Vedd le a rózsaszín szemüveget: ezért nem tudod eladni az ingatlanod!

Az ingatlaneladás első ránézésre olyan egyszerűnek tűnik: meghirdetem és majd sorra jönnek az érdeklődők, mert hát ki ne szeretne bele az én csodálatos otthonomba, és különben is igazán jó vétel, el fog kelni egy hét alatt. Aztán nézhetünk szembe a kiábrándító valósággal, ugyanis az egész folyamat ennél sokkal komplexebb, és jó néhány csapdát rejt, amibe könnyű belesétálni.

Vegyük hát le a rózsaszín szemüveget!

Ha ingatlanunkat túl régóta hirdetjük, mégsem talált még gazdára, akkor minden bizonnyal az a probléma, hogy egy rózsaszín szemüvegen keresztül nézünk rá, ami által sokkal szebbnek és értékesebbnek látjuk, mint amilyen a valóság, de ez valahol érthető is, hiszen az otthonunkról van szó, és elfogultak vagyunk. Az érdeklődők azonban a valóságot látják, ezért érdemes levennünk a rózsaszín szemüveget és az ő szemszögükből tekinteni eladó ingatlanunkra. 

Nézzük, mik a legtipikusabb hibák, amelyet ingatlanértékesítés során elkövethetünk!

  • Túlárazzuk az ingatlant

Oké, hogy nekünk ez a legszebb, és lehet, hogy tényleg egy gyönyörű otthonról van szó, de ha túlárazzuk, akkor maximum ingatlanturistákat láthatunk folyton vendégül, akik csak azért jönnek, hogy megnézzék: Mégis mi kerül ezen ennyibe? Reálisan árazni persze nem könnyű, főleg, ha csak a hirdetett árakból indulunk ki, és nincsenek információink arról, hogy valóban milyen áron keltek el mostanában hasonló ingatlanok a környékünkön. Az árazáshoz ezért érdemes akár szakember segítségét is igénybe venni, és ha már régóta hirdetjük, és folyamatosan azt a visszajelzést kapjuk, hogy ennyit azért nem ér az ingatlan, akkor érdemes elgondolkodni az árcsökkentésen.

Az árcsökkentés azonban nem biztos, hogy egy régóta hirdetett ingatlan esetében feltűnik a potenciális érdeklődőknek, ezért is érdemes az Ingatlantájolón hirdetni, ahol a megújult „Hirdetésfigyelő” szolgáltatásnak köszönhetően az érdeklődők nemcsak arról kapnak rendszeresen értesítést, ha egy az ő szűrési feltételeiknek megfelelő új ingatlanhirdetés jelenik meg az oldalon, hanem arról is, ha egy általuk már megtekintett, vagy az ő szűrési feltételeiknek megfelelő ingatlan ára csökken. A hirdetés ráadásul a találati listában is kiemelkedik így, hiszen a régi ár áthúzva szerepel rajta, felette pedig nagyobb számokkal az új ár, ami mellett egy lefelé mutató zöld nyíl mutatja, hogy ennek az ingatlannak bizony csökkent az ára.

  • Nem fordítunk kellően nagy figyelmet a képek minőségére

Sajnos ez is egy tipikus hiba, és sajnos sokszor azt vesszük észre, hogy pont a drágább, exkluzívabb ingatlanok esetében fordul elő gyakran, hogy nagyon rossz felbontású, pixeles képeket csatolnak a hirdetéshez. Pedig az ilyen ingatlanoknál, akár egy fotóst is megéri bevetni. Azonban az olcsóbb ingatlanoknál is gyakori, hogy ha magával a képek minőségével nincs is baj, de rendetlenség uralkodik a lakásban, ezért fotózás előtt alapvető, hogy kitakarítsunk, rendet tegyünk, és ha mi nem értünk hozzá, akkor olyasvalakit kérjünk meg a képek elkészítésére, akinek legalább van némi tapasztalata.

Az Ingatlantájolón azért is érdemes hirdetni, mert nagyon kedvező árú hirdetési csomagok várnak, aki bizonytalan, az akár a 14 napos csomagot is választhatja. A hirdetésünk feltöltése után rögtön két helyen, az ingatlantajolo.hu-n és az otthonterkep.hu-n is megjelenik ingyenesen a hirdetésünk, ami után választhatunk a különböző kiemelési csomagok közül, ahol akár 20 kép feltöltésére is lehetőségünk van. Ezen kívül, attól függően, hogy melyik csomagot választjuk, olyan szolgáltatások is elérhetővé válnak, mint a facebook kiemelés, vagy a partneroldalainkon (mfor.hu, privatbankar.hu, infostart.hu) történő kiemelés, vagy a cikkírás.

  • A hirdetés szövege is fontos!

Ha már valaki eljutott odáig, hogy a képek alapján megtetszik neki eladó lakásunk és a szöveget is elolvasná, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lényeges és lényegtelen információkkal terheljük, vagy éppen nem terheljük. Sokan követik el ott a hibát, hogy egész regényt írnak, amit ráadásul nem is tagolnak különösebben, így totálisan elvész a lényeg. De azok sem csinálják jobban, akik beérik mindössze egy bővített mondattal. A hirdetés szöveg írásnál a lényeg, hogy legyen tömör és informatív, azaz tartalmazzon minden olyan információt, ami tényleg fontos, de ne legyenek benne lényegtelen apróságok.

Ha ingatlanát ennél részletesebben is be szeretné mutatni, akkor érdemes olyan kiemelési csomagot választani, amely a cikkírást is tartalmazza. Ez esetben az Ingatlantájoló profi újságírói felveszik Önnel a kapcsolatot és Önnel együttműködve írnak egy cikket az ingatlanáról, amely az Otthontérkép Magazinban és partneroldalainkon is megjelenik.

  • Nem mindegy, hol hirdet!

Az Ingatlantájoló előnyeit már eddig sem győztük sorolni, de fontos még kiemelni, hogy az Ingatlantájoló a legnagyobb, legismertebb ingatlan hirdetési portálok közé tartozik, így igen nagy a látogatottsága, azaz egészen biztos, hogy rengeteg ember találkozik majd a hirdetésével, ha nálunk hirdet. 

 

Szeretné, hogy hirdetése a találati listák első helyén jelenjen meg? Akkor az Ingatlantájoló egyedülállóan korszerű és remek ár-érték arányú licit szolgáltatását ajánljuk! Ezzel a szolgáltatással minden hirdető egyenlő esélyekkel indul a legjobb pozíciókért!

 

Legyen mindig az élvonalban!

Ezen kívül hirdetését mindig a listaoldalak legelőkelőbb helyein tudhatja, ha kipróbálja 3 szintű licitrendszerünket, mellyel hirdetését a legjobb helyekre pozícionálhatja, akár területi rendezés, akár bármilyen szűrési feltételekkel kilistázott listaoldal esetén.

Nálunk euróban is hirdethet!

Az Ingatlantájolón az az egyedülálló lehetőség is rendelkezésére áll, hogy eladó ingatlanát akár euróban is meghirdetheti. Különösen akkor érdemes élnie ezzel a lehetőséggel, ha ingatlana Budapest belvárosában, a Balaton partján, Hévízen, vagy épp az osztrák határ mentén található, ahol külföldi vevők érdeklődésére is számíthat. Az euróban való hirdetéssel ráadásul az árfolyamkockázatot is elkerülheti.

Szeretné, hogy hirdetését mindenki észrevegye? Akkor éljen az euróban hirdetés kiváló lehetőségével! Az Ingatlantájoló rengeteg kivételesen jó szolgáltatása mellett ez is abban segíti Önt, hogy a lehető legtöbb érdeklődőhöz jusson el az eladó ingatlanának híre. 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Nagy dobásra készül a magyar állami cég

Az MVM dollárkötvényt bocsátana ki.

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Kamu a sok álláshirdetés, aki teheti, már külföldön dolgozik - olvasói kommentek

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Onnan támadtak az ukránok, ahonnan az oroszok nem is várták

Dióhéjban a hét első napjának főbb történései.

Tízezreknek kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk, ha megvalósul Lázár János terve

Tízezreknek kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk, ha megvalósul Lázár János terve

Az Építési és Közlekedési Minisztérium nem tett le arról, hogy megvonja a zöldrendszámot és annak minden kedvezményét a plug-in hibrid autóktól.

© 2024 (v2.202102)