Elkészült Magyarország harmadik zenélő útja

Mint ismeretes, Magyarországon már két zenélő út is van: a 67-es út a Republic “A 67-es út” című dalát, a 37-es út pedig az “Érik a szőlő” kezdetű népdalt játsza ha megfelelő sebességgel haladunk végig rajta. Most átadták az ország harmadik zenélő útját is – számolt be a Magyar Építők.

A 21-es út Hatvan és Lőrinci közötti szakaszán mostantól különleges élményben lehet része az autósoknak: az úton közlekedők az Ismerős Arcok „Nélküled” című dalának egy részletét hallhatják. Az új zenei élményt nyújtó útszakaszt szeptember 5-én adták át. Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából a HE-DO vállalat dolgozott a projekten, amely korábban már a 67-es és a 37-es út zenélő részét is kivitelezte.

A 21-es főút fejlesztései

Az új zenélő út egy nagyobb infrastruktúra-fejlesztési projekt részeként valósult meg. A 21-es főutat 2015 és 2019 között folyamatosan bővítették, így mára 2×2 sávos autópályává vált, amely 52 kilométer hosszan köti össze Hatvant és Salgótarjánt. Az út mentén több szakaszon is jelentős fejlesztések zajlottak az elmúlt években, amelyek célja a közlekedés biztonságának és kényelmének növelése volt.

A legutóbbi fejlesztések során a forgalomtechnikai elemeket egységesítették, valamint bővítették a közvilágítást és a térfigyelő kamerahálózatot is. Továbbá, új parkolókat és fedett kerékpártárolókat alakítottak ki, hogy még kényelmesebb és biztonságosabb legyen a közlekedés.

A zenélő út különlegessége

A zenélő út az egész projekt egyik legizgalmasabb eleme. Az útszakaszon speciális felfestésekkel és bordázott felülettel alakították ki azt a rendszert, amely a gépjármű kerekének gördülésével szólaltatja meg a dallamot. A barázdák egymástól való távolsága határozza meg a különböző hangmagasságokat, így az autósok valóban hallhatják az Ismerős Arcok ikonikus dalának egy részletét, ha megfelelő sebességgel haladnak.

Ünnepélyes átadás

Az átadó ünnepségen felszólalt Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára, aki elmondta, hogy a 21-es út fejlesztései révén az egész régió közlekedése jelentősen javult. Szabó Zsolt országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy a „Nélküled” dal különleges helyet foglal el a magyar szívekben, és ez a zenélő út még közelebb hozza az embereket egymáshoz. Az átadón jelen voltak az Ismerős Arcok együttes tagjai is, akik szintén örömüket fejezték ki a zenélő úttal kapcsolatban.

Az új zenélő útszakasz különleges látványossággá válhat, és újabb lépés Magyarország útjainak modernizációjában.

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

A parlament miatt kellett gyorsított eljárásban megtalálni a Munkácsy-képek szállítóját

A parlament miatt kellett gyorsított eljárásban megtalálni a Munkácsy-képek szállítóját

A Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója alkalmából megrendezendő kiállításra közel 130 millió forintért viszik át a nagyértékű festményeket.

Újabb ellenzéki képviselő mehet bíróságra

Újabb ellenzéki képviselő mehet bíróságra

A parlament felfüggesztette az LMP-t otthagyó Csárdi Antal mentelmi jogát.

Több ezer diák részvételével, milliós összdíjazás mellett indul a Privátbankár újabb pénzügyi edukációs versenye

Több ezer diák részvételével, milliós összdíjazás mellett indul a Privátbankár újabb pénzügyi edukációs versenye

Közel háromezren jelentkeztek az október 22-én, kedden kezdődő Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákversenyre.

© 2024 (v2.202102)