Debreceni albérletpiac: félelem és rettegés a cívis városban

Brutális árak – ezzel tudjuk tömören jellemezni a Hajdú-Bihari megyeszékhely bérlakáshelyzetét az egyetemisták szemszögéből. Néztünk itt kisebb és nagyobb lakást, közelebb és távolabb az egyetemtől, a kínálat minden kategóriában drága.

Kezdjük egy ritka kinccsel: használható kis lakás 200 ezer alatt

A debreceni piacon már csodaszámba megy a 200 ezer forint alatt hirdetett kis lakás, ebben a ligában leginkább csak cipősbodozokat hirdetnek, ezért is tűnik különlegesen jó kapásnak ez a 45 négyzetméteres, a képek alapján jó karban lévő, 1 szobás, galériás lakás.

A belváros kellős közepén elhelyezkedő lakás infrastruktúrális szempontból ideális, nem lesz gond a bevásárlással és a kikapcsolódással sem, az egyetemvároshoz viszont érdemes villamosra szállni. A lakásért havonta 180 ezer plusz rezsit kérnek.

Felújított, egy hálószobás az egyetem mellett – egy vagyonért

Kétségkívül gyönyörű, a képek alapján minőségi anyagokkal épített ez a 43 négyzetméteres, nappali plusz egy hálószobás kis lakás, amelyet az Egyetem közvetlen közelében kínálnak – a hirdetés szövege szerint. Praktikus az alaprajz, a jól kihasznált belső térhez közvetlen kertkapcsolat is tartozik, amivel egy hatalmas, közös használatú teraszra léphetünk ki.

Csekélyke extra díj fejében a lakáshoz még egy teremgarázshelyet is bérelhetünk, ez további 20 ezer forinttal dobja meg az egyébként havonta 346 ezer forintos (plusz rezsi) bérleti díjat.

Két vagy három hálószobás lakás a belvárosban

Csak egy kicsit kell árban feljebb menni, és a belváros felé mozdulni, és máris rábukkanhatunk erre a nappali plusz két hálószobás lakásra, amely 113 négyzetméteren várja a diákokat. A belső kétszintes otthonban az alaprajzon több a szoba, mint a hirdetés szövegében, érdemes rákérdezni, hogy a valóságban hány ember tud itt kényelmesen lakni.

Az ára mindenesetre debreceni mércével mérve szinte szerény: havonta a rezsin kívül 380 ezer forintot kell fizetni érte.

Két hálószoba közvetlenül az egyetem mellett

Ez a két hálószobás, földszinti lakás közvetlenül az egyetem főépülete közelében található. A 80 négyzetméteres otthon amerikai konyhás nappalijával, tágas fürdőszobájával kényelmesen használhatónak tűnik.

A szűkszavú hirdetésből csak annyi derül ki, hogy kisállattal nem lehet költözni, de ez nem szokatlan, ritka kivétel az olyan albérlet, ahol ezt megengedik. Plusz előnye viszont a hangulatos erkély, ahova akár két ember is kényelmesen kiülhet – mindössze havi 330 ezer plusz rezsiért.

Nappali plusz két nagy háló az egyetemhez közel

A maga 100 négyzetméterével, hatalmas konyhájával és nappalijával igazi kincs lehet társaságkedvelőknek ez a szintén az egyetem közelében található lakás, ahol két nagy, duplaágyas hálószoba van. Így akár két pár is beköltözhet, bár persze a hálószoba megosztása lehetséges simán csak lakótársak között is.

A két nagy háló mellett két nagy, kádas fürdőszoba is található a lakásban, a nappaliból pedig egy triplaszárnyú ajtón léphetünk ki a szabadba. A havonta 350 ezer forintos bérleti díjért cserébe azonnal költözhető.

Nappali plusz négy háló az egyetem mellett

Az egyetem főépületétől mindössze néhány lépés távolságra található ez a 100 négyzetméteres, nappali plusz 4 hálószobás lakás. Az első emeleti otthon légkondícionált, két erkélye is van, és a tárolást egy gardrób is segíti. A nagyobb lakószámot segíti, hogy a fürdőszoba mellett két külön vécé is van – ez reggelente biztosan nagy előny.

A felújított lakás közelében a parkolás – ha valakinek autója is van – ingyenes, a bérleti díj pedig havonta 540 ezer forint plusz rezsi.

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A fenyőfák állva halnak meg? – Van, ahol már pálmafák hívogatják a vendéget

A fenyőfák állva halnak meg? – Van, ahol már pálmafák hívogatják a vendéget

Minden egyes fa pusztulása vagy kivágása pedig felerősíti a klímaváltozás egyébként is káros hatásait.

Kiderült, Orbán Viktor kirúgja-e Lázár Jánost és Takács Pétert

Kiderült, Orbán Viktor kirúgja-e Lázár Jánost és Takács Pétert

A kötcsei piknikre érkező kormányfőt újságírók faggatták.

Tényleg lenyúlja a pénzünket Nagy Márton?

Tényleg lenyúlja a pénzünket Nagy Márton?

Erről is vitatkozott az e heti Ez Viszont Privátban Mester Nándor felelős szerkesztő, valamint Dobos Zoltán és Wéber Balázs újságíró.

© 2024 (v2.202102)