Felhőtlen kikapcsolódásra vágysz? Vegyél mesebeli házat a Dunakanyarban!

Ha üdülővásárlásról van szó, akkor a Dunakanyar festői környezete kétségtelenül az egyik legnépszerűbb hely, hiszen itt egyszerre nyújtanak felfrissülést a dunai strandok, kínálnak túrázási lehetőséget a Börzsöny-, a Visegrádi- és a Pilis-hegység vadregényes, erdős tájai, és a történelem is megelevenedik a Visegrádi Várban vagy az Esztergomi Bazilikában, Szentendre pedig valóságos kis ékszerdoboz a Duna-partján. Mai cikkünkben innen, Kismarosról hozunk egy hangulatos kis faházat, erdős telken, igazán mesebeli környezetből, ugyanis az ingatlan a Futrinka utcában található.

Bármily meglepő ugyanis a Futrinka utca nemcsak gyermekkorunk egyik kedvenc bábfilmjében létezik, de hazánk több településén is megtalálható. Így például a Verőce és Nagymaros között, a 12-es főút mentén elhelyezkedő község, Kismaros Börzsönyliget részén is. 

Börzsönyliget Kismaros üdülőtelepe, ahol alacsony az állandó lakosok száma. Területét két turistaút a sárga jelzésű (Kismaros-Szokolyai út-Börzsönyliget-Gálhegyi út Csömöle-völgy-Riezner-forrás-Nacsapéreg hegy völgye-Boglya kő-Kóspallag-Nagybörzsöny) és a zöld jelzésű (Kismaros-Szokolyai út-az egykori Cserkészház-vízművek-Nagy Morgó-hegy-Gál-hegy-Szárazfák-Szent Gál föld-Kismaros-Kóspallag műút-Törökmező-Zebegény) utak szelik keresztül. Legfontosabb nevezetességei A Gál-hegy lábánál, a Szuttai dűlőben található, 1955 körül épült ciszterci monostor és temploma, a Testvér-forrás és a Riezner-forrás, valamint a közelében található az 1790 körül épült nagymorgói Erdészház. Területén fut keresztül a Kismarosról, a Török-patak mentén Szokolya Királyrétig vezető Királyréti Erdei Vasút.

A hegyvidéki, erdős, 1077 nm-es telken egy 34 nm-es faház kapott helyet, mely összesen két helyiségből áll. Az épület téliesített, falait és mennyezetét szigetelték, egy éve lett felújítva a belső elektromos hálózat. A padló járólappal burkolt, az ingatlan kandallóval vagy elektromos fűtéssel fűthető, egy tisztasági festés után azonnal birtokba vehető. Az ingatlan nincs rákötve a víz- és csatornahálózatra, a telken található mellékhelyiség és kerti zuhany. A vízellátás vízgyűjtő, víztisztító berendezéssel és házi vízművel oldható meg, a legközelebbi közkút kb. 700 méterre van.

A telek körbekerített bár a kerítés egy-két helyen javításra szorul, területén egy három oldalról zárt féltetős autóbeálló, egy víz tárolására is alkalmas pincehelyiség, egy tároló és fatárolók találhatók. A telek belterületi, kivett hétvégi ház, udvar besorolású, az ingatlanhoz vezető út első része aszfalt, utána durva kővel leszórt út, az utolsó pár száz méter földes kavicsos, de személyautóval járható.

Ez a kis hegyvidéki, erdei lak, kis ráfordítással igényesen kialakított üdülővé varázsolható, ahol Budapesttől mindössze egy órára pihenhetjük ki hétvégenként a hétköznapok fáradalmait.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A fenyőfák állva halnak meg? – Van, ahol már pálmafák hívogatják a vendéget

A fenyőfák állva halnak meg? – Van, ahol már pálmafák hívogatják a vendéget

Minden egyes fa pusztulása vagy kivágása pedig felerősíti a klímaváltozás egyébként is káros hatásait.

Kiderült, Orbán Viktor kirúgja-e Lázár Jánost és Takács Pétert

Kiderült, Orbán Viktor kirúgja-e Lázár Jánost és Takács Pétert

A kötcsei piknikre érkező kormányfőt újságírók faggatták.

Tényleg lenyúlja a pénzünket Nagy Márton?

Tényleg lenyúlja a pénzünket Nagy Márton?

Erről is vitatkozott az e heti Ez Viszont Privátban Mester Nándor felelős szerkesztő, valamint Dobos Zoltán és Wéber Balázs újságíró.

© 2024 (v2.202102)