Vízparti otthon Pest szívében? Mit szólnál egy panorámás lakáshoz, egy díjnyertes házban?

Napjainkban felértékelődött a természetközeli, különösen a vízparti otthonok szerepe, ám Budapesten, frekventált elhelyezkedés mellett talán ezt a legnehezebb találni. Hacsak nem nézünk szét egy kicsit Vizafogó újépítésű ingatlan kínálatában, amelyben a most következő projekt az egyik legígéretesebb beruházásnak tűnik.

A Danubio lakópark az elmúlt években méltán népszerűvé vált XIII. kerület egyik legfrekventáltabb részén, a Foka-öbölnél helyezkedik el, ahol egyesül modern városi infrastruktúra kényelme és a természeti környezet közelsége. A lakópark emellett magas műszaki tartalommal épült, csodás panorámás lakásokat kínál és azonnal költözhető. Érdemes azonban sietni, ugyanis már csak néhány lakás maradt a kínálatban.

A Foka-öbölről elmondható, hogy a Duna-parti területek közül is az egyik legnépszerűbb Budapesten, hiszen a XIII. kerületben, Vizafogón található, ami a főváros egyik infrastrukturálisan legjobban ellátott része, ahol tényleg minden a közelben megtalálható. Innen könnyen megközelíthető a Váci úti irodafolyosó és az M3-as metró vonala, ami által a város távolabbi pontjai is könnyen elérhetővé válnak. Közelben van a Duna Plaza és egészségügyi-, oktatási intézmények is megtalálhatók a környéken. Ha pedig valaki zöldövezetre vágyik, az rögtön megtalálja helyben, de a Margit-sziget és a Városliget sem esik innen messze.

A Rákos-patak mentén, a Duna partján elhelyezkedő Danubio saját kikötővel rendelkezik, így a Duna és a vízparti élmények kéznyújtásnyira elérhetők a lakók számára. A nagy kertben lehetőség van piknikezni, sétálni, vagy egyszerűen csak pihenni és élvezni a környező zöld területet.

A különleges épületet Turányi Bence (T2.a Építész Iroda) tervezte, akinek ezt a munkáját számos európai építészeti versenyen díjazták többlakásos épületek kategóriában, többek között Magyarországon ez volt az első olyan lakóingatlan fejlesztés, amelynek tervei megfeleltek a független Brit Építési Kutatóintézet környezettudatos épületminősítési rendszere által támasztott szigorú fenntarthatósági követelményeknek.

Az energiatudatosság az épület kialakításának egyik legfontosabb szempontja volt. Az egymás feletti szintek elcsúsztatása nyáron természetes napvédelmet biztosít, míg télen energianyereséget eredményez minden lakásban. Az épület formája lehetővé tette, hogy az északnyugati oldalon a dunai és az öböl felőli panoráma irányába nagyobb nyitottságot biztosítsanak a lakásoknak, és jelentősen megnöveljék a bejutó természetes fény mennyiségét. Mindemellett kiváló hőszigetelése és hőszivattyús hűtő-fűtő rendszere is hozzájárul, hogy a lakások fenntartása a lehető legkisebb energiafelhasználással járjon.

A Danubio lakópark épületét úgy tájolták, hogy legtöbb lakása a Dunára, a Foka-öbölre vagy a budai hegyekre legyen panorámás, de a többi lakásból is az épület zárt parkjára nyílik a kilátás. A Danubio teraszai ráadásul az egész házon végigfutnak és üvegkorláttal rendelkeznek, így itt valóban semmi nem zavarja a páratlan panorámát. Az egyedi design és kialakítás pedig valódi luxuséletérzést nyújt az itt lakók számára.

Ha tehát Ön olyan lakást keres, ahol sem a minőségben, sem az elhelyezkedésben nem kell kompromisszumot kötni, akkor a Danubio ideális választás, érdemes azonban sietni, ugyanis már csak 19 lakás maradt a kínálatból.

A cikk megjelenését a Danubio lakópark fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

Egy EP-listára már biztosan lehet szavazni június 9-én

A választási iroda már nyilvántartásba is vette a Fidesz és KDNP közös listáját.

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Új finanszírozási vezetőt kapott az Indotek Group

Bartha András az Erstétől érkezik.

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

Már látszik, hogy állnak sorba a magyar munkahelyekért a Fülöp-szigetekről

A 2023-as munkaerőpiaci adatokban már látványosan megjelenik az is, hogy a külföldi dolgozók száma egyre nő.

Családostól és hosszabb időre jöhetnének vendégmunkások két hazai gigaprojektre is

Családostól és hosszabb időre jöhetnének vendégmunkások két hazai gigaprojektre is

A törvénymódosító javaslat már az Országgyűlés asztalán fekszik.

© 2024 (v2.202102)