Több zöld, egységes arculat: megújul a Nagykörút

A Nagykörútról elsőre mindenkinek az jut az eszébe, hogy zajos, szinte nincs is zöld felület, és a homlokzatok és az üzletek portáljai teljesen tiritarka, semmiképp sem egységes képet mutatnak. Ennek megváltoztatására fogtak most össze a Nagykörút menti kerületek polgármesterei és a főpolgármester – adta hírül a Portfolio.

A Fővárosi Önkormányzat célja egy élhető és élettel teli Nagykörút kialakítása. A fejlesztése nem csak a közlekedésről szól. Komplex megújításra van szükség, melynek célja a körút mára megkopott vonzerejének, pezsgő kulturális és kereskedelmi életének helyreállítása, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni, vagy épp boltot üzemeltetni – emelte ki Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés sajtótájékoztatóján, amin a Nagykörút menti kerületek polgármesterei is részt vettek. A kerületi vezetők együttműködésének célja, hogy egy átfogó városfejlesztési program részeként egységes arculatú Nagykörút jöjjön létre.

A közterületek megújítása során a főváros célja a tisztább, rendezettebb és mindenki számára jól használható, biztonságos közterek létrehozása. Ennek egyik fontos eszköze a zöldfelületek fejlesztése, illetve a fasorok megőrzése, pótlása és a fák életterének javítása. Ahhoz, hogy a Nagykörúton kellemesebb legyen időt tölteni, jobb levegőre és a kevesebb zajra, azaz a környezetminőség javítására van szükség. Klímabarát megoldásokkal – például vízáteresztő burkolatokkal és hűsítő szigetekkel – is sokat lehet tenni a környezeti problémák mérsékléséért – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Pezsgő utcai élet

A rendezett nagyvárosi gyalogos környezet megteremtésével együtt a minőségi bevásárlási, vendéglátási és szórakozási lehetőségek kínálatának bővítése a Nagykörút megújításának egyik legfontosabb feladata. Ennek érdekében ösztönözni kell a több és sokszínűbb kulturális programokat, valamint az körúti üzletek összetételének megújítását és a jelenleg üres üzletek hasznosítását. Fontos cél, hogy a színvonalasabb kulturális és kereskedelmi lehetőségek vonzóbbak legyenek az ott élők és a turisták számára egyaránt.

Nagyvárosi presztízs

Azért, hogy a körút visszakapja régi fényét, rendezni kell a kaotikus képet mutató portálokat és vendéglátó teraszokat, valamint el kell végezni az épületek és homlokzatok felújítását. Sokan és sokféle módon használják a körutat, ezért fontos a különböző használati módok – például a rakodás vagy az éjszakai élet – közötti konfliktusok csökkentése, valamint a közbiztonság növelése.

További részletek: Portfolio.hu

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Itt a megoldás, ha a benzináraktól megfájdul a feje

Itt a megoldás, ha a benzináraktól megfájdul a feje

Közel 100 magyarországi töltőállomásán kezd gyógyszerek forgalmazásába az OMV.

Meddig élünk még Orbán Viktor rossz álmában?

Meddig élünk még Orbán Viktor rossz álmában?

Jegyzet arról, hogy a kormány a gazdasági évnyitón sem mutatta meg, hogy merre van a kiút a recesszióból. A NER vállalkozóinak viszont Orbán Viktor irányt mutatott: menjetek külföldre!

Pesszimista az építőipari ernyőszervezet

Pesszimista az építőipari ernyőszervezet

Az idénre várható lakáspiaci beruházások számai valószínűleg elmaradnak ez előzetesen várttól.

Irány az orvos, ennek a betegségnek sokáig nincs tünete

Irány az orvos, ennek a betegségnek sokáig nincs tünete

Az idült vesebetegség sokáig rejtőzködik, ezért a diagnosztizált 1,5 millió betegnél jóval többen élhetnek ezzel a betegséggel Magyarországon.

© 2024 (v2.202102)