Albérletet keresel Pécsen? Mutatunk pár jót!

Ahogy érkeznek az egyetemi ponthatárok, úgy pezsdül fel az egyetemi városok ingatlanpiaca, diákok ezrei vetik bele magukat az albérletkeresésbe. Nem csak a gólyák keresik leendő lakásukat ilyenkor, sokszor váltanak a már a városban tanuló, összeszokott csapatok is. Ezúttal a pécsi albérletpiacot böngésztük, hogy lássuk, mire számíthat az, akinek most kell megtalálni a következő tanévre a tökéletes bérlakást.

A legnehezebb helyzetben – anyagilag legalábbis – azok lesznek, akik egyedül laknának, nekik kell a legmélyebben a zsebükbe nyúlni, de az is igaz, hogy ők cserébe elég sok szépen felújított garzon vagy másfél szobás lakás közül választhatnak.

Csinos egyszemélyes, panorámás

Itt van mindjárt ez a hangulatosan berendezett, nappali plusz félszobás 40 négyzetméteres panellakás, amelyik 10. emeleti elhelyezkedésének köszönhetően parádés kilátást biztosít, miközben a hőszigetelés és a légkondi párosa gondoskodik arról, hogy a hőmérséklet télen-nyáron kellemes legyen a lakásban. A kis erkély pedig bónusz, pont elegendő arra, hogy este (vagy reggel) nyugiban ki lehessen ülni.

A Diana tér ugyan egy kicsit odébb van az egyetemi épületek többségétől, de a Szociális és Egészségügyi Szakképzőiskolájuk például a szomszédban van. A belvárost – és a többi kari épületet pedig – nagyjából 20 perc alatt elérhetjük, hiszen több buszjárat is összeköti a környéket a városközponttal. Az aprócska lakás havonta 150 ezer plusz rezsibe kerül.

Belvárosi, közel az egyetemhez

Következő ajánlatunk egy modern lakás, az amerikai konyhás nappali mellett két jó méretű hálószoba és egy aprócska terasz is várja új bérlőit. A lakás a belvárosban van, közel az egyetemi épületekhez, a teljesen felszerelt konyha az alacsony rezsi és a prémium lokáció az árcímkén is meglátszik.

A nappali plusz két hálószobás alaprajz igazán kényelmesen két diáknak alkalmas otthon, akik számára akár még teremgarázshely is rendelkezésre áll. A 60 négyzetméteres ingatlanért havonta 275 ezer forint plusz rezsit kér a tulaj.

Nappali+3 háló, közel az egyetemhez, dizájnos

Ez a 90 négyzetméteres lakás havonta ugyanannyiba kerül, mint az előző ingatlan, viszont egyel több a hálószoba, hiszen itt a nappali mellett egy nagyobb és két két kisebb külön szoba, és két fürdőszoba várja a beköltözőket. A lakás klimatizált, a tágas nappali és konyha pedig remek lehetőséget ad a közös időtöltésre.

A földszinti ingatlanhoz saját terasz is tartozik, az elhelyezkedés pedig egyetemisták számára ideális, a Király utcától, Széchenyi tértől egy lépésre vagyunk, itt tényleg minden karnyújtásnyira van. A lakásért 275 ezer plusz rezsit kérnek.

Egyszemélyes luxi panel

Az orvosi karhoz közel található ez az okos kialakítású, modern stílusban felújított kis panellakás. Az otthon ugyan csak 36 négyzetméteres, ám helyet kapott benne egy szeparált, franciaágyas háló is, így akár egy pár számára is alkalmas lehet(ne, ha a hirdetés nem kötné ki, hogy csak egy ember költözhet). Az alaprajz egyetlen érdekes kompromisszuma a kanapé mellett elhelyezett mosógép.

A második emeleti lakáshoz saját zárható tároló is tartozik, és havonta 180 ezer forint plusz rezsit kér érte a tulajdonos.

Nagy teraszos, három hálós

Ez a világos, amerikai konyhás lakás három külön nyíló hálószobával és egy hatalmas kb 30 m2-es terasszal rendelkezik. Elhelyezkedése ideális jogra és közgázra járó hallgatóknak, hiszen mindkét kar öt perc sétával elérhető, csakúgy, mint a Király utca, a Széchenyi tér vagy éppen az Árkád.

Ebbe az albérletbe három diák kényelmesen beköltözhet, de a legnagyobb háló szükség esetén akár egy pár számára is alkalmas, így még négyen is meg tudnak osztozni a lakáson, amelyért 350 ezer forint plusz rezsit kell fizetni havonta.

Panorámás, jó közlekedéssel

Az Egyetemváros feletti hegyoldalban, de buszmegállókhoz közel kiadó ez a nagy nappalis, belső kétszintes érdekes lakás, amelyben az emeleten egy nagyobb hálót és két kisebb – félszoba méretű – hálószobát találunk. A 20 négyzetméteres teraszról remek panoráma nyílik a városra.

A lakásban van légkondi, így nyáron sem kell a hőgutától tartani, és ára is elég kedvező: a 89 négyzetméterért havonta 280 ezer forint plusz rezsit kérnek, cserébe viszont három diák kényelmesen lakhat is.

Bútorozatlan, hegyoldali lakás 3 diáknak

Elsősorban autóval (motorral, elektromos bringával vagy rollerrel) rendelkező, vagy jó kondiban lévő, sétálni szerető diákok számára lehet érdekes ez a második emeleti lakás, ami Pécs fölött magasan a hegyoldalban van. A klassz, nyugis, panorámás elhelyezkedés hátulütője az, hogy meglehetős távolságra van a legközelebbi buszmegálló.

Cserébe viszont az ide költözők egy jó állapotban lévő, igaz, bútorozatlan, nappali plusz három hálós lakást kapnak, amely fajlagosan különösen kedvező, hiszen csak 250 ezer forint plusz rezsit kell leszurkolni érte havonta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A fenyőfák állva halnak meg? – Van, ahol már pálmafák hívogatják a vendéget

A fenyőfák állva halnak meg? – Van, ahol már pálmafák hívogatják a vendéget

Minden egyes fa pusztulása vagy kivágása pedig felerősíti a klímaváltozás egyébként is káros hatásait.

Kiderült, Orbán Viktor kirúgja-e Lázár Jánost és Takács Pétert

Kiderült, Orbán Viktor kirúgja-e Lázár Jánost és Takács Pétert

A kötcsei piknikre érkező kormányfőt újságírók faggatták.

Tényleg lenyúlja a pénzünket Nagy Márton?

Tényleg lenyúlja a pénzünket Nagy Márton?

Erről is vitatkozott az e heti Ez Viszont Privátban Mester Nándor felelős szerkesztő, valamint Dobos Zoltán és Wéber Balázs újságíró.

© 2024 (v2.202102)