Megfizethető otthonokkal debütál a lakáspiacon az Indotek csoport

A megépült 316 lakásból mostanra már csak néhány darab szabad, az átlagos értékesítési négyzetméterár 1,2 millió forint, és az első lakók már akár júniusban megérkezhetnek a Római-part közelében felépült Buda Bright lakóparkba. Ez a beruházás volt a magyar tulajdonú Indotek csoport első zöldmezős, nagyléptékű lakóingatlan fejlesztése, a koncepció sikerét mutatja, hogy az építkezés lezárultakor a lakások 96 százaléka már gazdára talált – derült ki a projektet bemutató eseményen.

A projekt tervezése és megvalósítása során az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy megfizethető lakásokat kínáljunk kíváló műszaki tartalommal. Tudatosan nem az ingatlanpiac legfelső szegmensére céloztunk, mert azt gondoljuk, a mostanában “szokásos” 110 milliós átlagos újlakásár nem valódi alternatíva a piacon – mondta el a Buda Bright átadása kapcsán Hüse István, a Magyar Ingatlanberuházó (MIB) Zrt. vezérigazgatója. Az Indotek Group részeként 2021-ben alapított MIB egyik fő profilja a lakóingatlanok építése, bár a társaság az ingatlanpiac egyéb szegmenseiben is jelen van.

A pünkösdfürdői projekt minden szempontból egy jól sikerült bemutatkozó projekt volt a cég értékelése szerint. A két mélygarázsszintes, földszint plusz kilenc emeletes, három tömbből álló épületben a legolcsóbb lakások 900 ezer forintos, míg a legdrágábbak 1,35 milliós négyzetméteráron találtak gazdára. Ezért cserébe a lakók 21. századi műszaki tartalmat kapnak: 20 centis, ásványszálas hőszigetelés, hatkamrás nyílászárók, hőszivattyús fűtés.

A Buda Bright projekt nem volt kis első falat a cégnek, hiszen tavaly a fővárosban szűk 3 ezer újépítésű lakást adtak át. Azonban a MIB futó munkái között további érdekes beruházásokat is találunk. Közös mindegyikben, hogy szeretnék az árakat reális szinten tartani, miközben a lokációban és a műszaki tartalomban nem kötnek kompromisszumokat.

A sokszínűséget jól mutatja, hogy míg az egyik oldalon olyan beruházásokat találunk, mint a Petneházy utcai Loft52, ahol egy régi, indusztriális stílusú, korábban irodaépületnek használt házból alakítottak ki hangulatos loft lakásokat, az Angol utcában viszont egy volt ipartelep bontásával felszabadult telken épül egy időtlenül elegáns társasház. És a közeljövőben indul a csoport legújabb nyilvánosságra hozott projektjének értékesítése is: a Balatonlellén épülő MyLelle Residence egy 74 lakásos épület lesz, néhány lépésre a parttól – a cél itt is az, hogy az árakat sikerüljön az 1,2 milliós határ alatt tartani.

A MIB tervei is nagyszabásúak, jelenleg 3000-3500 lakás előkészítése folyik – a már futó projekteken kívül is. Ezek között találni kisebb, 40-50 lakásos társasházakat, míg a legnagyobb egy újbudai fejlesztés lesz, ahol 1850 lakás épül. Ez minden szempontból egy izgalmas, és büszkeségre okot adó projekt, de az különösen nagy siker, hogy a korábbi, 7 százalékos zöldterületi mutató a projekt megvalósításával 37 százalékra nő – mondta el Hüse István.

A csoport jelenleg elsősorban Budapesten aktív a már említett lellei projekt mellett. Bár folyamatosan keresik az izgalmas, és gazdaságilag is racionális projekteket, egyelőre nem találtak olyan célpontokat, ahol meggyőző lenne a megtérülés. Mindazonáltal Debrecen és a nyugati megyék is célkeresztben vannak.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

Zelenszkij újra tisztogatásra kényszerül, a Kreml meg van győződve róla, hogy amerikai-ukrán támadás érte a Krím-félszigetet. Háborús összefoglaló. 

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével beszélgetett újságírónk, Vég Márton.

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Állítólag a Fidesz ECR-hez való csatlakozása is téma lesz.

© 2024 (v2.202102)