.

„AA” azaz „közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknél jobb” energetikai besorolással rendelkezve, a Metrodom Green bizonyítja a jövő érdekében tett energiahatékonysági törekvéseit. A lakópark innovációs megoldásait erősíti a tetőre telepített napelemrendszer, amely a ház közösségi fogyasztásának energiaellátását fedezi.

A Metrodom Green lakópark 2022-ben elnyerte az European Property Awards fenntarthatósági díját a kategóriájában, ezzel tanúskodva kimagasló minőségéről és kiválóságáról.

Az átgondolt tervezés és extra szolgáltatások együttesen teszik a Metrodom Green lakóparkot a prémium otthont keresők kedvencévé. A jövőnk most épül és nem kérdés, hogy zöld lesz.

További részletekért látogasson el a www.metrodom.hu weboldalra.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Megkérdezték Medgyessy Pétert, miért léptünk be az EU-ba – íme, a válasz

Az Európai Unió legnagyobb, Magyarországot is magában foglaló bővítésére emlékeztek szerdán.

Fontos látogatást készít elő Pekingben Szijjártó Péter?

Fontos látogatást készít elő Pekingben Szijjártó Péter?

Vang Ji kínai külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

Megvan a győztes az izgalmas diákversenyen: Budakeszire került a trófea!

Megvan a győztes az izgalmas diákversenyen: Budakeszire került a trófea!

Izgalmas és magas színvonalú döntő után a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata nyerte a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi pénzügyi vetélkedőt.

Tovább nőttek a kisvárdai csodakomplexum költségei

Tovább nőttek a kisvárdai csodakomplexum költségei

Úgy tűnik, a Kisvárdán épülő lórehabilitációs központ immár 2,3 milliárd forintba fog kerülni az adófizetőknek.

© 2024 (v2.202102)