Családi otthon CSOK Plusszal vagy befektetésnek szánt lakás egyetemek közelében? Itt érdemes szétnéznie!

A lakásvásárlásnak számtalan oka lehet. Az emberek általában saját célra keresnek új otthont éljenek akár egyedül, párban vagy már családdal, de sokan vannak, akik befektetési céllal vásárolnának. Mai cikkünkben olyan lakásokat mutatunk, mely minden célra, minden korosztálynak megfelelnek, ráadásul átlagon felüli emissziós értékekkel bírnak.

A szegedi Cédrus Liget elhelyezkedése tökéletes akár saját célra, akár befektetés céljára keresünk lakást, hiszen az egyetemváros szívében, az Árkád és más bevásárlási, kikapcsolódási lehetőségek, valamint az egyetem legtöbb campusának közelében, kiváló közlekedési feltételek mellett épült fel, ahol minden szolgáltatás a közelben elérhető és sokan érdeklődnek kiadó lakás iránt. Ráadásul egy környezetbarát, geotermikus fűtésű lakóparkról beszélünk, amely egyúttal egy hatalmas zöld parkot is hozott a városnak ezen szegletébe, ahonnan ez eddig hiányzott. A beruházás modern, futurisztikus épületekben, hatalmas üvegfelülettel és nagy teraszokkal rendelkező, fiatalos lakásokkal várja első lakóit és a lakóparkban már egy élelmiszerüzlet is nyílt, ami egy 100 éves lovarda felújításával született.

Rendkívül alacsony rezsiköltség, karbonsemleges fűtés!

Szeretné, ha más korszerű lakásokhoz képest is alacsonyabb lenne a rezsije? A Cédrus Ligetben a más új építésű lakóparkokban megszokott levegő-víz hőszivattyús rendszerek helyett geotermikus fűtésrendszer biztosítja a fűtést. Ennek köszönhetően a Cédrus Liget lakásai teljesen függetlenek a gázszolgáltatótól, és fűtésszámlájuk mindig megközelítőleg 30%-kal lesz alacsonyabb, mint a mindenkori gázárak. Így nemcsak kedvező árú, de zöld, nulla kibocsátású, karbonsemleges fűtésük lesz a lakópark lakóinak.

Jól jövedelmező befektetést keres nulla fáradsággal?

Egy olyan egyetemi városban, mint Szeged, és egy olyan egyetem közeli lakóparkban, mint a Cédrus Liget természetesen befektetés céljából is megéri lakást vásárolni, méghozzá akár Budapestről vagy az ország másik végéből is, és ehhez a tulajdonosnak még csak a kisujját sem kell mozdítania.

A Cédrus Liget fejlesztője ugyanis igény szerint vállalja, hogy határozott idejű szerződés keretén belül 2 + 2 évre kibéreli Öntől a lakását, hogy kiadhassa a kiadó lakás iránt érdeklődőknek, mindezért pedig 3200 Ft/nm-t fizet havonta úgy, hogy a lakás fenntartásával és kiadásával járó összes gondot leveszi a válláról.

Ez a lehetőség különösen érdekes lehet azok számára, akik megtakarított pénzükön csak egy használt lakást tudnának venni Budapesten, amire még rengeteget kellene rákölteni. Egy fővárosi használt lakás áráért ugyanis itt egy teljesen új lakást birtokolhatnak, amit úgy adhatnak bérbe, hogy az abszolút nulla fáradsággal járjon számukra. A lakás pedig elhelyezkedése és alacsony rezsije okán a 2 + 2 év lejárta után is könnyen kiadható lesz, ráadásul a Cédrus Liget Szeged egyik legdinamikusabban fejlődő részén épült, ahol addigra már jelentős értéknövekedéssel is számolni lehet.

Természetesen a tulajdonos saját maga is kiadhatja a lakást és a visszabérlést is bármikor megszakíthatja, – természetesen a szerződésben rögzített felmondási határidővel – ha talál bérlőt ennél magasabb áron.

Nem áll rendelkezésre a teljes összeg? Az sem probléma!

Ha kinéztük az álomlakást a Cédrus Liget lakóparkban, de most még nem áll rendelkezésünkre a teljes összeg, akkor is költözhetünk. Ha ugyanis a jelenlegi hitelpiaci környezetben nem kapnánk hitelt, de tudjuk, hogy ez pár év múlva változni fog, akkor 20% önerővel már előszerződést köthetünk a kiszemelt lakásra, melyben meghatározásra kerül a végleges adásvételi szerződés időpontja és a vételár. Az adásvétel végleges időpontjáig terjedő időszakra pedig kibérelhetjük a lakást, és ami plusz jó hír, hogy az adásvétel időpontjáig az előre meghatározott vételár már nem inflálódik. Mindehhez nem kell mást tennünk, csak befizetnünk a vételár 20%-át, de ha ennél nagyobb önerővel rendelkezünk, természetesen nagyobb összeget is befizethetünk.

Kérdés persze, hogy mi történik akkor, ha a vételár fennmaradó részét mégsem sikerül a szerződésben meghatározott időpontra összegyűjtenünk, vagy esetleg meggondoljuk magunkat. Nos, ebben az esetben sincsen semmi probléma, ugyanis az előre befizetett önerőt maradéktalanul visszakapjuk, és csak annyit veszítünk, amennyit a pénzünk az évek során kamatozott volna.

A cikk megjelenését a Cédrus Liget lakópark fejlesztője támogatta.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Ismét változnak az üzemanyagárak, nem is kicsit!

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

© 2024 (v2.202102)