Ezt a hibát ne kövesd el, amikor lakásra gyűjtesz!

Ha a cél a lakásvásárlás vagy felújítás, szinte mindenkinél szóba jön a lakástakarék. Nem csoda: a megtakarításaid után 30 százalékos állami támogatást kapsz, ami jelentős segítség a lakáscélok megvalósításához. De vajon minden lakástakarék egyforma? Elsőre így tűnhet, pedig ez egyáltalán nincs így. A Bank360 szakértői összegyűjtötték, hogy mire kell figyelned, amikor összehasonlítod a termékeket!

Inkább megnéznéd a lehetőségeket? A legjobb döntéshez a Bank360 lakástakarék kalkulátorát ajánljuk, amellyel mind a négy szolgáltató kínálatát összehasonlíthatod néhány kattintással!

lakáshitel
hitel

Az időt mindenki máshogy méri

A lakástakarékok közötti egyik nagy különbség az idő. A négyéves futamidejű szerződés a Fundamentánál 50 hónapot jelent, az Ersténél 48-at, az Aegonnál és az OTP-nél 46-ot. Miért fontos ez? Mert a hosszabb futamidő alatt több pénzt helyezel el és többet is kapsz vissza. Viszont az is igaz, hogy a csak később használhatod fel a megtakarítást.

Nem mindegy, hogy milyen kölcsönt veszel fel

A megtakarítás mellé lakáskölcsönt is vehetsz fel. Ezek a konstrukciók azonban pénztáranként eltérőek lehetnek: más a hitelösszeg, a kölcsön futamideje és a THM is. Ha mindenképpen használni fogod a megtakarítás és az állami támogatás mellett a lakáskölcsönt is, alaposan járj utána, hogy milyen feltételek mellett veheted igénybe.

Sokat spórolhatsz egy akcióval

A számlanyitási díj ugyan egységes, de annak elengedése már nem. Időről időre belefuthatsz olyan akciókba, amikor a pénztárak elengedik a számlanyitási díjat, vagy legalább mérsékelik azt. Így akár 76 000 forintot is spórolhatsz, ami nem kevés pénz. Érdemes résen lenned és a kiszemelt szerződést akkor megkötnöd, amikor elengedik a számlanyitás díját.

Hasonlítsd össze a lehetőségeket

Ne ragadj le az első lehetőségnél, ismerd meg a piac teljes kínálatát! Nézd meg, melyik lakásszámlával lehet a tiéd a legtöbb pénz, keresd meg legjobb akciókat és ismerj meg minden feltételt és költséget, ami felmerülhet a megtakarítás alatt!

(X)
A cikk megjelenését támogatta a Bank360.hu


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Harc a legádázabb betegségek ellen: milliók életét mentették meg ezek a vakcinák

Világszerte több mint 150 millió ember életét menthették meg a különféle védőoltások az elmúlt ötven évben. 

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

Nem várt lépésre szánta el magát a DK

A párt egy közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét hívják vitára.

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Titkolja a Pénzügyminisztérium a nyugdíjreform részleteit

Mi a helyzet a kormány által bevállalt nyugdíjreformmal?

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

David Pressmann: "A magyar kormány Putyin propagandaszövegét ismételgeti"

Az USA magyarországi nagykövete egy arizóniai rendezvényen fejtette ki álláspontját a magyar kormány oroszbarátságáról.

© 2024 (v2.202102)