Tudtad, hogy a kertben is lehet egy nappalid? – Ötletek pergolák megvalósításához

Az utóbbi években kifejezetten növekedett az érdeklődés a kerti pergolák iránt, és egyre több ember fedez fel bennük új lehetőségeket. Az árnyékoló funkció mellett számos más felhasználási lehetőségük is van, amelyekkel tovább növelhetjük kertünk, vagy teraszunk funkcionalitását és esztétikai értékét. Mai válogatásunkban olyan ingatlanokat hoztunk, ahol kihasználták a pergolákat, és csodát varázsoltak a segítségükkel.

Egy kerti pergola kiválóan alkalmas kerti étkező, vagy akár kültéri nappali kialakítására is. Ha az árnyékoló anyaga áttetsző, akkor még napfényben is élvezhetjük a kert látványát, miközben kellemes hűs árnyékban pihenhetünk. Mindemellett a hozzá tartozó kerti bútorok és kiegészítők tovább emelhetik a kert hangulatát és kényelmét. A pergolák kiválóan alkalmasak a kertben található növények támogatására is. Például kúszónövényeket lehet felnevelni rajtuk, ami nemcsak esztétikus látványt nyújt, de akár a kerti termést is növelheti.

Hasonlóképpen gondolkoztak ebben a Siófoki Penthouse-ban is, ahol a teraszon motorosan nyitható alumínium profilos, edzettüveg pergola került beépítésre, ami nem csak esztétikailag nyújt kellemes látványt, de bármikor élvezhetjük alatta a panorámás kilátást, legyen szó esős időről, vagy akár verőfényes napsütésről. Ebben az ingatlanban a pergola alatt étkezőasztal kapott helyet, így akár ebéd közben is pazar kilátásban lehet részünk.

A következő jelöltünk egy Tatai családi ház, ahol szintén modern technológiákban gondolkoztak. Itt a nappaliból nyílik a 75 m2-es terasz, melyet vastag kőporcelán és mű fű borít és alumínium Pergola fedi. A kert alapjában véve szép és tágas, a fedett terasz pedig jelentős pluszként szolgál, ahol a egész évben élvezheted a kerted nyugalmát.

Ebben a Gödöllői ingatlanban szintén kihasználták a pergola lehetőségeit, ugyanis a teraszokon prémium minőségű pergola került felszerelésre, mely 100 %-ban víz és hőálló, beépített LED világítással. Pergolájuk alatt egy igazi kis pihenősarkot alakítottak ki, hiszen kerti rattan ülőgarnitúra, és egy hintaágy is helyet kapott, a másik kialakított pergola alatt pedig egy jakuzzi található.

Összességében a kerti pergolák nagyszerű lehetőséget jelentenek arra, hogy tovább fokozzuk kertünk funkcionalitását és esztétikai értékét. Legyen szó akár kerti étkezőről, pihenőhelyről, növényfuttatóról, vagy akár csak egy árnyékos hely kialakításáról.

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Csendes nap volt a szerda az orosz-ukrán háborúban – esti hírösszefoglalónkban a háború 847. napja.

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

A fővárosban járva az újraszámlálás utáni helyzetről érdeklődtünk az utca emberénél.

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Cikkünk megjelenése után nem sokkal kezdődik a Magyarország-Németország csoportmeccs.

© 2024 (v2.202102)