A jövő társasházai: ezek lesznek a legjobb lakások

Az elmúlt években jelentősen felértékelődtek azok az ingatlanfejlesztések, ahol a lakók valóban a 21. század követelményeinek megfelelő kivitelezést és szolgáltatásokat kapnak. Különösen fontos szemponttá váltak az alacsony rezsit biztosító modern műszaki megoldások, és a házban kínált kényelmi szolgáltatások is. Az alábbi válogatásban olyan lakóparkokat gyűjtöttünk össze, ahol jó eséllyel mindenki megtalálja az ideális lakást.

Metrodom Green Lakópark

A Vágóhíd és a Vaskapu utcák kereszteződésében, a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Lurdy Ház és a Duna-part közelében épül most a Metrodom Green lakópark egyedülálló energiatakarékos megoldásokkal. Az Ybl-díjas Hajnal Építésziroda által tervezett, 510 lakásos épületben változatos alaprajzú, különféle méretű lakások épülnek, melyek közt CSOK Pluszra alkalmas nagyobb lakások, illetve a befektetők, egyetemisták, egyedülállók, párban élők számára ideális kisebb lakások is megtalálhatók.

Ez a lakópark központi elhelyezkedése ellenére a nyugalom zöld szigete, hiszen egy negyed hektáros belső kert, egy 10-12 méter széles, ’L’ alakú külső kert, az alacsonyabb szárnyakon intenzív zöldtető és a külső homlokzaton végigfuttatott zöld növények garantálják a természetközeli környezetben történő pihenést, feltöltődést. Ráadásul,  a lakópark most kapta meg a rozsdaövezeti besorolást, így még az 5%-os áfa is visszaigényelhető.

Metrodom River Lakópark

Metrodom River Budapest XI. kerületében, közvetlenül a Duna-parton épül, úgy, hogy a lakópark lakói egy kapun át az ingatlanról közvetlenül a Duna-parti sétányra léphetnek ki. A víz témája, visszatérő elemként az egész beruházás hangulatát meghatározza: a játszótéren, a belső kertben, sőt a lobbykban is lépten-nyomon hangulatos csobogók és kutak jelennek meg.

A magas presztízsű és környezettudatos ingatlanfejlesztés ugyanakkor különös hangsúlyt helyez arra is, hogy a lakók közösségként működhessenek együtt, és ehhez számtalan teret és lehetőséget is nyújt a lakópark. A sok zöld terület mellett fitneszterem, közösségi iroda, csónakház, magán bölcsőde, önkormányzati óvoda és baba-mama játszószoba is várja a tulajdonosokat, a gépkocsiforgalom pedig teljes egészében a föld alatt zajlik, a még nagyobb biztonság és az optimális városi helykihasználás érdekében. Itt megvalósul az, amire annyian vágynak a fővárosban: hogy az értékes hely a növényeké és az embereké legyen, ne pedig a parkoló autóké.

Danubio Lakópark

A XIII. kerület méltán legnépszerűbb részén, a Foka-öböl partján épült fel a Danubio lakópark, mely már különleges, hatalmas luxus óceánjáróra emlékeztető megjelenésével is vonzza a tekintetet. Az itt kialakított lakások fényét tovább emeli, hogy hatalmas üvegfelületekkel és üvegkorlátos teraszokkal rendelkeznek, és az épületet ráadásul úgy tájolták, hogy a lakásokból csodás kilátás nyíljon a a Dunára, az öbölre, a budai hegyekre, vagy a Szilas-patak ökológiai zöldfolyosójára és a Danubio zöld parkjára.

A tájolásnál mindemellett a nap járását is figyelembe vették, így az egymáshoz képest eltolt szintek télen a lehető legtöbb, míg nyáron a lehető legkevesebb napfényt kapják, ezzel is segítve a lakások alacsony energiafogyasztását, melyhez a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer és az első osztályú hőszigetelés is hozzájárul. A profi tervezésnek köszönhetően a Danubio több rangos, nemzetközi díjat is elnyert, így ez lett az első olyan lakóingatlan fejlesztés Magyarországon, amelynek tervei megfeleltek a független Brit Építési Kutatóintézet környezettudatos épületminősítési rendszere által támasztott szigorú fenntarthatósági követelményeknek.

Zöld Duna Ház Vác

Vác kitűnő választás, amennyiben a fővárosból szeretnénk elmenekülni, hiszen a Duna-parti kisváros könnyen megközelíthető, infrastrukturálisan fejlett és pezsgő kulturális élettel rendelkezik. Itt épül most a Dunától mindössze 300 méterre a Zöld Duna Ház, mely energiatakarékos lakásokat kínál. A Duna-parti zöldövezet elhelyezkedése jobb nem is lehetne: az M2, a helyközi és távolsági buszok megállója is a közelben található, ráadásul, mivel közvetlenül itt vezet el a kerékpárút, ha Vác belvárosában van dolgunk, nem is kell autóba ülni, néhány perc alatt biciklivel is elérhetjük.

A társasházban 39 zöldre néző, világos lakás épül földszint + 4 emeleten, a legfelső szinten nagy teraszos, üvegkorlátos penthouse-okkal. A lakáskínálatban a 28 nm-es garzontól a 140 nm-es lakásokig mindenféle lakásméret megtalálható, 1, 2 vagy akár 3 hálószobával változatos és élhető elosztással, így mindenki megtalálhatja a számára ideálisat.

Cédrus Liget Lakópark

Szegeden keresed új otthonodat? Akkor máris mutatunk egy remek lehetőséget: ez a Cédrus Liget lakópark, ahol a fejlesztő annyira komolyan vette az alacsony rezsi iránti igényt, hogy az első öt évben egyáltalán nem kell fűtésszámlát fizetnie a tulajdonosoknak, ezt követően pedig az egyedülállóan hatékony geotermikus fűtési rendszernek köszönhetően rendkívül alacsony havi számlával kell kalkulálni.

A Cédrus Liget Szeged szívében, a belváros és az Árkád közvetlen közelében épült, ahol iskolák, óvodák is könnyen elérhető távolságra vannak, és a közlekedési feltételek is kiválóak, a zöldövezetet pedig a lakóépületek körül kialakított hatalmas park biztosítja. A lakópark területén szupermarket és konditerem is épült, így a szolgáltatásokra biztosan nem lehet panasz.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

Családostól és hosszabb időre jöhetnének vendégmunkások két hazai gigaprojektre is

Családostól és hosszabb időre jöhetnének vendégmunkások két hazai gigaprojektre is

A törvénymódosító javaslat már az Országgyűlés asztalán fekszik.

© 2024 (v2.202102)