Már csak két lakás maradt a 170-ből: mi a titka ennek a csodaháznak?

Gondolták volna, hogy a magyar pezsgőgyártás története majd’ 200 évre nyúlik vissza, és hogy gyökereit a Ferencvárosban kell keresni? Ennek a különleges kerületnek a története igazán érdekes titkokat rejt. Ilyen például a szinte teljesen ismeretlen Prückler Ignác, aki pedig igazán megérdemelne némi sztárolást, ha másért nem hát azért, mert az átlala alapított üzem már az 1880-as években Hungária néven árult pezsgőt. Milyen igazságtalan, hogy mégis csak az évtizedekkel később pályára lépő Törley neve maradt fent.

Ferencváros, amely ma a fővárosi ingatlanpiac egyik legfelkapottabb területe, Prückler korában még más arcát mutatta: ipari környék volt ez a javából, Prückler Ignácnak például két pezsgőgyára is volt itt, egyik a Ráday, másik a Kinizsi utcában – ezek helyére aztán az 1920-as években két óriási bérház épült – a jövőbelátó pezsgőgyáros neve pedig feledésbe merült.

Ez a különleges történelmi hátterű kerület ma már a főváros szívéhez tartozó belső városrész lett, ahol az újépítésű ingatlanra vágyók szívesen nézelődnek. Itt épült fel a Pápay Park lakópark, amely nem csak az otthonkeresők, hanem a befektetők körében is népszerűségnek örvend, reflektálva Ferencváros pezsgő kulturális és gazdasági életére, valamint az ingatlanpiac dinamikus fejlődésére.

A projekt sikerét mutatja, hogy az összesen 170 darab lakásból mostanra kettő darab maradt szabadon. Az első, a VII. emeleten található 79,9 m²-es, 33,22 m² terasszal rendelkező négy szobás lakás, a másik pedig egy első emeleti, háromszobás 71 négyzetméteres otthon, szintén terasszal és egy aprócska saját kerttel.

A lakópark kényelmes, tágas tereket biztosít, amelyek természetes fényben fürdenek az épületre jellemző nyitott középfolyosóknak és játékos elrendezésű homlokzati üvegfelületeknek köszönhetően. Az épülethez tartozó hatalmas belső kert egy igazi csoda: a régimódi kertes házak hangulatát idézi, nem sok ilyen romantikus, nagyméretű parkot találunk a belvárosban.

A Pápay Park azok számára kínál ideális otthont, akik a modern városi élet minden előnyét élvezni szeretnék, miközben nem kell lemondaniuk a nyugodt, zöld környezet adta pihenésről.

A projekt mögött álló Magyar Ingatlanberuházó Zrt. tapasztalata és szakmai múltja biztosítékot jelent a lakók számára. Mindkét még elérhető lakásnál CSOK Plusz hitel is igényelhető.

A cikk megjelenését a Pápay Park fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Érdemes várni szerdáig a tankolással? Most kiderül!

Ismét változnak az üzemanyagárak, nem is kicsit!

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

© 2024 (v2.202102)