Eladnád az otthonod? Nem mindegy, hogy hogyan tálalod!

Eladnád az otthonod? Nem mindegy, hogy hogyan tálalod!

1. Hirdess úgy, mint egy profi!

Első lépésként meg kell tanulnunk, hogyan és hol hirdethetünk úgy, hogy hirdetésünk felkeltse a potenciális érdeklődők figyelmét.

A hirdetés sikeressége elsősorban azon múlik, hogy hogyan hirdetünk, azaz milyen képeket töltünk fel az ingatlanról, milyen hirdetésszöveget írunk, mennyire reálisan határozzuk meg az árat. A képeknél mindenképp oda kell figyelnünk, hogy kiváló minőségű, éles, világos képeket készítsünk és előtt tegyünk rendet, takarítsunk a lakásban. Ha úgy érezzük, nekünk a fényképezés nem az erősségünk, kérjünk meg valakit, aki jobban ért hozzá, egy különösen exkluzív, nagy értékű ingatlan esetében pedig ne a profi fotóson akarjunk spórolni.

Ne sajnáld napi 2-3 kávé árát arra, hogy minél több embert érj el!

Hirdetésünkhöz pedig érdemes olyan sokat látogatott, ismert, online hirdetőoldalt választani, mint amilyen például az Ingatlantájoló.hu. Az Ingatlantájolónál a hirdetésfeladás rendkívül gyors és egyszerű és ráadásul ingyenes. Ha az ingyenes hirdetést választjuk, 5 képet tölthetünk fel eladó lakásunkról. A hatékonyság érdekében azonban, a hirdetés feladása után érdemes kiemelési csomagot vásárolni, ami nem kerül többe, mint napi 2-3 kávé, és általa egyből 20 fénykép feltöltése válik lehetővé, sőt a kiemelési csomag mellé még ajándék krediteket is kapunk, amelyekkel hirdetésünket az Ingatlantájoló nemzetközi szinten is ritkaságnak számító 3 szintű licitrendszerével a területi és bármilyen szűrési feltételekkel beállított találati listán is a legelőkelőbb helyekre licitálhatjuk.

 

Hirdess most és a választott kiemelési csomag mellé ajándék krediteket is kapsz az adott időszakra, amelyekkel hirdetésedet a lista oldalak élére pozícionálhatod.

 

Írass cikket ingatlanodról!

A képek mellett a hirdetésszöveg is kiemelten fontos, ha szeretnénk fenntartani az érdeklődést, törekedjünk a rövid, tömör lényegretörő, ugyanakkor informatív megfogalmazásra, és legyünk őszinték. Ne hallgassuk el az ingatlan negatív tulajdonságait, hiszen az ingatlan bemutatásakor úgyis kiderülnek, de domborítsuk ki a pozitív tulajdonságait. Ha pedig még nagyobb hatást szeretnénk elérni, válasszuk az Ingatlantájoló 120 napos kiemelési csomagját, amellyel hirdetésünk megjelenhet a közösségi médiában is, amivel további több ezer érdeklődőt érhetünk el, sőt, akár az Ingatlantájoló partneroldalain, az ingatlanajánló dobozokban is szerepelhet, és ez a csomag cikkírást is tartalmaz, azaz eladó ingatlanunkról profi újságírókkal cikket is írathatunk, ami az Otthontérkép Magazinban és az Ingatlantájoló partneroldalain is megjelenik.

Fontos a jó ár!

Az ár meghatározása talán a legnehezebb, ugyanis rengeteg túlárazott ingatlan van a piacon, így nem a legjobb, ha ezekhez viszonyítva adjuk meg az árat. Jobb, hogy ha sikerül megtudnunk, hogy a környékünkön a közelmúltban eladott, a miénkhez hasonló ingatlanoknak mennyi volt a tényleges eladási ára. Ha mégis úgy látjuk, hogy mindent megtettünk, még sincs komoly érdeklődő, akkor nagyon valószínű, hogy túláraztuk az ingatlant. Ilyenkor sincs veszve semmi, ugyanis árat bármikor csökkenthetünk, erről viszont csak akkor fognak értesülni az érdeklődők, ha az Ingatlantájolón hirdetünk. Itt ugyanis 24 órán belül e-mailben kapnak értesítést ingatlanunk árának csökkenéséről mindazok, akik a miénkhez hasonló ingatlanokra Hirdetésfigyelőt állítottak be. Sőt, akik az OtthonTérkép applikációt is letöltötték, ők azonnali push üzenetben kapnak értesítést ingatlanunk árának csökkenéséről és arról is, hogy ha ingatlanunkról cikk jelenik meg az Otthontérkép Magazinban.

 

Töltsd le az Otthontérkép mobilapplikációt most iOS-re vagy Androidra, hogy azonnal értesülj a legfrissebb ingatlanhírekről és arról, ha egy számodra releváns ingatlan árát csökkentették!

 

2. Így fogadd az érdeklődőket!

Ha sikerült egy figyelemfelkeltő hirdetést összeállítanod, és a jól irányzott marketingnek köszönhetően nagy volt az érdeklődés, biztos lesznek jó páran, akik személyesen is megnéznék eladó ingatlanod. Ha szeretnél rájuk jó benyomást tenni, akkor akár csak a fényképezés előtt, most is tegyél rendet a lakásban, és ha lehet most még alaposan takaríts ki. Ezen kívül néhány gyönyörű virágcsokor is kellemes atmoszférát teremt a lakásban, és ne feledkezzünk meg a jó illatról sem. Gyújtsunk meg egy illatgyertyát, vagy párologtassunk illóolajat, de vigyázzunk, az illat visszafogott legyen, ne pedig tolakodó. Az érdeklődők érkezésekor legyünk velük kedvesek, és igyekezzünk válaszolni minden kérdésükre. Mutassuk meg a lakásban rejlő lehetőségeket is (pl. mire lehetne használni, azt az egészen picike szobát, stb.), amiket a hirdetés leírásában nem volt lehetőségünk elmondani.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Történelmi nap Ukrajnának - pocsék éve van az orosz drónoknak

Történelmi nap Ukrajnának - pocsék éve van az orosz drónoknak

Az orosz-ukrán háború 853. napja volt a keddi. Esti hírösszefoglalónk.

Úgy megverték az RTL-t és a TV2-t, mint még soha – mi történt itt?

Úgy megverték az RTL-t és a TV2-t, mint még soha – mi történt itt?

A 25. hét nézettségi adatai horrort hoztak a kereskedelmi csatornák számára.

Megjelent egy sötét rém a forint feje felett

Megjelent egy sötét rém a forint feje felett

Egyre közelebb ér az euróárfolyam a 400-as szinthez.

Indul a tárgyalás: Ukrajna úton van az EU-tagság felé

Indul a tárgyalás: Ukrajna úton van az EU-tagság felé

Már most elkezdték a tárgyalást.

© 2024 (v2.202102)