Múlt századi romantika és modern móka-kacagás, a Városligetnél lakni csudajó!

A Városliget közelében lakni ajándék. Ez Budapest második legnagyobb közparkja (a Népliget után), az infrastruktúrát és a programlehetőségeket tekintve azonban kétségtelenül viszi a pálmát. 120 hektáros területéből 81 hektár a park, több mint hatezer fával, és további 19 hektárján a Fővárosi Növény- és Állatkert foglal helyet, ami már önmagában egy egész napos program lehet a családnak.

Itt van télen a legromantikusabb korcsolyapálya, itt épült meg a számos nemzetközi díjat elnyert Zene háza és itt található egy csomó múzeum és kiállítótér, itt van a világhírű Széchenyi fürdő is. A több évszázadnyi történelemmel bíró Városliget megújítása évek óta folyik és még el is tart egy jó pár évig, ennek eredményeként pedig a zöldfelületi kikapcsolódásnak és a kulturális és rekreációs intézményeknek, lehetőségeknek rendkívül gazdag és élő városi szövete jön létre, méghozzá a kor igényeinek megfelelő színvonalon.

Aki tehát a Városliget közelében lakik, sosem kell törnie a fejét, hogy mivel töltsön el egy unalmas, esős vasárnap délutánt, vagy egy ragyogó nyári napot, hogy hol találkozzon a barátaival és mivel kösse le a gyerekeit. A Városligetben minden van, és szerencsére eladó lakások is vannak a közelében, fiatalos és nagypolgári egyaránt, lássuk, melyek ezek!

Galériás villalakás a Városligetben

A Városliget területén álló, 1920-ban épült villaházban eladó ez a belsőépítész által tervezett, 58 négyzetméteres, 2 szobás lakás. Belmagassága 4,2 méter, galériás. Minden helyiségben parketta van, a fürdőszobában hidegburkolat, és a nyílászárókat is kicserélték. A fogyasztást saját mérőórák mérik. A lakáshoz egy 10 négyzetméteres, ablakos tároló is tartozik, ami kis műhelyként is használható, illetve az udvarban saját felszíni beálló is van. Irányára 55,8 millió forint.

Kétszobás lakás a Damjanich utcában

A 7. kerületben, a Damjanich utca Városligethez közeli végén található ez a kétszobás, harmadik emeleti, 71 négyzetméteres lakás. A franciaerkélyről egyenesen a Városligetre lehet látni. A nagyon jó állapotban lévő társasház 1959-ben épült, aki szereti a szocreál építészetet, az ezt is szeretni fogja. A lakás egy saját erkélyként funkcionáló, zárható függőfolyosóról nyílik, amely a szépen gondozott kert és a fákkal teli utca felé is nyitott. A lakás lakható állapotban van, de a közeljövőben azért ráfér némi felújítás. És ha már belevágnak, akkor érdemes lehet a nagy hallba áthelyezni a konyhát, a régi konyhát pedig szobává alakítani. A házhoz egy 3 négyzetméteres tároló is tartozik a pincében, a fűtés házközponti. Irányára: 66,5 millió forint.

 

Luxuslakás a Zsolnay-villában

Szintén a Városligetben található ez a 138 négyzetméteres, 3 szobás luxuslakás, méghozzá abban a villában, amelyet Zsolnay Miklós felesége, a színésznőként dolgozó Bónis Malvin kapott ajándékba egy rajongójától. A magasföldszinti, nagypolgári lakáshoz tartozik egy 29 négyzetméteres terasz, egy 22 négyzetméteres erkély és egy 3 négyzetméteres tároló is, valamint egy nyitott gépkocsibeálló az udvaron. A lakásban a fő szerkezeti elemek megmaradtak az eredeti állapotukban, ehhez társulnak a korszerű berendezési elemek. Az ajtók az eredeti dísztőelemekkel és a kazettás mennyezet szintén eredetiek. Irányára: 159 millió forint.

Felújítandó lakás szecessziós társasházban

Felújítandó állapotban van, ezért csak 70 millió forintot kérnek ezért a városligeti, 83 négyzetméteres, 2 és félszobás, nagypolgári lakásért. A gyönyörű társasház 1911-ben, szecessziós stílusban épült, gyönyörű Zsolnay-majolika díszekkel és falfestményekkel ékes. A lakás az első emeleten található, lift van. A lakás csendes udvarra néz, világos, keleti tájolású. A rövidtávú bérbeadást nem tiltják a házban, befektetésnek is jó.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Donyecknél bombáztak az oroszok

Donyecknél bombáztak az oroszok

Lengyelországban nyit toborzóirodákat az ukrán hadsereg.

Szentkirályi Alexandra elutasítja a főpolgármester-helyettesi széket

Szentkirályi Alexandra elutasítja a főpolgármester-helyettesi széket

A Fidesz budapesti elnöke kész bárkivel együttműködni, aki pártpolitikai machinációk helyett a budapesti emberekért kíván dolgozni.

Beruházási boom-ot hoznak a pályázatok az agráriumban?

Beruházási boom-ot hoznak a pályázatok az agráriumban?

Nehéz évek után reménykednek az agrárfinanszírozók.

Sokat költünk külföldön, de Nagy Mártonnak van ennél nagyobb gondja is

Sokat költünk külföldön, de Nagy Mártonnak van ennél nagyobb gondja is

Az egyensúlyi problémák miatt Nagy Márton rendre az elmaradó bevételeket okolja. Tényleg keveset költünk, vagy a kormány várakozása volt megalapozatlan?

© 2024 (v2.202102)