Biztonságos ingatlanbefektetés a bizonytalan piacon: minirezsis új lakások a Duna-parton

Aki lakást vásárol, élete egyik legnagyobb döntését hozza meg, ritkán vállalunk akkora elkötelezettséget, mint amikor leendő otthonunkat választjuk ki. Ha mindezt némiképp bizonytalan ingatlanpiaci helyzetben tesszük, kiemelten fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a szempontokkal, amik miatt választott lakásunk stabilan megőrzi majd értékét a változó körülmények között is. 

Mai ajánlónkban egy olyan társasházat mutatunk be, ahol nyugodt lélekkel vásárolhat lakást bárki, mert egyedi adottságai miatt befektetése kiemelkedően nagy eséllyel őrzi meg értékét. A közvetlen folyóparti Kék-Duna Rezidencia a XI. kerületben a csodálatos Duna-parti galériaerdő közelségében épül. 

Kék Duna Rezidencia lakópark

De először vegyük végig, mi a különlegesen jó ingatlanbefektetések hét jellemzője! 

Először is: a jó elhelyezkedés: A könnyen megközelíthető, jó infrastruktúrával rendelkező területeken található lakások általában értékállóbbak. A jó közlekedési kapcsolatok és a környék kulturális, oktatási, kereskedelmi és egészségügyi létesítményeinek közelsége is fontos szempont. A második tényező amit keresni érdemes a minőségi építés és karbantartás. Egy minőségi anyagokból épült lakás hosszú távon értékállóbb lehet. Az épület állapota, a közös területek tisztasága és a társasház működése is fontos tényezők.

Harmadik garanciánk a természetközeliség, a parkok, zöldterületek vagy vízparti környezet közelsége növelheti a lakás értékállóságát. Ez különösen igaz nagyvárosi környezetben, bár természetesen kisebb településeken is megfigyelhető – ha csekélyebb árnövelő hatásként is, hiszen a kisebb településeken mindenki számára könnyebben elérhető a természet. 

Mindig kapósabb az új vagy a frissen, minőségi anyagokkal felújított lakás, hiszen ezek gyakran értékállóbbak a régebbi, felújításra szoruló lakásoknál. Ennek oka többek között az, hogy ezek az ingatlanok kevesebb karbantartást igényelnek, ami miatt olcsóbban fenntarthatóak. 

Az energetikai hatékonyság szintén értéknövelő tényező, az energiahatékony lakások alacsony rezsiköltsége minden vásárló számára előny, ráadásul az ilyen ingatlanok vonzóbbak a környezettudatos vásárlók számára.

Kék Duna Rezidencia

Előny a rugalmas alaprajz is: egy jól tervezett, könnyen átalakítható alaprajzú lakás vonzóbb lehet a vásárlók számára, hiszen többféle élethelyzetben megfelelő, ami miatt értékállóbb lehet a jövőben. Végül pedig sikeresebben megőrzik értéküket az olyan egyedi, exkluzív jellemzőkkel rendelkező lakások, mint amilyen a csodás panoráma, a szép terasz, vagy a magas minőségű kivitelezés.

A Kék-Duna a fenti előnyök mindegyikét biztosítja, hiszen lakásaiból gyönyörű kilátás nyílik a Dunára a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően, miközben a rezsi szabad szemmel szinte láthatatlan lesz az AA++ minősítésű épületekben. A hőszivattyús hűtés-fűtés és a tetőre telepíthető napcellás erőmű nem csupán a legkedvezőbb energetikai besorolást eredményezi, hanem fenntartható életstílust is lehetővé tesz.  

A 276 lakásos épülő lakóparkban szinte minden lakás közvetlen dunai panorámával és terasszal rendelkezik, a méretek pedig igen tág határok között választhatók: a legkisebbek 46 négyzetméteresek és két szobásak, a legnagyobbak pedig a 133 négyzetméteres ötszobásak.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

Zelenszkij újra tisztogatásra kényszerül, a Kreml meg van győződve róla, hogy amerikai-ukrán támadás érte a Krím-félszigetet. Háborús összefoglaló. 

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével beszélgetett újságírónk, Vég Márton.

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Állítólag a Fidesz ECR-hez való csatlakozása is téma lesz.

© 2024 (v2.202102)