Öt karriertrükk, amit elleshetünk Azariah sikeréből

A 21 éves énekes Azahriah, polgári nevén Baukó Attila nevét egy ország ismerte meg az elmúlt napokban. Eddig is jelentős rajongótáborral büszkélkedhetett, de miután kiderült, hogy három koncertet ad majd a Puskás Arénában a példátlan jegyvásárlási kedvnek köszönhetően, még olyanok is találkoztak a nevével, akiktől pedig zenei világa igen távol áll. 

Na de mit tud ilyen jól ez a fiatal srác, hogy ezt a példátlan sikert el tudta érni? Pályafutása szerencsére remekül dokumentált, így eddigi tevékenységét elemezve elleshetünk tőle jó pár trükköt. 

1. A kitartó, következetes online jelenlét ereje

Azahriah fiatalon, 14 éves korában, Paul Street néven kezdett videózni, amikor a YouTube még csak kezdett népszerűvé válni hazánkban. 16 évesen döntött úgy, hogy énekelni szeretne, és a gitározást is ekkor kezdte el autodidakta módon. Tudatosan vagy sem, nagyon jól ráérzett arra, hogy az internet rendkívül erőteljes platform a közönségépítés szempontjából, a Youtube-on mára több mint félmillió követője van, a Spotify-on havonta több mint 700 ezren hallgatják. A siker persze nem egyik pillanatról a másikra jött, hiszen hét évnyi napi munka van mögötte, ez a kitartás biztosan a legfontosabb eleme a sikernek. 

2. Autodidakta tanulás

Azahriah élő példa arra a sokat hangoztatott bölcsességre, hogy kellő motivációval ma már szinte mindent meg lehet online tanulni.  A vlogoláson keresztül fedezte fel a videószerkesztés és a tartalomkészítés trükkjeit. Amikor 16 évesen úgy döntött, hogy énekelni szeretne, a gitározást is autodidakta módon kezdte el gyakorolni. Nem sokkal később kezdett bele a zenei keverési és a hangmérnöki munkákba, amiket szintén online forrásokból tanult meg. Ez pedig rávilágít arra, hogy a nagy sikerek mögött milyen gyakran nem valamilyen mesterien felépített csodaterv van, hanem kíváncsiság és problémamegoldás. Mint itt, egy fiatal srác, aki feladattól feladatig haladt, és mindig megtanulta azt, amire éppen szüksége volt a következő ötletéhez. 

3. Határozott vélemény és aktivizmus a művészetben

Azahriah nem fél kiállni a véleménye mellett és kritizálni a társadalmi és politikai problémákat. Ez a kritikai hang kiemeli őt a tömegből és mélyebb üzenetet ad a munkájának. Ráadásul plusz sajtónyilvánossághoz is juttatta, amikor egyes politikusok személyes sértésnek vették a megnyilvánulásait, és nagy nyilvánosság előtt igyekeztek jelentéktelen hülyegyereknek beállítani. 

4. Önmárkázás és branding

Az énekes tudatosan választja szét Baukó Attilát Azahriah-tól és Paul Street-től. Megérti és kihasználja a branding fontosságát a siker érdekében.

5. A bulvármédia tudatos kezelése

A Szolnoki Palacsintafesztivál hírhedt toitoi-os botrányának kezelése mutatta meg, hogy Azahriah képes volt a negatív híreket is előnyére fordítani. Ahelyett, hogy hagyta volna, hogy a média lehúzza, ő kihasználta a botrányt, és csattanós választ adva bevállalta a sztorit

Ha karriert váltanál, mert a jelenlegi pozíciódban nem tudod kamatoztatni tudásod, netán hosszabb ideje munkát keresel, nézz szét a tavasszal megújult jobinfo.hu oldalán. További érdekes cikkeket pedig itt találsz a munka világából.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hunbrakadavarbramagyarka

Hunbrakadavarbramagyarka

A modern demokrácia és a fejlett társadalom erejét mutatja, ha minél szélesebb körben érvényesül a vélemény- és szólásszabadság.

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással a köztévé élő műsorában.

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Donyeck megyét egész nap támadták az oroszok.

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

A tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai lakáspiac - közölte a Duna House szombaton.

© 2024 (v2.202102)