Értékesítsük ingatlanunkat úgy, mint a profik!

Ingatlant eladni mindenki tud. Legalábbis nagyon sokan gondolják azt magukról, hogy ők bizony jobban értenek hozzá bárki másnál, aztán csodálkoznak, amikor az ingatlan még hónapok múlva sem talál gazdára. Ha tényleg rövid időn belül és jó áron szeretnénk értékesíteni ingatlanunkat, akkor nem elég egy hirdetést feladni, be kell vetnünk néhány trükköt, amit a profik alkalmaznak.

Mutassuk meg a portékát!

Ha valamit el akarunk adni, azt meg kell, hogy mutassuk. Még egy zoknit sem veszünk meg, ha nem láttuk előtte, nemhogy egy ingatlant! Ahhoz, hogy felkeltsük a lehetséges vásárlók érdeklődését, csatolnunk kell a hirdetéshez jó pár szép fotót. Várjuk ki a fotózásra alkalmas időpontot, még a téli szürkeségben is kisüt időnként a nap, amikor sokkal barátságosabb, hívogatóbb képeket tudunk lőni az ingatlanról. Legyen kinti, kerti és benti kép is, fotózzuk le az összes helyiséget, de előbb pakoljunk el! A rumlis, összevissza, szemetes képek egyáltalán nem vonzók. Lehetőleg ne legyen benne az otthagyott diszperzites vödör, a kuka, sem a vetetlen ágy. Ha a takarítás megvan, törölgessük le az objektívet is, mert a maszatos, homályos fotó szintén nem vonzó. Végül pedig forgassuk a megfelelő irányba a képeket, az álló legyen álló, a fekvő pedig fekvő, és a ferdeséget is igazítsuk ki. Van már minden telefonon egyszerű fotószerkesztő program, amit gyerekjáték használni.

Írjunk informatív hirdetésszöveget!

Ha a vizuális résszel megvagyunk, írjunk hozzá egy jó szöveget, amiben kidomborítjuk az ingatlan előnyeit és legfontosabb tulajdonságait. Vigyázzunk, hogy ne eresszük túl bő lére, mert a sok információ közt elvész a lényeg. Az adatlapot viszont töltsük ki legjobb tudásunk szerint.

Mire idáig eljutottunk a hirdetésfeladásban, már biztosan alaposan átgondoltuk, hogy mennyit érhet valójában az ingatlanunk, és nyilván túl vagyunk jó néhány kör tájékozódáson is. Ha még mindig tanácstalanok lennénk, használjuk a neten fellelhető ingatlankalkulátorok valamelyikét, de legyünk realisták: akárcsak mi, a vevő is jó üzletet szeretne csinálni. Persze, ha elsőre nem találjuk el azt az árat, ami érdeklődést generál, akkor sincs semmi baj, később még lehet korrigálni. Sőt, erről értesítést is kapnak mindazok, akik a miénkhez hasonló ingatlant keresnek és feliratkoztak az Ingatlantájoló Árfigyelő szolgáltatására.

Ne próbáljuk meg ingyen megúszni!

Ahhoz, hogy ingatlanunkat sikeresen értékesíteni tudjuk, ahhoz bizony marketingre is költeni kell, tehát nem mindegy, hogy hogyan és hol hirdetjük eladó ingatlanunkat. Természetesen rengeteg helyen lehet ingyen hirdetni, persze képek nélkül, de miért gondoljuk azt, hogy egy képek nélküli ingatlanhirdetésre bárki is jelentkezni fog? Természetesen elképzelhető, hogy vannak még olyan ingatlanhirdető portálok, ahol képpel is ingyenes a hirdetés, de ezek épp azok az oldalak, amelyeknek alig van látogatójuk, tehát elég kicsi az esély arra, hogy a leendő vevő épp egy ilyen oldalon találjon rá a mi hirdetésünkre.

Ahhoz, hogy a hirdetés valóban sokak érdeklődését felkeltse, válasszunk olyan nagy, jól ismert ingatlanhirdető portált, mint például az ingatlantajolo.hu, amelynek nagy a látogatottsága. A hirdetés feladása után pedig, ami egyébként ingyenes, már napi 1-2 kávé áráért választhatunk kiemelési csomagot, amellyel nemcsak képet tölthetünk fel a hirdetésünkhöz, de számtalan egyéb kiemelési szolgáltatást is választhatunk, mint például social media kiemelést, vagy az Ingatlantájoló 4 partneroldalán (pl.: Mfor.hu, Privátbankár.hu, Infostart.hu) történő kiemelést is.

 

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres? Az Ingatlantájoló forradalmi és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatásával licitálhat az első helyekre.
Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

Legyen hirdetésünk mindig szem előtt!

Az Ingatlantájoló rendkívül hasznos és ötletes, 3 szintű licitrendszerének köszönhetően hirdetésünk nem kell, hogy idővel legördüljön a találati lista első oldaláról, hanem a kreditek segítségével mindig a listaoldalak élén maradhat. Ez a rendszer az egyéni hirdetők és a kisebb irodák között nem tesz különbséget, ugyanolyan feltételekkel kerülhetnek a legjobb helyekre a hirdetéseik.

A cikkírással még több érdeklődőt vonzhatunk be

Az egyik legklasszabb ajánlat, ami megtalálható az Ingatlantájolón, hogy szakértő újságírók cikket írnak eladó ingatlanunkról igényeinknek megfelelően, velünk szoros együttműködésben, ami az Otthontérkép Magazin felületén jelenik meg. A cikket emellett tovább hirdetik partneroldalaikon és Facebook oldalukon is, így sokszor elérve akár a 20-25 ezres olvasottságszámot is. Olyan népszerű közéleti és gazdasági oldalak tartoznak partneroldalaik közé, mint az mfor.hu, privatbankar.hu és infostart.hu.

Itt euróban is hirdethetünk!

Az Ingatlantájolón az a lehetőség is adott, hogy euróban hirdessük ingatlanunkat, ami azért is szerencsés, mert így az árfolyamkockázat is elkerülhető. Ráadásul, ha az ingatlan olyan helyen található (pl.: Budapest belvárosa, Balaton vagy az osztrák határ környéke), ami a külföldiek számára is érdekes lehet, akkor még nagyobb az esély, hogy otthonunk rekordidő alatt elkel. Az árak euróban történő hirdetés során is egyszerűen összehasonlíthatóvá válnak, hiszen a rendszer az MNB napi árfolyama alapján kalkulálja az árakat, így az forintban is látható lesz az látogatók számára, és az ár szerinti listázás esetén is pénznemektől függetlenül teszi sorrendbe az eladó ingatlanokat.

 

Ingatlant hirdetne akár Forintban, akár Euróban?
Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!
Amennyiben az Ingatlantájolón hirdet, igény szerint, a 120 napos csomagunk részeként, szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely partneroldalainkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mínusz 2321 milliárd: Varga Mihály magyarázza a bizonyítványt

Mínusz 2321 milliárd: Varga Mihály magyarázza a bizonyítványt

Durván mínuszban a központi költségvetés, a nyugdíj- és az egészségkassza is.

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Ismét változnak az üzemanyagárak, nem is kicsit!

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

© 2024 (v2.202102)