Nem elérhetetlen a Corvin negyedbe költözni!

A fiatalos életforma legfontosabb jellemzője, hogy nem akarunk a várostól távol költözni, a központban, a Belvárosban szeretnénk élni. Lehet, hogy a peremkerületekben akadnak olcsó panellakások, vagy csábító új építésű ajánlatok, de az igényesebb rétegek inkább a város szívében. Mi most találtunk a Corvin negyedben, az új belvárosban egy remek, új építésű társasházat.

Az új építésű lakásoknál két hatalmas kihívással kell szembenéznie a vevőknek: az egyik, hogy a lakások nagyon drágák, a másik hogy másfél-két év, mire elkészülnek, viszont a magas albérleti díj addig is ketyeg. Ha pedig az új lakások éppen nem túl drágák, akkor mindentől messze húzzák fel őket.

Szerencsére vannak üdítő kivételek. Mi is éppen egy ilyen jó kis ajánlatra akadtunk a Corvin sétánytól öt-tíz perces könnyű sétára, a Práter utca 73. szám alatt. A Práter Park nevű társasház a fenti kihívásokra remek válaszokat ad. Talán a legfontosabb, hogy szinte már készen is van: ősztől lehet költözni! Az egészen más – értsd: nagyságrendekkel jobb – minőség ellenére nem sokkal drágábbak itt a lakások, mint a környék használt otthonai.

Javában zajlik a Práter Park kivitelezése. Még több infóért kattints a képre!

A házban az otthonok 80 százaléka már gazdára talált, ami nem is meglepő, hiszen innen valóban minden sétatávolságra van. A Corvin Sétány hátsó traktusa gyalog 4-5 perc, a Körút vagy a Corvin Mozi 10 perc, de ennél jóval közelebb van a 3-as metró vagy a 9-es busz megállója, melyekkel pillanatok alatt a város szívében lehetünk.

Ráadásul az árak is barátinak mondhatók a mai piacon: felső emeleti, teraszos, két egész szobás, 45-50 négyzetméter körüli, utcai vagy kertre néző lakások is elcsíphetők 31-32,5 millió forintért, méghozzá csupán 20 százalék első részlet mellett. (A vételár 80 százaléka az őszi átadáskor fizetendő, ameddig például a hitel kényelmesen elintézhető.)

A befektetőknek, azaz a kiadásban gondolkodóknak is több mint jó üzlet ez, hiszen 4-5 perc sétára van innen a Nokia Solutions and Networks Kft. új irodaháza, és szintén igen közel épül egy hasonló kaliberű, hatalmas irodaház, azaz rövidesen mintegy hatezer, döntően informatikus vagy más felsőfokú végzettségű fiatal fog pár száz méterre e háztól dolgozni. Nem is szólva a sok tízezer kül- és belföldi egyetemistáról, akik például a SOTE, a Pázmány, az ELTE, vagy más, igen közel lévő nagy egyetemekre járnak.

Ilyen lesz az épület egyik oldala. Még több infóért kattints a képre!

A Corvin Sétány közelében ilyen áron nincs is hasonló projekt. Pár száz méterre innen az ilyenforma lakások már legalább 4-6 millió forinttal drágábbak. Sőt, többségük csak 2019 vége felé készül el. Legyen tehát akár befektető, akár fiatal az érdeklődő, egy ilyen új lakás ma jobban megéri, mint a környék használt-lakásai.

Azon túl, hogy a sokmilliós felújítási költség sincsen, kedvezőbbek a hitel és támogatási lehetőségek, a költözés pedig gyorsan lehetséges. Azaz nem sokkal lennénk beljebb, ha itt most használt lakást vennék, majd azt felújítanánk, sem árban, sem költözési időben.

Ráadásul itt a Swietelsky a fővállalkozó, s ez az óriás cég bizonyosan ott lesz még három év múltán is, amíg a garancia tart az új otthonokra. Ám aki nem siet, annak ugyanez a beruházó napokon belül tud kínálni 2019 végére felépülő lakást pár lépésre innen, a Tömő utcában, a Füvész Kert mellett. (X)

A cikk megjelenését támogatta a Práter Park fejlesztője.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hunbrakadavarbramagyarka

Hunbrakadavarbramagyarka

A modern demokrácia és a fejlett társadalom erejét mutatja, ha minél szélesebb körben érvényesül a vélemény- és szólásszabadság.

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással a köztévé élő műsorában.

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Donyeck megyét egész nap támadták az oroszok.

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

A tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai lakáspiac - közölte a Duna House szombaton.

© 2024 (v2.202102)