A tudás mindig menő, a házi könyvtárszoba még inkább

A házi könyvtárszoba olyan luxus, amit nem mindenki engedhet meg magának. Aki mégis, annak vagy nagyon sok helyiség áll rendelkezésre az otthonában, vagy pedig akkora becsben tartja a könyveit, hogy akár még áldozatok árán is saját szentélyt rendez be nekik. Kétségtelen, hogy a házi könyvtárszoba a lakás egyik leghangulatosabb helyiségévé válhat. Ide lehet elvonulni a világ zajától, kiszakadni a hétköznapokból és belecsöppenni – legalábbis fejben – egy másik világba, bővíthetjük a tudásunkat, és a könyvekkel telepakolt polcoknál inspirálóbb környezetet elképzelni sem nagyon lehet.

Családi ház Mezőtúron

Ennek a mezőtúri könyvtárnak a tulajdonosával bármikor cserélnénk. A faltól-falig, padlótól plafonig tartó polcokat beborítják a könyvek, a hangulatot a hatalmas, antik íróasztal és szék teszi teljessé. Az újszerű állapotban lévő, igényesen kialakított, 190 négyzetméteres házban 40 négyzetméteres galériát is építettek, ahová márványlépcső vezet. A ház irányára 79 millió forint, tehát igen kedvező.

Ház Egerben

A tetőtérben kapott helyet ennek az egri háznak a könyvtárszobája. A könyvespolcokat az ablakkal szemközti falon helyezték el, és szintén természetes fényt kap az ablak alatt elhelyezett íróasztal is. Az ötszobás, 158 négyzetméteres, háromszintes ingatlan alagsorában üzlethelyiség is van, a kertben pedig gyümölcsfák. Irányára: 119 millió forint.

Malom kúria Hosszúhetényben

1840-ben épült ez a kúria, amely Pécstől nem messze, Hosszúhetényben áll egy 5700 négyzetméteres telken. A valamikori malomhoz tartozó épületet gyönyörűen felújították, úgy, hogy közben megőrizték az értékeit. A könyvtárszoba egy hatalmas, tágas helyiségben kapott helyet, amit a szép hajópadló és a hatalmas ablakok tesznek különlegessé. A kúria irányára: 196 millió forint.

8 szobás családi ház Mátyásföldön

Aki szereti a Harry Potter varázslatos világát, (és sokan vagyunk így), azokat bizonyára lenyűgözi ez a Budapest, 16. kerületi, mátyásföldi házikönyvtár. A sötét burkolatok és bútorok ódon hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek, amit a szobában álló kandalló és a kristálycsillár is tovább erősít. A 414 négyzetméteres ház egy 800 négyzetméteres telken áll, irányára: 279 millió forint.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Egy közelmúltban vízrebocsátott hajón, egyhetes útért személyenként 3500 eurótól indulnak a jegyek.

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

Erről is beszélt a háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Rengeteg trágyát öntöttek a varsói orosz nagykövetség elé.

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Lelassult a kgfb-díjak drágulása a Magyar Nemzeti Bank szerint. 

© 2024 (v2.202102)