Lelassult a lakáspiac és ez hatalmas átalakulásokat hoz az idei évben

Visszafogottabb kereslet és a befektetési célú vásárlásokat illetően a portfóliók átrendeződése jellemezheti 2023-ban a lakáspiacot a piaci előrejelzések szerint. A befektetők egy része megpróbál az ingatlan helyett más alternatívát találni, vagy optimalizálni befektetéseit és legtöbben eladóként is megjelennek majd, ami nagy átalakulásokat fog eredményezni – olvashatjuk a Portfolio.hu oldalán.

Előrejelzések szerint 2023-ban visszafogottabb lehet a kereslet és átrendeződhetnek a portfóliók a hazai lakáspiacon, legalábbis ami a befektetési célú vásárlásokat illeti. A befektetők egy része az ingatlannal szemben más, versenyképes alternatívák után néz, sokan viszont a lakáspiacon belül próbálják optimalizálni a befektetésüket annak érdekében, hogy a lelassult piacon a lehető legmagasabb hozamokat tudják realizálni. Jelenleg a befektetők többsége nemcsak vásárlóként, de egyben eladóként is megjelenik a lakáspiacon, ami az idei évben nagy átalakulásokat eredményez.

 

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Matolcsy György helyettese megpróbálja felbeszélni a forintot

Matolcsy György helyettese megpróbálja felbeszélni a forintot

A monetáris politikáért felelős alelnök azt érzékeltette, hogy az MNB monetáris tanácsának következő, október 22-én esedékes ülésén nem csökkentenek kamatot.

Fideszes belháború kezdődött egy zsebbevágó ügyben

Fideszes belháború kezdődött egy zsebbevágó ügyben

Balassagyarmat kormánypárti polgármestere szólt be Navracsics Tibornak amiatt, hogy elvennék az iparűzési adó egy részét.

Megint 400 forint fölött az euró!

Megint 400 forint fölött az euró!

A lélektani határ újbóli átlépésébe a dollár erősödése mellett némileg meglepő módon a közel négy éve nem látott jó hazai inflációs adat is belejátszhatott.

Szomorkodhatnak az RTL-nél

Szomorkodhatnak az RTL-nél

Fellebbezésüket elutasítva a Fővárosi Törvényszék a Médiatanácsnak adott igazat.

© 2024 (v2.202102)