Újra vehetsz házat fillérekért Szicíliában!

Ma már nem szokatlan, hogy azok az olasz kisvárosok, amelyekben vészesen fogy a népesség, ennek megállítása érdekében néhány euróért kínáljanak eladó házakat, csakhogy bevonzzák a külföldi lakost és tőkéjét vagy munkaerejét a városba. A korábbi nagy sikerű 1 eurós és 2 eurós program után most újból a szíciliai Sambuca városa próbálkozik egy 3 eurós programmal – adta hírül a Portfolio.

Az olaszországi kisvárosok egyre kreatívabb megoldásokkal próbálják megállítani a népességfogyást és új lakosokat vonzani. Az egyik legismertebb ilyen kezdeményezés az egyeurós házak programja, amelyet több település is bevezetett az elmúlt években. Közülük kiemelkedik a szicíliai Sambuca, amely már harmadik alkalommal hirdet eladásra lakásokat, ezúttal három eurós induló áron.

SAMBUCA ELŐSZÖR 2019-BEN KERÜLT A FIGYELEM KÖZÉPPONTJÁBA, AMIKOR 16 LAKÁST KÍNÁLTAK ELADÁSRA, DARABONKÉNT MINDÖSSZE EGY EURÓÉRT.

A program hatalmas érdeklődést váltott ki, és két évvel később újabb adag lakást hirdettek meg két euróért. Most pedig ismét lehetőség nyílik arra, hogy bárki tulajdonosa lehessen egy szicíliai ingatlannak, ezúttal három eurós kezdőáron.

Giuseppe Cacioppo, a város újonnan megválasztott polgármestere szerint a korábbi eladások óriási sikert hoztak. “A külföldiek özönlenek, hogy megvegyék a házainkat” – mondta. A polgármester arra bátorítja az érdeklődőket, hogy látogassanak el a városba és nézzék meg az eladó ingatlanokat.

A program nemcsak új lakosokat vonzott Sambucába, hanem jelentős gazdasági fellendülést is hozott. A korábbi licitek során befolyt pénzösszegből számos helyi vállalkozás profitált. Új panziók nyíltak, üzletek indultak és számos építészeti projekt valósult meg. Azok az emberek ugyanis, akik az árverésen igyekeztek megragadni egy-egy lakást, de nem kerültek be a végső válogatásba, helyette piaci áron olcsóbb házakat vásároltak.

A PROGRAM NYOMÁN A TELEPÜLÉSEN EDDIG ÖSSZESEN 250 HÁZAT ADTAK EL.

A legtöbb meghirdetett lakás egy, két és három hálószobás, amelyek mérete 50-80 négyzetméter között mozog. Az épületek többsége felújításra szorul, de szerkezetileg stabil. Az ingatlanok ára attól függően változik majd, hogy milyen állapotban vannak és milyen mértékű felújítást igényelnek.

Az érdeklődőknek 5000 euró kauciót kell letétbe helyezniük ahhoz, hogy részt vehessenek az árverésen. Az érdeklődők a városháza hivatalos weboldalán találhatnak fényképeket és leírásokat a rendelkezésre álló házakról, valamint jelentkezési lapokat is letölthetnek. A jelentkezési határidő lejárta után lezárt borítékban helyezik el az ajánlatokat és egy bíró előtt bontják fel azokat.

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

A magyar kormány jogászcsapatával akarja a befagyasztott orosz vagyon felhasználását megakadályozni

Zelenszkij újra tisztogatásra kényszerül, a Kreml meg van győződve róla, hogy amerikai-ukrán támadás érte a Krím-félszigetet. Háborús összefoglaló. 

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Mindenki találgatja, hogy milyen változásokat fog hozni a mindennapi életünkbe a mesterséges intelligencia

Móra Mátéval, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzserével beszélgetett újságírónk, Vég Márton.

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Indulhat a váltóba, erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Orbán Viktor nem adja fel: Rómába utazott Giorgia Melonihoz

Állítólag a Fidesz ECR-hez való csatlakozása is téma lesz.

© 2024 (v2.202102)