CSOK vagy CSOK plusz? Mindegy, itt biztosan megtalálja energiatakarékos, új otthonát!

Némiképp felkavarta a CSOK plusz az állóvizet a lakóingatlanok piacán. Legjelentősebben abban különbözik a régi városi CSOK-tól, hogy ez a támogatás már csak előre vállalt gyermekekre lesz felvehető. Tehát akinek már vannak gyerekei, és nem szeretne többet, annak érdemes lesz sietnie, és minél hamarabb új lakást találnia, hiszen az év vége vészesen közeledik, és az ügyintézés folyamata is hosszúra nyúlhat. Akárhogyan is dönt valaki, a szegedi Cédrus Liget lakóparkban biztosan megfelelő otthonra talál, de aki gyerek nélkül költözne, vagy befektetne, az is megtalálhatja itt a számításait.

A Cédrus Liget Szeged szívében, az Árkád és több egyetemi épület közelében épült fel, azaz frekventált az elhelyezkedése, mégis egy hatalmas, zöld parkkal rendelkezik, ami biztosítja a zöldövezetet és a nyugalmat a belvárosban.

CSOK-ra alkalmas lakások 5 évig nulla forint fűtésszámlával

A beruházásban a jelenleg érvényben lévő CSOK feltételeinek megfelelő, nagyobb lakások is megtalálhatók, ugyanakkor nem valószínű, hogy a november végére ígért részletszabályozásban nagy változások lesznek az ingatlanok paramétereire vonatkozóan, így ezekre a lakásokra valószínűleg a CSOK pluszt is fel lehet majd venni.

Elképzelhető ugyanakkor, hogy a részletszabályozás esetleg kitér majd a megvásárolni kívánt ingatlan energetikai paraméterei, ám ez a Cédrus Ligetben nem lehet probléma, ugyanis itt BB energetikai besorolású geotermikus energiával fűtött lakások találhatóak, ami lényegesen energiatakarékosabb, mint a legtöbb lakóparkban alkalmazott levegő-víz hőszivattyús rendszerek. Ráadásul a fejlesztő az első 5 évben még ezt a minimális fűtés díjat is átvállalja a lakóktól, ami egyáltalán nem mellékes szempont egy többgyerekes család számára a hitel törlesztőrészleteinek fizetése mellett.

Könnyen kezelhető befektetés akár az ország másik végéből is

Egyetemvárosban ingatlanba fektetni mindig jó üzlet, de a Cédrus Ligetben befektetés céljára lakást venni, akkor is megéri, ha Ön nem Szeged közelében él, és nincs ideje rendszeresen leutazni a dél-alföldi nagyvárosba, hogy az ingatlannal kapcsolatos ügyeket intézze. A Cédrus Liget fejlesztője ugyanis 2+2 évre visszabérli Öntől befektetési céllal vásárolt lakását 3200 Ft/nm áron, amennyiben Ön igényli. Így csak egyszer kell ideutaznia, hogy a szerződéseket aláírja.

Azonnal költözhető lakások, akár már 20% önerővel

Kiszemelte álmai lakását, de nincs meg hozzá a teljes vételár? Jelenleg nem tud hitelt felvenni, de tudja, hogy néhány év múlva ez már nem okozna problémát? A Cédrus Ligetben így is hozzájuthat álmai otthonához. Ehhez nem kell mást tennie, mint 20% önerő befizetésével egy elővásárlási szerződést kötni, melyben meghatározásra kerül a fennmaradó összeg kifizetésének határideje. Az addig hátralévő időre pedig Ön kibérelheti lakását a fejlesztőtől, így azonnal be is költözhet. A konstrukció előnye, hogy az az összeg, amit majd Önnek a meghatározott időpontban ki kell fizetnie, nem inflálódik, ugyanakkor, ha mégsem tudja kifizetni, vagy meggondolja magát, akkor a teljes befizetett összeget visszakapja, így csak annyit veszít, amennyit a pénze ezalatt az idő alatt kamatozott volna. Természetesen, ha ennél nagyobb összeg áll a rendelkezésére, akkor a 20%-nál nagyobb részarányt is befizethet előre.

Ha tehát Ön CSOK-ra vagy CSOK pluszra alkalmas lakást keres alacsony rezsivel, Szegeden, esetleg befektetne az ország egyik legszebb, nagy múltú egyetemvárosában, akkor érdemes szétnéznie a Cédrus Liget lakáskínálatában.

A cikk megjelenését a Cédrus Liget lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mennyi is a magyar átlagbér euróban vagy dollárban? És mennyi volt korábban? A hét ábrája

Mennyi is a magyar átlagbér euróban vagy dollárban? És mennyi volt korábban? A hét ábrája

Így néznek ki a magyar átlagfizetések euróban vagy éppen dollárban. A hét ábrája a Bukszától. 

Karácsony Gergely: "Ruszkik, haza!"

Karácsony Gergely: "Ruszkik, haza!"

Budapesten és Európa sok városában tüntettek Oroszország ellen az ukrajnai orosz invázió kezdetének második évfordulóján.

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Egy közelmúltban vízrebocsátott hajón, egyhetes útért személyenként 3500 eurótól indulnak a jegyek.

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

Erről is beszélt a háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.

© 2024 (v2.202102)