Nem kell többé választani a nagyvárosi élet és a természetközeliség között

Budapest két legzöldebb beruházása épül a Metrodom fejlesztésében, az egyik a IX., a másik a XI. kerületben. Bebizonyították: a nagyvárosi dzsungel kifejezés jelenthet valódi természetközeliséget, rengeteg zöld területtel, növényekkel és legfőképpen valódi felelősségvállalással a környezet és a klíma iránt.

Metrodom River – otthon a Duna-parton

A napokban megkapta az AA-s energetikai tanúsítványt a Metrodom River. Ez az elismeréssel is felérő energetikai besorolás azt jelenti, hogy a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb eredményt ér el. Az ebben a kategóriában szereplő ingatlanok energiafogyasztása annyira alacsony, (évi 61-80 KWh/m²) hogy még messze nem általános az új építésű ingatlanok között, és a minősítés azt is megköveteli, hogy az épület megújuló energiaforrást alkalmazzon.

A Metrodom River Budapest XI. kerületében, közvetlenül a Duna-parton épül, úgy, hogy a lakópark lakói egy kapun át az ingatlanról közvetlenül a Duna-parti sétányra léphetnek ki. A víz témája, visszatérő elemként az egész beruházás hangulatát meghatározza: a játszótéren, a belső kertben, sőt, a lobbykban is lépten-nyomon hangulatos csobogók és kutak jelennek meg.

A magas presztízsű és környezettudatos ingatlanfejlesztés ugyanakkor különös hangsúlyt helyez arra is, hogy a lakók közösségként működhessenek együtt, és ehhez számtalan teret és lehetőséget is nyújt a lakópark. A sok zöld terület mellett fitneszterem, közösségi iroda, csónakház, magán bölcsőde, önkormányzati óvoda és baba-mama játszószoba is várja a tulajdonosokat, a gépkocsiforgalom pedig teljes egészében a föld alatt zajlik, a még nagyobb biztonság és az optimális városi helykihasználás érdekében. Itt megvalósul az, amire annyian vágynak a fővárosban: hogy az értékes hely a növényeké és az embereké legyen, ne pedig a parkoló autóké.

Akik családosként jogosultak a CSOK-ra, vagy jövőre a CSOK pluszra, azoknak érdemes még most átgondolni, hogy melyik konstrukcióval járnak jobban. A döntéshez most még egy fontos szempont hozzájárulhat: most a különleges karácsonyi akció keretén belül minden lakás árából 10 millió forint engedményt kapnak a vásárlók.

Metrodom Green – a legzöldebb otthonok a városban

A másik ilyen, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően környezetbarát beruházás a Metrodom Green, amely a Millenniumi városnegyedben épül, ahol számtalan kulturális, oktatási és szórakozási lehetőség érhető el karnyújtásnyira, de a közösségi közlekedés is elsőrangú. Az épület a nevét onnan kapta, hogy belső kertjét, a zöld tetőket, de még a homlokzatot is növények borítják, ami az épület szigetelésén túl is hozzájárul a hőszigeteléshez. Valójában még a belső kert is egy intenzív zöldtető, méghozzá a teremgarázsé, ahol minden beállóhelyhez saját mérőórával rendelkező elektromosautó töltőt is beállítanak. A még zöldebb közlekedés érdekében egy három állásos Green-go autómegosztó pontot is kialakítanak, lesz MOL Bubi állomás és rollerparkoló azoknak, akik két keréken szeretnek közlekedni, sőt, biztonságos biciklitárolók is lesznek a saját tulajdonú kerékpároknak.

A változatos méretű okosotthonokat kínáló épület tetején napelemeket is elhelyeztek, az elektromosáram-ellátást tehát tiszta, megújuló energia biztosítja, a Dual Eco hűtés-fűtés rendszernek és a növények vizet újrahasznosító öntözőrendszerének köszönhetően pedig rendkívül takarékosan gazdálkodik az erőforrásokkal.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Drasztikus áremelkedést tapasztalhatnak a tengerhajózás szerelmesei

Egy közelmúltban vízrebocsátott hajón, egyhetes útért személyenként 3500 eurótól indulnak a jegyek.

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

„Zelenszkij a végjátékát játssza” – A hét videója

Erről is beszélt a háború kitörésének második évfordulóján Káncz Csaba nemzetközi politikai szakértő és Wéber Balázs külpolitikai újságíró.

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Elárulta tervét Putyin kihívója: más utat választ, mint Navalnij

Rengeteg trágyát öntöttek a varsói orosz nagykövetség elé.

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Ennyiért biztosítható egy autó Budapesten és vidéken

Lelassult a kgfb-díjak drágulása a Magyar Nemzeti Bank szerint. 

© 2024 (v2.202102)