Benne ragadni egy nem megfelelő ingatlanban a legrosszabb pénzügyi döntés lehet

Magyarországon az európai országokhoz képest, sőt, világviszonylatban is kiemelkedő az ingatlantulajdon aránya: tízből kilenc magyar a saját otthonában él, míg Európában ez csak 70 százalék. Annak, hogy ragaszkodunk a saját tulajdonú lakáshoz, történelmi és érzelmi okai egyaránt vannak, ugyanakkor ez sokszor azzal a nemkívánatos helyzettel is együtt jár, hogy a tulajdonosok „benne ragadnak” az ingatlanban. Vagyis az élethelyzetükhöz, a család létszámához vagy akár a munkahelyükhöz egy másik, más méretű, bizonyos funkciókat jobban ellátó vagy más lokációjú, esetleg bérelt lakás sokkal megfelelőbb lenne, mégsem lépnek.

A leggyakoribb példa, amikor a gyerekek már kirepültek, a szülők pedig ott maradnak ketten vagy egyedül, egy öt emberre méretezett családi házban, aminek egy részét próbálják így-úgy lezárni, hogy ne kelljen az egészet fűteni télen. Az is sokszor előfordul, hogy valaki inkább napi több órát ingázik a távoli munkahelyére, ahelyett, hogy felpakolnák a családot és lakást bérelnének az adott városban.

Az élethelyzethez passzoló, ideális otthonba költözéssel rengeteg bosszúságot, de legfőképpen pénzt lehet megspórolni. Érdemes tehát az ingatlant, mint általában legértékesebb vagyontárgyat nem érzelmi kérdésként kezelni, hanem pénzügy megközelítéssel szemlélni és ha létezik jobb döntés, akkor abba fektetni az árát.

Ez persze sokszor hatalmas döntés, és nyilvánvalóan mindenki olyan üzletet szeretne kötni, ha már rászánja magát, hogy megérje. Adunk néhány tippet, hogy hogyan érdemes feladni a hirdetésünket.

Jó szöveg, vonzó fotók, reális ár

A legfontosabb, hogy vonzóvá tegyük a leendő vásárlók számára a portékát. Érdemes olyan nagy forgalmú ingatlanportálon hirdetni, ahol sokan járnak és sokan látják a hirdetést. Ha ezzel megvagyunk, kiválasztottuk, írni kell egy jó szöveget az ingatlanról. Itt még jól is jönnek az érzelmek, hiszen egy otthonról nemcsak az adatok árulkodnak (persze ezeket sem szabad elhanyagolni), hanem a funkciói, az állapota és a benne rejlő lehetőségek is, ezeket pedig a gazdája ismeri a leginkább. Legjobb, ha magunk elé képzeljük az ideális vevőt, akinek az élethelyzetéhez leginkább passzol az ingatlan és neki írjuk a hirdetést. Ha például egy családi házról van szó, ahol apa, anya és gyerekek fognak élni, nyugodtan domborítsuk ki a sufnit, vagy hogy közel van a piac, az iskola és az orvosi rendelő.

Ezután következik a vizuális megerősítés: készítsünk az ingatlanról sok szép fotót. Fontos, hogy előtte rendet rakjunk, pakoljuk el a személyes holmikat, törülközőt, fogkefét, szemetest és családi fotókat, és tegyük ki a legszebb díszpárnákat, vázákat, bele pedig virágot. Mutassuk be a fotókon a lakás funkcióit, a szép és érdekes megoldásokat, legyenek képek a kertről, a homlokzatról, sőt, egy alaprajzot is csatoljunk a hirdetéshez – a leírásból sokan nem tudják elképzelni a lakás beosztását.

Most, hogy így rendszereztük a gondolatainkat, találjunk egy jó árat! Ez kulcskérdés, hiszen, ha túl olcsó, akkor komolytalannak tűnik az ajánlat, ráadásul rosszul járunk, ha túl drága, akkor pedig elmaradnak az érdeklődők. Szerencsére számos ingatlankalkulátor található már az interneten, ami minél több adatot kér, annál pontosabban tudja megsaccolni, mennyit is érhet a lakásunk. Akkor sincs baj, ha elsőre nem találtuk el az árat, mert később még módosíthatjuk, és erről értesülni is fognak mindazok, akik feliratkoztak az Ingatlantájoló Hirdetésfigyelő szolgáltatására, és az adott paraméterekkel keresnek ingatlant.

Hirdesse meg ingatlanát az Ingatlantájolón!

Az Ingatlantájoló, Magyarország egyik legnagyobb és legrégibb hirdetési oldalaként számos olyan szolgáltatással tud segíteni, amely megkönnyíti ingatlana eladását. Az Ingatlantájolón pár kattintással feladhatja hirdetését, ezután pedig különböző hirdetési csomagok közül lehet választani. Ettől függően a hirdetés megjelenhet a közösségi médiában, amivel további több ezer érdeklődőt érhet el, vagy akár partneroldalainkon, az Mfor.hu-n, a Privátbankáron és az Economx.hu-n is szerepelhet.

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres? Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlantájoló forradalmi és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.
Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

Legyen jól látható a hirdetése!

Az Ingatlantájoló 120 napos kiemelési csomagja egy cikket is tartalmaz, amit profi újságíró ír meg az ingatlanáról, és ami az Otthontérkép Magazin oldalán és partneroldalainkon is megjelenik . Ahhoz, hogy cikket olvashassanak az eladó ingatlanáról, Önnek nem kell mást tennie, mint beszélgetni egyet újságírónkkal, megjelenés előtt pedig jóváhagyni az elkészült írást.

Mindig szem előtt

Az Ingatlantájoló rendkívül hasznos és ötletes, 3 szintű licitrendszerének köszönhetően hirdetése nem kell, hogy idővel legördüljön a találati lista első oldaláról, hanem a kreditek segítségével mindig a listaoldalak élén maradhat. Ez a rendszer az egyéni hirdetők és a kisebb irodák között nem tesz különbséget, ugyanolyan feltételekkel kerülhetnek a legjobb helyekre a hirdetéseik.

Hirdethet euróban is

Ha ingatlanunk okkal számíthat külföldi vásárlók érdeklődésére, például Budapest belső kerületeiben, a Balatonnál vagy az osztrák határ mentén fekszik, érdemes euróban is megadni az eladási árat. Az Ingatlantájolón az érdeklődők a különböző ingatlanokat ár alapján is össze tudják hasonlítani a pénznemtől függetlenül, a váltás pedig automatikusan, az MNB aktuális árfolyama alapján történik.

Ingatlant hirdetne akár Forintban, akár Euróban?
Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!
Amennyiben az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint, a 120 napos csomagunk részeként, szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely partneroldalainkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

Erről is beszélt a háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Rengeteg trágyát öntöttek a varsói orosz nagykövetség elé.

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Lelassult a kgfb-díjak drágulása a Magyar Nemzeti Bank szerint. 

Egymilliárdért vesz lifteket a MÁV a tatabányai megállóba

Egymilliárdért vesz lifteket a MÁV a tatabányai megállóba

Megkezdődik az új liftek építése a tatabányai vasútállomáson

© 2024 (v2.202102)