Változtasd meg az életed: inspirációk a tökéletes otthonhoz

Bár még csak február van, a levegőben már érezni a tavasz illatát, a nap sugarai egyre melegebben simogatják arcunkat. Ez a megújulás nem csupán a természetben, de az ingatlanpiacon is érezhető. Persze nem csoda, akár régóta dédelgetett álom egy új otthon megteremtése, akár a családbővülés indokolja a költözést, a tavasz kiváló időpont a lakásvásárlásra. Heti körképünkben ezúttal izgalmas újépítésű projekteket kerestünk.

Buda Bright Lakópark

Legyen tél vagy nyár, Óbuda minden évszakban tartogat jó programokat a helyiek számára. Ahogy több, mint száz évvel ezelőtt Krúdy Szindbádja is az Óbudai partra vetődött, úgy a mai kor hősei is errefelé keresik a boldogságot. Itt, a természet és városi élet találkozásánál épül a különleges atmoszférájú Buda Bright. A lakópark vásárlók közötti sikerét mutatja, hogy bár az építkezés még csak most közelít a végéhez, a lakásoknak már 85 százaléka gazdára talált.

Buda Bright

A lakóparkban összesen 316 lakás épül, melyek változatos méretben és elrendezésben érhetőek el. Aprócska garzonoktól kezdve a nagyobb, 100 m²-es, háromszobás, teraszos lakásokig terjed a választék. A lakások mindegyikéhez tartozik erkély, ahonnan a folyó, vagy a budai hegyek látványát élvezhetjük.

Loft 52 Társasház

Aki sokat nézelődik az újépítésű ingatlanok piacán, gyakran érzi úgy, hogy mindenhol, mindig ugyanazt látja. Ugyanaz az alaprajz, ugyanaz a látványterv, korrekt kivitelezés, a szokásos szolgáltatások – biztonságosan piacképes, ám nem különösebben izgalmas koncepciók jutnak eszünkbe. Ritka kivétel, amikor olyan projektekre bukkanunk, ahol az unalomig ismerttől eltérő elképzelést látunk, akár az egyedi stílus, akár a különleges műszaki megoldások vagy a fenntarthatóság terén.  A Loft52 társasház egy ilyen kivételes projekt, ahol a kerületre jellemző ipari loft jelleg találkozik a 21. századi, fenntartható otthonokkal.

Loft52

A 2024 első felében elkészülő társasházban három lépcsőházban összesen 84 lakás épül. A lakók kényelméről két nagy kapacitású lift gondoskodik.Az ipari stílusban tervezett lakások csodálatos belmagassága, a tágas terek és a hatalmas üvegfelületek nem csak a design elemei, hanem az épület múltjából fakadó értékek is. Nem kis feladat volt ezt az ipari örökséget összehangolni a 21. század műszaki igényeivel: a hőszigetelt, 3 rétegű, 5 kamrás nyílászárók, és az energiatakarékos VRF hűtő-fűtő rendszer jelentősen csökkentik a rezsiköltségeket és hozzájárulnak a környezet védelméhez.

Albion 32

A 2025-ben elkészülő Albion32 sok szempontból különleges. A beruházást a környezettudatos építészet és a modern technológiai megoldások összhangja jellemzi. A mennyezeti hűtő- és fűtőrendszer, az energetikai szempontból optimális, hőhídmentes szigetelés és az 5 kamrás nyílászárók mind az A+ energetikai besorolás elérését segítik elő. Ezek a fejlesztések nemcsak a lakók kényelmét szolgálják, hanem hosszú távon jelentős megtakarítást is eredményeznek a rezsiköltségek terén, és jelentősen csökkentik az épület környezeti lábnyomát.

A lakóparkban épülő 160 lakás tervezése során fontos szempont volt, hogy azok egyediek legyenek, így a leendő lakók számtalan alaprajz és elrendezés közül választhatnak, hogy megtalálják a nekik legjobban megfelelőt. Tucatlakások helyett itt valóban otthonok épülnek, a méretskála pedig a stúdiólakásoktól egészen a tágas, 3 hálószobás penthouse lakásokig terjed.

Pápay park

Pápay park sikerét mi sem mutatja jobban, mint, hogy mára összesen három szabad lakás maradt. Az első egy kilencedik emeleten található kétszobás lakás, kiemelkedik fényben fürdő tereivel és tágas teraszával. Ez a lakás nemcsak a napfényt, hanem a városi panorámát is maximálisan kihasználja, kiváló lehetőséget kínálva azoknak, akik magasan a város felett szeretnének élni.

A második ingatlan egy háromszobás, saját kertkapcsolatos lakás az első emeleten. A privát terasz és kertkapcsolat miatt ideális választás lehet azok számára, akik egy csendes, nyugodt otthont szeretnének a város szívében, ahol a gyerekek is sokat vannak a szabadban. A harmadik ingatlan, a hetedik emeleten található négyszobás lakás, egy igazi nagycsaládi otthon. Az óriási terasz tökéletes hely a kikapcsolódáshoz és a vendégek fogadásához.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Itt a megoldás, ha a benzináraktól megfájdul a feje

Itt a megoldás, ha a benzináraktól megfájdul a feje

Közel 100 magyarországi töltőállomásán kezd gyógyszerek forgalmazásába az OMV.

Meddig élünk még Orbán Viktor rossz álmában?

Meddig élünk még Orbán Viktor rossz álmában?

Jegyzet arról, hogy a kormány a gazdasági évnyitón sem mutatta meg, hogy merre van a kiút a recesszióból. A NER vállalkozóinak viszont Orbán Viktor irányt mutatott: menjetek külföldre!

Pesszimista az építőipari ernyőszervezet

Pesszimista az építőipari ernyőszervezet

Az idénre várható lakáspiaci beruházások számai valószínűleg elmaradnak ez előzetesen várttól.

Irány az orvos, ennek a betegségnek sokáig nincs tünete

Irány az orvos, ennek a betegségnek sokáig nincs tünete

Az idült vesebetegség sokáig rejtőzködik, ezért a diagnosztizált 1,5 millió betegnél jóval többen élhetnek ezzel a betegséggel Magyarországon.

© 2024 (v2.202102)