A Duna-parton szeretnél lakni? Mutatunk négy izgalmas projektet!

Ha a te szíved is mindig megdobban a Duna látványától, neked ajánljuk e heti válogatásunkat ahol négy közvetlenül a folyó mellett épülő ingatlant mutatunk be, találsz itt nagy lakóparkot a nyüzsgő nagyvárosban és családias kisebb társasházat csendes kisvárosi környezetben.

Metrodom Green Lakópark

A Vágóhíd és a Vaskapu utcák kereszteződésében, a MÜPA, a Nemzeti Színház, a Lurdy Ház és a Duna-part közelében épül most a Metrodom Green lakópark egyedülálló energiatakarékos megoldásokkal. Az Ybl-díjas Hajnal Építésziroda által tervezett, 510 lakásos épületben változatos alaprajzú, különféle méretű lakások épülnek, melyek közt CSOK Pluszra alkalmas nagyobb lakások, illetve a befektetők, egyetemisták, egyedülállók, párban élők számára ideális kisebb lakások is megtalálhatók.

Ez a lakópark központi elhelyezkedése ellenére a nyugalom zöld szigete, hiszen egy negyed hektáros belső kert, egy 10-12 méter széles, ’L’ alakú külső kert, az alacsonyabb szárnyakon intenzív zöldtető és a külső homlokzaton végigfuttatott zöld növények garantálják a természetközeli környezetben történő pihenést feltöltődést. Ráadásul, a lakópark most kapta meg a rozsdaövezeti besorolást, így még az 5%-os áfa is visszaigényelhető.

Metrodom River Lakópark

A Metrodom River a XI. kerületben, közvetlenül a Duna mellett épült fel. A kiváló elhelyezkedés a legmodernebb műszaki tartalommal párosul, így az első osztályú szigetelés és hőszigetelt nyílászárók mellett a Metrodom saját fejlesztésű Dual Eco fűtésrendszere biztosítja, hogy a lakások fenntartása alacsony költségű és környezetbarát legyen. Mindez pedig a Metrodom szintén saját fejlesztésű okosotthon rendszerével is kiegészül, ami az energiatakarékos technológiát még hatékonyabbá teszi.

És ez még nem minden! Egy különleges akció keretén belül ugyanis most rendkívüli kedvezménnyel vásárolhatóak meg a lakások. Ezek a kedvezmények a megvásárolni kívánt lakás nappali és hálószobái után járnak, azaz minél több szobás a lakás, annál nagyobb kedvezmény várja a vevőket.

Danubio Lakópark

A budapesti Duna-parton élni igazi kuriózum, különösen, ha ez egy olyan frekventált elhelyezkedésű, kiváló infrastruktúrával rendelkező kerületben valósul meg, mint a 13. kerület.  A Danubio esetében a helyszín egészen egyedülálló, hiszen a Duna főága mellett terül el, ami rendkívüli lehetőségeket kínált az építészeknek. A telek déli oldalát a Rákos-patak ökológiai zöldfolyosója szegélyezi, amely friss levegőt és nyugodt környezetet biztosít. Az itt lakók egy hosszú munkanap végén azonnal kikapcsolódhatnak a városi nyüzsgésből.

De nemcsak elhelyezkedése miatt különleges ez a projekt, ugyanis az egész épületet úgy alakították ki, hogy energiafelhasználása a lehető legalacsonyabb legyen. Már az épület tájolása, formája, elcsúsztatott szintjei is ezt a célt szolgálják, télen a benapozottsága a lehető legnagyobb, míg nyáron a lehető legalacsonyabb. A profi tervezés pedig hőszivattyúkkal egészül ki, így a Danubio lakásainak a rezsije közel nulla, ökológiai lábnyoma pedig az elérhető legkisebb.

Zöld Duna Társasház

Vácott, a Duna-menti zöldövezetben, a Dunától mintegy 200 méterre, Vác belvárosától kerékpárral mindössze 8-10 perc távolságra épült fel a Zöld Duna Társasház, melynek lakásai hamarosan költözhetőek. A lakások megvásárlásához banki hitelek, állami kamattámogatott hitelek, illetve a CSOK Plusz is felhasználható. A társasház földszint + 4 emelettel rendelkezik, 39 lakás kapott benne helyet, a legfelső szinten nagy teraszos, üvegkorlátos penthouse-okkal. A lakáskínálatban minden korosztály számára akadnak otthonok 1, 2 vagy akár 3 hálószobával.

A lakások elhelyezkedésük, változatos méretük és elosztásuk okán egyedülállók, idősek vagy befektetők számára is ideálisak lehetnek, különösen, hogy energiatakarékosságuknak köszönhetően zöld hitel felvételére is alkalmasak.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Az orosz-ukrán háború 881. napja volt a keddi. Mi történt az elmúlt órákban?

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

54 hektáros falu lesz a magyar csapat otthona is.

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

A 29. héten kifejezetten csendesen alakultak a nézettségi adatok, azonban így is kisebb meglepetés született.

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Leszállítanak három Leopardot kedden a magyar honvédségnek.

© 2024 (v2.202102)