Városi dzsungel, ipari romantika vagy vízcsobogás – mindenre van egy jó lakásunk!

Akár első lakást keresel, akár új családi otthonra vadászol, érdemes megismerned ezeket a projekteket ha szeretnél a megszokott “tucatlakóparkoknál” különlegesebben élni.

Metrodom Green Lakópark

A IX. kerületben, a Vágóhíd és a Vaskapu utca sarkán épül a Metrodom Green. Ennek a lakóparknak nem csak a neve zöld, az „AA”-s, azaz jobb, mint közel nulla energiafelhasználású energiabesorolással rendelkező lakások köré a tervezők külső-belső kerteket, teraszokat, tetőkerteket és zöld falakat álmodak. Az Ybl-díjas Hajnal Építésziroda által tervezett, 510 lakásos épület két ütemben épül meg, az első etapban készülő 277 lakásból még 115 szabad, ezek műszaki átadása 2025 márciusban lesz.

A belső kertben a tervezők egy csendes díszparkot hoznak létre, itt több olyan részt is kialakítanak, ahol a teremgarázst áttörve közvetlenül kapcsolódik a kert az alatta lévő talajhoz, így nagyra növő, árnyékot adó fákat is ültetnek ide, illetve egy díszmedence is helyet kap itt. Az alacsonyabb szárnyakon lévő zöldtetőkre cserjéket ültetnek, míg a homlokzatok virágládáiba futónövények kerülnek. A külső kert lényegében a telekszomszédtól választja el a lakóparkot, itt egy többfunkciós játszótér is helyet kap majd.

Metrodom River Lakópark

A már költözhető Metrodom River közvetlenül a Duna mellett épült fel, a lakópark kiváló elhelyezkedése kivételes műszaki tartalommal párosul, az első osztályú szigetelés és hőszigetelt nyílászárók mellett a saját fejlesztésű Dual Eco fűtésrendszer biztosítja, hogy a lakások fenntartása alacsony költségű és környezetbarát legyen.
A víz témája, visszatérő elemként az egész beruházás hangulatát meghatározza: a játszótéren, a belső kertben, sőt, a lobbykban is lépten-nyomon hangulatos csobogók és kutak jelennek meg, ráadásul a lakópark lakói egy kapun át az épületből közvetlenül a Duna-parti sétányra léphetnek ki.

Danubio Lakópark

Egyedülálló tervezésnek köszönhetően a már szintén költözhető Danubio több nemzetközi építészeti díjat is elnyert. A lakópark egy különleges helyen épült fel, a Duna főága mellett terül el, míg a telek déli oldalát a Rákos-patak ökológiai zöldfolyosója szegélyezi, amely friss levegőt és nyugodt környezetet biztosít. A közparki és rekreációs fejlesztéseknek köszönhetően az itt lakók egy hosszú munkanap végén azonnal kikapcsolódhatnak a városi nyüzsgésből.
De nemcsak elhelyezkedése miatt különleges ez a projekt, ugyanis az egész épületet úgy alakították ki, hogy energiafelhasználása a lehető legalacsonyabb legyen. Már az épület tájolása, formája, elcsúsztatott szintjei is ezt a célt szolgálják, télen a benapozottsága a lehető legnagyobb, míg nyáron a lehető legalacsonyabb. A profi tervezés pedig hőszivattyúkkal egészül ki, így a Danubio lakásainak a rezsije közel nulla, ökológiai lábnyoma pedig az elérhető legkisebb.

Loft 52 Társasház

A Loft 52 Társasház Budapest XIII. kerületében, a Petneházy utcában található, és egyike azon ritka projekteknek, amelyek tökéletesen megvalósítják a loft életérzést. A 84 lakásos társasházban már csak 8 lakás szabad, 2-3 szobás, 56 és 76 négyzetméter közötti méretben. Ezek mindegyike tetőtéri, egyedi stílusú, természetes fényben fürdő otthon. A társasház elkészült, a műszaki átadás-átvétel megtörtént, és a használatba vételi folyamat hamarosan lezárul. A kulcsrakész lakásokba heteken belül be lehet költözni, így az új tulajdonosok rövid időn belül élvezhetik a loft életstílust.
Loft52
A társasház lakásai a legmodernebb technológiával és energiatakarékos megoldásokkal vannak felszerelve. A magas hatékonyságú VRF hűtő-fűtő rendszer és a hőszigetelt, 3 rétegű, 5 kamrás nyílászárók biztosítják az alacsony rezsiköltségeket és a környezettudatos életvitelt. A lakások egyedi tervezése és a minőségi anyagok használata garantálja, hogy a lakók hosszú távon is élvezhetik új otthonukat.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Hiába a majdnem döntetlen, elismerte vereségét.

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Közben az oroszok fokozzák támadásaikat Harkivnál.

© 2024 (v2.202102)