Szép, verandás parasztházak a Mátrában is vannak

Meg kell vallanom, hogy túl sok személyes élmény nem köt oda, mégis valahogyan mindig elvarázsol az a táj, ha néha arra járok. Találni ott olcsóbb gyöngyszemeket, de színvonalas csodálatos otthonokat is.

Ott van például Hollókő, a Kékestető, Parádsasvár és a gyönyörű túraútvonalak a környéken. Ilyen tájban, amikor kezd tavaszodni, különösen csodálatos a környék. Az itteni falvakban még mindig nagyon jó áron tudunk, festői környezetben, különleges hangulatú ingatlanokat vásárolni.

Például Recsktől nem messze, Szajlán van ez a hangulatos, verandás parasztház, amelyet 2008-ban teljes körűen felújítottak. Az 1641 nm-es telken melléképületek és egy nyári konyha is épült. Nyári időszakban a szépen parkosított udvar és a hatalmas terasz kellemes pihenést tesz lehetővé. Szajlához nagyon közel esik Bükkszék és Eger is, ahol termálfürdőt is találhatunk.

Nógrád megye egyik kis falujában, Hollókőn eladó egy három szintes, klasszikus parasztház, amelynek nagy pincéjében babamúzeum működik. A ház 80 nm-es, 3 és fél szobás, összkomfortos, gázcirkós, de kandalló is található benne. Az ára persze csillagászati a környék más, kevéssé felkapott részeihez képest, 41,9 millió forint.

A falu ugyanis szerepel az UNESCO világörökség listáján, így igazi turistaparadicsom, üzletnek, megélhetésnek is jó tehát egy ilyen házba költözni. Hollókő egy kis ékszerdoboz, amelyet a Hollókői Tájvédelmi Körzet ölel körbe, kocogások és meghitt séták kedvelt helyszíne, de a környéken számos kirándulási lehetőség is kínálkozik.

Parádsasvár gyönyörű földrajzi és természeti környezetben fekszik a Mátra északi oldalán. Ez a hatalmas családi ház, amely a hegyek ölelésében kapott helyet, 3726 négyzetméteres telken fekszik. Alapterülete hatalmas, 478 négyzetméter, három szintes. Az ikerház egyik fele teljes körűen befejezett, a másik szerkezetkészen áll. Tulajdonosa 48 millióért szeretné eladni ezt a többfunkciójú hatalmas házat.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hunbrakadavarbramagyarka

Hunbrakadavarbramagyarka

A modern demokrácia és a fejlett társadalom erejét mutatja, ha minél szélesebb körben érvényesül a vélemény- és szólásszabadság.

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Érik egy Magyar-Dobrev-Deutsch élő tévévita

Magyar Péter hajlandó leülni vitázni Dobrev Klárával és Deutsch Tamással a köztévé élő műsorában.

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Ukrajna azonnal plusz német Patriotokat kap 

Donyeck megyét egész nap támadták az oroszok.

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

Növekszik az adásvételek száma a lakáspiacon

A tavalyi év első negyedévéhez képest 10 ezerrel több adásvétellel zárt a hazai lakáspiac - közölte a Duna House szombaton.

© 2024 (v2.202102)