A Te erkélyed felkészült már a nyárra? – Nyugi, még nem vagy elkésve!

Igen, valóban érdemes a nyári szezon előtt felfrissíteni a kerti bútorokat és gondoskodni a megfelelő kiegészítőkről annak érdekében, hogy egész évben élvezhesd a szabadtéri környezetet. A megfelelő kerti bútorokkal könnyedén átalakíthatod az erkélyed étkezővé, olvasósarokká vagy egy csábító kuckóvá.

Amikor kiválasztod a terasz bútorait, néhány dolgot érdemes figyelembe venned. Először is, gondolj a terasz méretére és azokra a tevékenységekre, amelyeket itt szeretnél végezni. Ezután válassz olyan bútorokat, amelyek a rendelkezésre álló területhez illeszkednek, és kényelmesek a használat szempontjából.

Az egyszerűség ereje

Budapest XIV. kerületében egy rendezett, 52 nm-es otthon erkélye kiváló módon került kialakításra. A kevesebb néha több. Teraszukat egyszerű fa székekkel, kis dísznövénnyel és csupán két mintás párnával dobták fel, ami még abszolút az egyszerű és letisztult kategóriába sorolható.

Pazar panoráma

Habár a panorámára nem minden esetben van ráhatásunk, ettől függetlenül mindenki jobban érzi magát, ha a teraszáról olyan kilátásban lehet része, ami nap mint nap motiváló és energikus érzést nyújt. Szintén a XIV. kerületből hoztunk egy lakást, ahonnan pazar kilátás nyílik a lakópark belső udvarára. Az ingatlan 71 nm, és nem csak a terasza gyönyörű, de a belső terei is.

Színes kiegészítők

A nyár közeledtével nem lehet nemet mondani a színes kiegészítőkre, igaz ez a teraszunk berendezésénél is, mint pl. a párnák, színes székek vagy dohányzóasztal. Hiszen ezek a kiegészítők nemcsak kényelmet, hanem védelmet is nyújthatnak. Válassz olyan anyagokat, amelyek vízállóak és UV-védettek, hogy hosszú távon is megőrizzék szépségüket. Szegeden gyönyörű kis erkélyre bukkantunk, ahol jól kombinálták a színeket és a bútorokat egyaránt.

Hangulatfokozó kellékek

Az, hogy a teraszunk vagy alapjában véve az otthonunk milyen hangulatot kölcsönöz számunkra nap mint nap, talán az egyik legfontosabb kérdés. Nem szabad, hogy sötét, nyomasztó környezetben éljük a mindennapjainkat. Hasznosak lehetnek erre az esetre a hangulatfokozó kellékek, ilyenek lehetnek például a növények, egy-egy illatgyertya, a színes kiegészítők, vagy akár a kényelmes párnák és a takarók is. Budapest VIII. kerületében egy gyönyörű otthonra mind igazak ezek a jellemzők, sőt az érzetet még műfűvel is fokozták, ami igazán természetközeli érzést nyújthat.

Növények

A növények talán az egyik legfontosabb kiegészítői az otthonunknak és a teraszunknak egyaránt. A legjobb, ha élő növényekkel dobjuk fel a környezetünket, hiszen ezek nem csak plusz oxigént nyújtanak számunkra, de sokkal szebben tündökölnek, mint egy mű növény. Ebben a budapesti, IX. kerületi otthonban pont így gondolkoztak és rengeteg növénnyel árasztották el a teraszukat, ami igencsak dekoratív látványt kelt.

Végül, ne feledkezz meg a bútorok rendszeres karbantartásáról és védelméről sem! Fedd el vagy tárold a bútorokat az esős vagy hideg időszakokban, és tisztítsd meg őket rendszeresen, hiszen ezzel hosszabb élettartamot biztosíthatsz számukra.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megelőzték a forintot

Megelőzték a forintot

A zlotyi van az élen a régiós devizaversenyben, a forint csak a második.

Lesújtó adatok mutatják, hogy messze nincsen minden rendben Magyarországon

Lesújtó adatok mutatják, hogy messze nincsen minden rendben Magyarországon

Több életszínvonalról árulkodó statisztika segítségével néztük meg Magyarország helyzetét a régióban és az uniós átlaghoz mérve.

Ukrajna megpróbálkozik valami teljesen újjal ezen a télen

Ukrajna megpróbálkozik valami teljesen újjal ezen a télen

A hétfői az orosz-ukrán háború 579. napja volt. Esti hírösszefoglaló.

© 2023 (v2.202102)