Szép, verandás parasztházak a Mátrában is vannak

Meg kell vallanom, hogy túl sok személyes élmény nem köt oda, mégis valahogyan mindig elvarázsol az a táj, ha néha arra járok. Találni ott olcsóbb gyöngyszemeket, de színvonalas csodálatos otthonokat is.

Ott van például Hollókő, a Kékestető, Parádsasvár és a gyönyörű túraútvonalak a környéken. Ilyen tájban, amikor kezd tavaszodni, különösen csodálatos a környék. Az itteni falvakban még mindig nagyon jó áron tudunk, festői környezetben, különleges hangulatú ingatlanokat vásárolni.

Például Recsktől nem messze, Szajlán van ez a hangulatos, verandás parasztház, amelyet 2008-ban teljes körűen felújítottak. Az 1641 nm-es telken melléképületek és egy nyári konyha is épült. Nyári időszakban a szépen parkosított udvar és a hatalmas terasz kellemes pihenést tesz lehetővé. Szajlához nagyon közel esik Bükkszék és Eger is, ahol termálfürdőt is találhatunk.

Nógrád megye egyik kis falujában, Hollókőn eladó egy három szintes, klasszikus parasztház, amelynek nagy pincéjében babamúzeum működik. A ház 80 nm-es, 3 és fél szobás, összkomfortos, gázcirkós, de kandalló is található benne. Az ára persze csillagászati a környék más, kevéssé felkapott részeihez képest, 41,9 millió forint.

A falu ugyanis szerepel az UNESCO világörökség listáján, így igazi turistaparadicsom, üzletnek, megélhetésnek is jó tehát egy ilyen házba költözni. Hollókő egy kis ékszerdoboz, amelyet a Hollókői Tájvédelmi Körzet ölel körbe, kocogások és meghitt séták kedvelt helyszíne, de a környéken számos kirándulási lehetőség is kínálkozik.

Parádsasvár gyönyörű földrajzi és természeti környezetben fekszik a Mátra északi oldalán. Ez a hatalmas családi ház, amely a hegyek ölelésében kapott helyet, 3726 négyzetméteres telken fekszik. Alapterülete hatalmas, 478 négyzetméter, három szintes. Az ikerház egyik fele teljes körűen befejezett, a másik szerkezetkészen áll. Tulajdonosa 48 millióért szeretné eladni ezt a többfunkciójú hatalmas házat.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)